Джамбазки към БСП: За Македония да мълчат, да се извинят, срам!

Според евродепутата червените се опитват да отклонят скандала "Очите"
Обновена: 14 авг 2018 12:59 | 14 авг 2018 12:45,
128

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова БСП да се засрамят и да се извинят за стореното от БКП по отношение на Македония.

Престрелката между него и лидерката на социалистите Корнелия Нинова стигна и до Брюксел. След като преди дни Джамбазки каза по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки. Тя изпрати писмо до председателя му Антонио Таяни и настоя да се вземат мерки срещу българския евродепутат.

Още по темата

Ангел Джамбазки пък отговори на това в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него след като БСП се смята за приемник на БКП, а комунистическата партия участва в създаването на Македония, то ръководството на БСП дължи единствено извинения на българското общество по темата.

Воеводата беше категоричен, че не е призовавал за разстрел на някого от сегашното ръководство на левицата, а думите му се отнасят за ръководителите на БКП, които са извършили националното предателство.

"Няма как да си замълча, когато стари доносници, стари номенклатурчици и хора, които са били години наред в апарата на БКП, ми говорят за Македония. Те трябва само да мълчат и да се извиняват. Те трябва да се срамуват", категоричен е Ангел Джамбазки.

Евродепутатът смята също, че причината за активността на БСП по темата "Македония" се крие в опита им да отклонят вниманието си от себе си и скандала около задържането на заместник-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който беше и изключен от групата на социалистите в града, след като беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция.

В ефира на Bulgaria ON AIR, Велизар Енчев настоя Ангел Джамбазки да понесе отговорност за думите си и призова главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира."Той призовава публично да се използва огнестрелно оръжие", каза Енчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
11
 
! Отговори
така ли преди 5 години
В този ред на мисли, Джамбазина дали се срамува от убийството на Стамболов и Стамболийски?
62
6
 
5
 
! Отговори
Учителя преди 5 години
Така е Мечо...в лагерите пращаха "хулигани", тия дето разправяха вицове, дето слушаха музика и дето не носеха каскети....Мечо, я провери ватенката ти още ли стои в сандъка заедно с ушанката?...
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 55Тъпи коментари на *** хора.Македония като република отделена от България е създадена от Франция и Англия преди 2-та световна война.ВНИМАВАЙ, ГОСПОД ГЛЕДА!ЩЕ СЕ ПЪРЖИШ В АДА С ГЕОРГИ ДИМИТРОВ!
60
3
 
12
 
! Отговори
ех, а гласувахме-е-е преди 5 години
До Анонимен 56Изобщо не му припомняй на тоя нещо. Промъкна се до Европарламента с наистина популисткото си поведение, а щом влезоха във властта направо се о.ака. Поведението му сутринта беше позорно за представител на тези, които величаем като политическа класа, а всъщност малокултурна, аморална, дивашки агресивна, улично невъзпитана маса, бъркня от алчност, вождизъм, махленска фукня и невежа агресия. Не вярвах на очите и ушите си. А имаше ранни признаци... Тежко ни с такива.
59
6
 
8
 
! Отговори
Мечо турист преди 5 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсВ лагерите повечето бяха гнусни криминали, подпалвачи, злосторници, комарджии, мародери... Добре помним кои от квартала току ги прибираха, после ги пускаха, караха ги да учат, намираха им работа. Но извращението си стои в сърцето. Двама съученици имах такива. Лагерите им бяха като хан - влизат, излизат. А колко обори изгориха, колко учители и лекари пребиха...Та, айде стига с такива "светци". Те предаваха политическите. Заради тях изгоряха свестни хора с друго мислене.
58
7
 
