Какво е България за Царя? Мисия на поколенията!

Бившият премиер призова политиците да не тласкат българина към миграция
13 авг 2018 07:00,
97
Какво е България за Царя? Мисия на поколенията!
Снимка: архив, Булфото

В днешно време, когато светът е широко отворен за младите хора, решението дали да останат в България е не просто житейски избор, а истинска мисия на поколенията, казва пред "Стандарт" бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

Според него страната ни, повече от всякога, има нужда от енергията, знанията, талантите на своите младежи.

"През 2005 г., когато в Люксембург подписах Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, казах, че посвещавам този акт на младите хора на Родината. Защото именно членството в ЕС им даде възможност да пътуват, да опознават други страни и култури, да получават знания в престижни европейски университети. Сега въпросът е как да направим така, че условията тук да са такива, че да ги привлекат да се връщат. А тези, които не са заминали, да не съжаляват. В този смисъл въпросът е не защо да остават в България, а какви възможности ще имат - както да развиват своите качества, така и да допринасят за просперитета на страната", казва той.

"Много често политиците употребяват фразата, че младите хора са бъдещето на България. И това безспорно е така. Но, за да имат онова бъдеще, за което самите те мечтаят, трябва да се положат още много усилия от цялото общество.

Животът в емиграция не е никак лесен. И не само, защото нашият народ мъдро го е казал: "Камъкът си тежи на мястото". Доказването в непозната среда, раздялата с близките и приятелите, въпреки многото съвременни средства за комуникация, е и емоционално, и професионално изпитание. Винаги е имало и ще има хора, които ще търсят щастието си далеч от Родината. И в това няма нищо лошо. Въпросът е нашите сънародници да не са тласкани към такова решение, заради липсата на перспектива тук. Убеден съм, че хората са голямото богатство на България. Затова те трябва да са във фокуса на всяка една политика, за да има прогрес и в икономиката, и в образованието, и в културата, и в спорта...

Затова вместо да си задаваме въпроса защо да оставаме в България, по-добре да видим как можем да допринесем да се развива. Резултатът зависи от всеки един гражданин, защото държавата не е нещо отделно от нас. Ние всички я правим такава, каквато е", заключава Царя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
15
 
! Отговори
дедо Мони Мадридски преди 5 години
Банкомат е за мене България.......
22
7
 
5
 
! Отговори
Йеремия преди 5 години
Русофил е определение,русофоб - летална диагноза
21
3
 
14
 
! Отговори
монархист преди 5 години
До Майнание му поверяваме цяла България, а той гледа как да краде! - КОКОШКАР
20
5
 
19
 
! Отговори
да ама не преди 5 години
Тоя е цар колкото и цар Киро. Или като се замисля - да, цар е . На крадците и наглеците
19
4
 
25
 
! Отговори
цар Киро - цар Мони преди 5 години
Много цар,много нещо! И нито капчица българска кръв...
18
4
 
16
 
! Отговори
Да преди 5 години
рано или късно на този крадец България ще му потърси отговорност за извършените престъпления
17
3
 
22
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ВИДЯХМЕ КАКВО Е БЪЛГАРИЯ ЗА САКСКОБУРГА. А ИНАЧЕ ТОЯ Е МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ "ЦАР"...
16
4
 
20
 
! Отговори
Майна преди 5 години
България за царя е бащиния, касичка и аванта. По нищо не се различава от другите престъпници-политици.
15
6
 
25
 
! Отговори
аС преди 5 години
Бла...бла...бла! Общи , празни приказки! А иначе, България, за царя е една голяма, дойна крава!
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този изпълзя
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Източник на рицин, само че няма кой да му тегли съчмата. То и металите изнесоха, та няма от какво да му я направят. Поне фулерен за смазка можеха да сложат, за да се гордее, че сме нация техническа.
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път когато се публикуват статии за крадлив Симо се оказва, че е дошъл за още тоя няма насита.
11
4
 
40
 
! Отговори
куртропович преди 5 години
Отврат! Престанете да наричате Мони Мадридската Мента (МММ) цар! Това човече не е било, не е и никога няма да бъде цар на когото и да е било!
10
4
 
27
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
За него България е Наследство - имоти и гори,гори и имоти...
9
4
 
37
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Какво е България за царя? - Златна кокошка разбира се.
8
5
 
35
 
! Отговори
ами преди 5 години
Този НЕбългарин,алчен и безкруполен,присвоил си имоти за милиони,съди България /за която мноооого милее/за ощеееее имоти......
7
4
 
36
 
! Отговори
Циник преди 5 години
България за този алкохолик - комарджия е нещо средно - между прасенце-касичка, и брашнян чувал.Намери чалъм - да плати дълговете си , преди да му счупят краката.Доведе куп хиени - като Ники Василев гнома , и особено Милен Велчев - биволското око.Крадоха дружно от българската кьорсофра.Доживотно е подсигурен с памперси...пенсия и охрана...естествено от доверчивия народ - който "оправи" без лубриканти за 800 дни!
6
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако бехме станали официално на времето ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ а имахме тази възможност светът щеше да гледа по друг начин на нас стандартът ни щеше да бъде доста по висок щехме да вкараме за милиарди инвестиции за разлика от нас царят го уважава цял свят но алчните политици решиха друго да бъде начело един съвременен ИВАИЛО за да могат да крадат колкото си искат и ето го резултатът бедна страна и богати корумпирани политици
5
5
 
30
 
! Отговори
приказки преди 5 години
Този доведе мутрата във властта. И всякакво създаване на честна и духовна политическа класа отиде в коша за ***. Нито мутри, нито номенклатура позволиха в България да се създадат честни и подготвени хора за управляващи. Съсипаха държавата и няколко поколения.
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелееее, тоя мошеник не го ли е срам да се показва. Че и акъли да дава.Само за горите дето изсече трабва да бъде изгонен повторно и завинаги. Отделно ни натресе охранителя си за премиер.