Джамбазки към БСП: За Македония да мълчат, да се извинят, срам!

Според евродепутата червените се опитват да отклонят скандала "Очите"
Обновена: 14 авг 2018 12:59 | 14 авг 2018 12:45,
128

Евродепутатът Ангел Джамбазки призова БСП да се засрамят и да се извинят за стореното от БКП по отношение на Македония.

Престрелката между него и лидерката на социалистите Корнелия Нинова стигна и до Брюксел. След като преди дни Джамбазки каза по адрес на БСП, че "Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.", Нинова поиска европарламентът да се разграничи от Джамбазки. Тя изпрати писмо до председателя му Антонио Таяни и настоя да се вземат мерки срещу българския евродепутат.

Още по темата

Ангел Джамбазки пък отговори на това в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него след като БСП се смята за приемник на БКП, а комунистическата партия участва в създаването на Македония, то ръководството на БСП дължи единствено извинения на българското общество по темата.

Воеводата беше категоричен, че не е призовавал за разстрел на някого от сегашното ръководство на левицата, а думите му се отнасят за ръководителите на БКП, които са извършили националното предателство.

"Няма как да си замълча, когато стари доносници, стари номенклатурчици и хора, които са били години наред в апарата на БКП, ми говорят за Македония. Те трябва само да мълчат и да се извиняват. Те трябва да се срамуват", категоричен е Ангел Джамбазки.

Евродепутатът смята също, че причината за активността на БСП по темата "Македония" се крие в опита им да отклонят вниманието си от себе си и скандала около задържането на заместник-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който беше и изключен от групата на социалистите в града, след като беше задържан заедно с Митьо Очите в Турция.

В ефира на Bulgaria ON AIR, Велизар Енчев настоя Ангел Джамбазки да понесе отговорност за думите си и призова главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира."Той призовава публично да се използва огнестрелно оръжие", каза Енчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
12
 
5
 
! Отговори
преди 5 години
Македонските комити напълниха улиците на София с трупове между двете световни войни. Някой от ВМРО извини ли се затова или ще кажеш такова беше времето?
42
12
 
20
 
! Отговори
каката преди 5 години
Тя ти е почти набор,бе джамбаз.За какво да ти се извинява.Онова беше бкп,сега е бсп.Какво се пънеш като Гошо на Лайпцигския процес.Гледай си еврозаплатката и по-кротко със слагачеството.
41
16
 
14
 
! Отговори
Джамбаза преди 5 години
Прав е човека, БСП дължат извинение на народа заради участието им в предателския проект за създаване на македонска нация! По- добре да внимават какво говорят по темата с македония!
40
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки, та тези за които говориш отдавна измряха! Значи, или вадиш пищов на умряло куче, или се измъкваш от неловкото положение! Е, не е много по патриотски!
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми смешни българите. Цъфнали и вързали, та седнали да казват коя нация как да се нарича.Самоопределянето е право на всеки индивид.И хич не им пука на македонците, че в някакъв пропаднал сайт ги наричате българи.
38
14
 
4
 
! Отговори
Джамбазис Костанидис преди 5 години
Дядо беше македонец тате беше македонец и язе съм македонец
37
7
 
7
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Брат ми получава паспорта си и го сравнява с тези на дядо ми и баща ми. Пита: "Добре де, тука пише - дядо ми българин, баща ми - македонец, аз -българин. Е, какъв съм аз в крайна сметка?"Дядо ми му даде тетралогията на Талев и рече - чети, чедо; баща ми:"В неделя на закуска ще поговорим" (докъм 1981г. се работеше и в събота до 13ч.);да се говори на глас за Гошо Тарабата и за обучението по "матерен язик", насилствено наложено от комунистите, беше наказуемо с лагер.Нинова, си писмена? Е па...
36
4
 