14
 
! Отговори
ТИКВАТА ПОДАРИ преди 5 години
нова МАКЕДОНИЯ на САЩ и ГЕРМАНИЯ. Влезе ли така наречената държава МАКЕДОНИЯ в НАТО и ЕС ще забравят веднага приказките за добросъседство. И тогава БАНКЯНСКИЯ диалект ще казват, че е Македонски. А негово ТИКВОНТИЕВО НИЩОЖЕСТВО ще вика - " Ами те КОМУНИСТИТЕ са виновни " Преди 1 век. И пак всички ще са виновни, че ОН е страхливец и САЩ са го хванали за топките
57
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Джамбазки Бареков го направи евродепутат, а Бареков беше човек на Делян Пеевски.След това заради далаверата ВМРО се приши към ГЕРБ.
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ДА ПОНАУЧИ ИСТОРИЯТА. ДА МУ ПРИПОМНИМ МАЙСКИЯ МАНИФЕСТ ОТ 1924 Г, ДА МУ ПРИПОМНИМ, ЧЕ ВМРО Е ЕДНА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ, ИЗВЪРШИЛА СТОТИЦИ УБИЙСТВА, АТЕНТАТИ И ПРЕВРАТИ И Е СТАНАЛА ТОЛКОВА ЗЛОВЕЩА, ЧЕ ЦАР БОРИС СЕ Е3 ПРИНУДИЛ ДА Я ЗАБРАНИ.
55
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
*** коментари на *** хора.Македония като република отделена от България е създадена от Франция и Англия преди 2-та световна война дядо ми е воювал там и бил пленник на Франция.През ВСВ българите като съюзник на Германия влизат в Македония,сърбия и Гърция.Бях в Македония 1975г. в Битола те празнуваха празник освобождаване от българския окупатор България е била осъдена и платила обезщетение на Македония и Сърбия за окупацията.Сталин и Тито бяха противници.
54
10
 
7
 
! Отговори
св. св. ТИКВОНТИЙ преди 5 години
2 пъти СВЕТИ, защото той е даже вече е над другаря ЖИВКОВ, с когото се сравняваше преди 10 години, а сега даже няма с кого. Отдавна го замина. Да се свети Името му, на него аверите от СИК като ПАШАТА, ЦВЕТИ -СЕКСОЛИНКА, сянката му ЦЕЦКО-ГАЛФОНОВ и патриците ПАТРИОТАРИ. Който се е прегърнал с ТИКВАТА все е изгорял СИДЕРОВ, КАРАКАЧАНОВ и СИМЕОНОВ са АУТ в бъдеще и сега ще се дупят на ТИКВАТА, а ОН на САЩ и МЕРКЕЛ. Така, че ще си мълчи ТИКВАТА, а пуделчета МУ като този /откъде се пръкна/ ще лаят
53
13
 
19
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 5 години
А бе господин Джамбазки-комунист кога се е извинявал за нещо??? Те за лагерите в Белене не се извиниха,та за някаква Македония ли???
52
17
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Прав е Джамбазки, русофилската и сърбоманска партия на другарите комунисти, сама хариза Македония на Титова Югославия, за да угоди на товарищ Сталин, а сега техните отрочета се правят на патриоти и националисти, за да всеят разкол в крехката ни дружба с братята македонци постигната с толкова усилия по време на Европредседателството ни ... !!!
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче не са ли интересни имената на "патриотите" - Каракачанов, Джамбазки, Сидеров...
50
7
 
12
 
! Отговори
ДО 41 преди 5 години
*** ако не беше бай Тошо Сърбите щяха да прилапат Македония Тито ги създаде макетата ама то с чалга не става тряба и акъл
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бабо МароДа продадете държавата можете, да продадете българските интереси можете, а като ви се казва истината в очите не можете да слушате повече.
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки, какво стана с пенсиите по 1000 лева, дето ги обещавахте?
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП е минало бешело.Почти измряха,завалиите.И аз обвинявам Адам, че е съгрешил с *** и кво от тва?А се спрете малко с това бкп.Не може да ви е оправдание за всички сегашни зулуми.Учете се от гърците ,а не се целувайте с всеки срещнат.А Джамбаза хитро се възползва от Барека,та си оправи положението.Сега ще ме учи на морал....
46
3
 
16
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Гледам, че всички си мълчаха след изявлението на Заев за "македонското възстание, но иначе пълнят телевизиите с глупави интервюта!
45
9
 
22
 
! Отговори
БКП подари Македония преди 5 години
На Югославия по искане на СССРЧервената шайка винаги е слугувала на рассия и винаги е била против България
44
12
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
господиньт не се ли усеща че минава границата колко дни ще го слушаме стигавече