Какво е България за Царя? Мисия на поколенията!

Бившият премиер призова политиците да не тласкат българина към миграция
13 авг 2018 07:00, Златко Желев
97
Какво е България за Царя? Мисия на поколенията!
Снимка: архив, Булфото

В днешно време, когато светът е широко отворен за младите хора, решението дали да останат в България е не просто житейски избор, а истинска мисия на поколенията, казва пред "Стандарт" бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

Според него страната ни, повече от всякога, има нужда от енергията, знанията, талантите на своите младежи.

"През 2005 г., когато в Люксембург подписах Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, казах, че посвещавам този акт на младите хора на Родината. Защото именно членството в ЕС им даде възможност да пътуват, да опознават други страни и култури, да получават знания в престижни европейски университети. Сега въпросът е как да направим така, че условията тук да са такива, че да ги привлекат да се връщат. А тези, които не са заминали, да не съжаляват. В този смисъл въпросът е не защо да остават в България, а какви възможности ще имат - както да развиват своите качества, така и да допринасят за просперитета на страната", казва той.

"Много често политиците употребяват фразата, че младите хора са бъдещето на България. И това безспорно е така. Но, за да имат онова бъдеще, за което самите те мечтаят, трябва да се положат още много усилия от цялото общество.

Животът в емиграция не е никак лесен. И не само, защото нашият народ мъдро го е казал: "Камъкът си тежи на мястото". Доказването в непозната среда, раздялата с близките и приятелите, въпреки многото съвременни средства за комуникация, е и емоционално, и професионално изпитание. Винаги е имало и ще има хора, които ще търсят щастието си далеч от Родината. И в това няма нищо лошо. Въпросът е нашите сънародници да не са тласкани към такова решение, заради липсата на перспектива тук. Убеден съм, че хората са голямото богатство на България. Затова те трябва да са във фокуса на всяка една политика, за да има прогрес и в икономиката, и в образованието, и в културата, и в спорта...

Затова вместо да си задаваме въпроса защо да оставаме в България, по-добре да видим как можем да допринесем да се развива. Резултатът зависи от всеки един гражданин, защото държавата не е нещо отделно от нас. Ние всички я правим такава, каквато е", заключава Царя.
 


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
11
 
! Отговори
дедо поп преди 7 месеца
... време е Св. Петър да се произнесе по случая
84
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
С цар щеше да ни е по евтино. И той и президента са формални институции и можеше да се икономиса от избори
83
0
 
18
 
! Отговори
Абе стига преди 7 месеца
Стига сте ни занимавали с крадливия Испански *** !!!!
82
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Царя си е цар,
ако си бяхме монархия България щеше да е по добра държава.
Разбира се комунистите от ГЕРБ,БСП ,ДПС няма да позволят това.
81
1
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 месеца
Тоя пак го извадиха от гардероба и го изтупаха от нафталина!Мой приятел има един принцип-Там където съм е...,не повтарям!Само,че разликата е че ние бяхме нае...!Ние сме за "Чиста и свята " Република проповядвана от Левски!
80
1
 
10
 
! Отговори
gg преди 7 месеца
този не е Българин ,а германец
79
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всъщност какво стана с последното дело, което крадлив дедо се очакваше да загуби и беше вой по медиите как "не било морално да го съдим"?

Дали пък не го спечели под масата и ние да не знаем?
78
2
 
20
 
! Отговори
Vaseto преди 7 месеца
Е какво ще е България за деди? Много ясно земи, имоти, гори, съдебни дела!!! Съди държавата ако може половин България да му дадем! Отдавна не сме монархия, нищо тук не е негово вече, но човека седи в Бг и чака да докопа нещо! Как па така се сети да се върне тук след цял живот живян в Испания! Ми мн просто....свършили са паричките и сега наглее!
77
2
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 7 месеца
До Анонимен № 76

Тези мъдрости всички ги знаем! Ако аз бях журналист щях да го попитам защо, когато беше на власт и имаше всички лостове и механизми да направи България място, където младите биха се завърнали, не направи нищо, а само гледаше да си върне имотите?
76
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мъдър е царя! Цар Борис Трети му е светъл пример. Умерен и интелигентен човек, даде своя принос и той бе положителен. Царят вече си говори с вечността и го интересува историята... Успя да реабилитира фамилията и монархията и е по- скоро искрен в намеренията си.
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дъртия цар уби интелигенцията със 3 национални катастрофи, дойде комунизъма създадоха нова интелигенция и после демократите прогониха интелигенцията на Запад, тука останаха Царе, Очи и подобни мутри.
74
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе докога тоя хайдук ще го пишете "цар"? М?
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
80 дни... аааха! Чакай...
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен

"Ами той си управлява бе,чрез Бойко,Куневата и др.,в момента са неговите хора на власт."

Точно пък Кунева, която е потомствен политик още с дядо комунист, а тя самата смени 7 цвята партии....... Мислиш ли, че хора с такова дебелоочие ще се трогнат да делят парите си с някакъв си дядка?
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен

Ами той си управлява бе,чрез Бойко,Куневата и др.,в момента са неговите хора на власт.
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Toзи периодично си се пробва в България. Търка билетчета за вход в политиката нещо. Май е свършил парите в казината в Монако и се чуди как да се впише по някаква схема в България.
69
4
 
8
 
! Отговори
"ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВ преди 7 месеца
ЩО НЕ СИ ....... *** ..... ГОСПОД ТЕ НАКАЗА ЧРЕЗ СИНА ТИ ЗА ТВОЯТА АЛЧНОСТ .....НО ТИ НЕ СЕ ОТКАЗВАШ ДА СЪДИШ СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ .....ДЕЛАТА, ДЕДКАААА, ДЕЛАТА ГЛЕДАТ ХОРАТА , АНЕ ПРИКАЗКИТЕ ....
68
3
 
15
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 7 месеца
Какво е България за "царо" ли ?
Анализът на фактите в тяхната хронология води на извода, че е нищо повече от една територия,управлявана тридесет години от простаци,мошеници и крадци ,залесена с вековни гори, които т.нар."цар" безпардонно и безцеремонно изсече до корен и продаде.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
***!
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видяхме в Гърция каква фашистка хунта и диктатура сътвори царя им,та загинаха много гърци и загубиха половината Кипър.Сега гърците не му разрешават дори да припари край Гърция.
Време и ние да изхвърлим тези кръвопийци!