14
 
! Отговори
ввв преди 5 години
Джамбазки, кажи го на баща си, че и той бше от БКП.
35
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата на Георги Заяков (Пирински) е участник в насилствената македонизация на българите от Пиринска Македония по времето на алкохолика Гошо-Тарабата. Наистина трябва да се засрамят малко тези *** и слуги на Масква и Сталин.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Джамбазки ако е патриот да поиска референдум за подкрепата на македонската кандидатура за ЕС."Ние откакто сме в ЕС да не би да цъфнахме и вързахме, че и българите в Македония да ги набутаме там?
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво им играете на свирката на македонците? Оставете ги да си избиват комплексите и се концентрирайте върху наистина важните неща за България - демографски срив, корупция, беззаконие, нисък стандарт на живот, увеличаваща се престъпност...За това ли сме ви назначили в парламента? За да се дразните със съседите като някакви недорасли малчугани?
32
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако бях под лога на Тиквата, излъгала избирателите си, щеше да ме е срам за се изявявам публично.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки ако е патриот да поиска референдум за подкрепата на македонската кандидатура за ЕС. В противен случай е поредното нищожество с партийна карта
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембестото шо пар че от РусИ какво точно общо има с Македония.Някой би ли ми обяснил ?
29
8
 
19
 
! Отговори
50 преди 5 години
Този др,сльо не знае от коя страна се държи пушката!С удоволствие бих застанал срещу него ,защото ще се самоубие.В кое време живеем,в кой парламент е депутат ,че говори за разстрели!?Оставка!Това ли са патриотите?Питам!
28
6
 
20
 
! Отговори
КАКВИ МАКЕДОНЦИ преди 5 години
е имало в ОХРИД бе недоучко. Че то МАКЕДОНЦИ НЯМА както няма и никога не е имало МАКЕДОНСКА НАЦИЯ. Има БЪЛГАРИ, ГЪРЦИ, АЛБАНЦИ и СЪРБИ ТАМ. И са избити най-много българи в разправиите на ВМРО кой да води бащината дружина. ВАНЧЕТО си е бил ТЕРОРИСТ по днешните канони, но в цяла БЪЛГАРИЯ се е стреляло и клало след ОСВОБОЖДЕНИЕТО. такъв е бил "политическия живот " . До 1944 когато БКП установява ДИКТАТУРАТА на пролетариата и слага край на опозицията
27
10
 
22
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Македония е земя българска!Ние си я взехме, но Сталин ни я открадна и даде на Югославия. БКП винаги са служили на масква и винаги са били против България
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ванче Михайлов и вемереовците ИСТИНСКИТЕ не са клали македонци *** а са клали СЪРБОМАНИ И ГЪРКОМАНИ!Сега наследниците на СЪРБОГРЪКОМАНИТЕ сте се обявили за етнически македонци и фалшифицирате историята на България.Ванчо Михайлов прати Величко Керин да убие сръбския кръволок КРАЛЯ АЛЕКСАНДЪР *** а вие *** "патриотски песни"пеете за Владо "Църноземски" а псувате Ванчо Михайлов!***,,ти шизофренни.ВЛАДО ЧЕРНОЗЕМСКИ Е СЪЩИЯ ВЕЛИЧКО КЕРИН БЕ,толкова ум имате.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИЯ КВИ ПАТРИОТИ СА ТАМ ЕДИНИЯ Е МАКЕДОНЕЦ ДРУГИЯ Е ГРЪК ИМА ЕДИН С ИСПАНСКО ИМЕ НЕ ПАТРЕОТИ А СБИРЩИНА *** ПО ВРЕМЕ НА СССР ТУКА НЕМАШЕ И ЕДИН РУСКИ ВОЙНИК СЕГА Е ПЪЛНО С АМЕРИРИКАНСКИ БАЗИ И НИ КОМАНДВАТ ОТ БРЮКСЕЛ ДЖАМБАЦКИ Е ВАСАЛ НА МЕРКЕЛ И СОРОС
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно ВМРО на Ванче Михайлов са клали македонци в Охрид и Скопие.Македонците няма как да забравят това, не мислиш ли ?