Какво е България за Царя? Мисия на поколенията!

Бившият премиер призова политиците да не тласкат българина към миграция
13 авг 2018 07:00,
97
Какво е България за Царя? Мисия на поколенията!
Снимка: архив, Булфото

В днешно време, когато светът е широко отворен за младите хора, решението дали да останат в България е не просто житейски избор, а истинска мисия на поколенията, казва пред "Стандарт" бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

Според него страната ни, повече от всякога, има нужда от енергията, знанията, талантите на своите младежи.

"През 2005 г., когато в Люксембург подписах Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, казах, че посвещавам този акт на младите хора на Родината. Защото именно членството в ЕС им даде възможност да пътуват, да опознават други страни и култури, да получават знания в престижни европейски университети. Сега въпросът е как да направим така, че условията тук да са такива, че да ги привлекат да се връщат. А тези, които не са заминали, да не съжаляват. В този смисъл въпросът е не защо да остават в България, а какви възможности ще имат - както да развиват своите качества, така и да допринасят за просперитета на страната", казва той.

"Много често политиците употребяват фразата, че младите хора са бъдещето на България. И това безспорно е така. Но, за да имат онова бъдеще, за което самите те мечтаят, трябва да се положат още много усилия от цялото общество.

Животът в емиграция не е никак лесен. И не само, защото нашият народ мъдро го е казал: "Камъкът си тежи на мястото". Доказването в непозната среда, раздялата с близките и приятелите, въпреки многото съвременни средства за комуникация, е и емоционално, и професионално изпитание. Винаги е имало и ще има хора, които ще търсят щастието си далеч от Родината. И в това няма нищо лошо. Въпросът е нашите сънародници да не са тласкани към такова решение, заради липсата на перспектива тук. Убеден съм, че хората са голямото богатство на България. Затова те трябва да са във фокуса на всяка една политика, за да има прогрес и в икономиката, и в образованието, и в културата, и в спорта...

Затова вместо да си задаваме въпроса защо да оставаме в България, по-добре да видим как можем да допринесем да се развива. Резултатът зависи от всеки един гражданин, защото държавата не е нещо отделно от нас. Ние всички я правим такава, каквато е", заключава Царя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
9
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
Благодарим Ви Ваше Величество! Дерзайте!
62
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кобургът каза, че ще ни оправи за 800 дни. Е, нач.укани го, че и още иска.
61
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислил бил за поколенията??? Ама за твоите поколения мислиш, бе крадлив дедо! Много рядко всички коментари са на едно мнение. Браво! Всички го мразят тоя!
60
3
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До Друг бивш от БКПСвърши ,ама не свърши !!! Л***пачката я продължихме,като създадохме ГЕРБ !!! Това Бойчето,Лилето,Цецка,Цецко- все наши,проверени другари,от КОМУНИСТИЧЕСКО потекло...
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да ни занимавате с разни САМОЗВАНЦИ!
58
3
 
21
 
! Отговори
хх преди 5 години
това не е цар, а един крадлив дедо
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се хули по всеки и по всичко, по-добре да се мисли. Но... по нашите земи, сложно. Превърнахме се в мрънкалници и вечно недоволно общество.Костов, царя, Сорос, Ран, Далай Лама, краля на Лесото и кой още там - все ни виновни.
56
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е република и няма цар. Този е самозванец!
55
2
 
18
 
! Отговори
Друг бивш от БКП преди 5 години
Място за лапачка и безвъзмезни вземания
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На фотото - царят е вперил поглед към Мусала.
53
6
 
10
 
! Отговори
магаревъд преди 5 години
"Царя" е мошеник при това mъn. Беше докаран за да подмени една мафия с друга (напр. бълграската с руска такава). В замяна му беше обещано да "си върне имотите", ама на края ще остане с каквото е дошъл, въпреки знайните и незнайни помощници, вкл. софиянски, бойкоборисов, основната част от гербавата мафия която беше преди това ндсв, и т.н.А па тоя отдолу "християнска държава да се управлява от цар" не е далече от "ислямска държава управлявана от халиф"Религията няма място в държавно управление!
52
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си как народът го посрещна с фанфари, вярвайки, че е модерен и демократичен. Дори и интелигентни хора му повярваха. Аскетичният му вид се различаваше от охранените ни нагли политици. Повярваха и останаха с пръст в устата. Е, разбрахте ли, че алчността е многолика.
51
5
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Един отчаян комарджия,който заедно с баща си и дядо си съсипа България ! Това е Моньо Рулетката...
50
4
 
25
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Какво е за Сакса България?С една дума КАСИЧКА!
49
7
 
15
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 5 години
Тоя цар беше толкова цар, колкото Иван Костов е българин.... Но аз съм ЗА една християнска държава да се управлява от цар и да е пълна християнска монархия! Защото това е естественото! А не петолъчката сърпа и ***, измисленият комунизъм и демокрация, напълно вредни за една държава....Не забравяйте за какво са умирали нашите предци, а именно за България, кръста и флага!
48
6
 
21
 
! Отговори
дърт преди 5 години
Какво е България за Кобурга - дойна крава, която не е необходимо да храни.
47
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадридският комарджия пак дава мъдрост. "Ще ви оправим за 800 дни." - нали така каза? Ама не ставаше дума за България, а за тебе. Ти се оправи за тия 800 дни, че и се връщаш за още. От просяк и цървулите ще вземеш! Изключително нагло и подмолно същество.
46
4
 
22
 
! Отговори
Тези дъртите роялти преди 5 години
Тези дъртите кралски особи и фамилиите Ротсчайлд, Рокфелер и Дюпонт разполагат с частни болници, в които се присаждат сърца и в които се грижат важните особи да доживеят минимум 100 години.Не като нас - дето ни блъскат с рак и отровни храни.
45
3
 
6
 
! Отговори
ту сто и газ на вън. преди 5 години
Младите роми са бъдещето на България....Рекоа голпемците и изпратиа децата си да учат в чужбина--интересно като за 30 г. се спукаха да ремонтират образ.сист защо пращат децата си в чужбина. Лекуват се в чужбина ,евродепутатки се женят за чужденци и децата им няма да учат в Лом и Видин и ще са най-вероятно с чужди имена---внуците на ,, царя ,, са с интересни за мен имена ,не че няма право ама си Бг княз все пак...има един лаф ,,по делата им ще ги познаете,, какво стана с на псев. патриот.300 лев
44
2
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Елизабет 2-ра е на 92 (за разлика от лейди Даяна)