Борисов погледна поляна и отсече: След година – "Хемус"!

Премиерът даде начало на строежа от Буховци до Белокопитово
Обновена: 16 авг 2018 16:45 | 16 авг 2018 14:07, Красимир Ангелов
301

Снимка: БТА

Участъкът от автомагистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово ще бъде готов за малко повече от година, обеща премиерът Бойко Борисов по време на първата копка за строежа на трасето.

"За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки - към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо", посочи премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

Дължината на участъка от магистрала "Хемус", който започва да се строи от днес, е с дължина от 16,3 км.

По време на церемонията премиерът припомни, как предишни управляващи са извадили АМ "Хемус" от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари.

"Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че, като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави  Борисов.

"Десетки такива поляни съм гледал, но след година и два - три месеца са вече готови магистрали. Много ни е красива държавата, виждате тук хълмове, планини, но за строителство е много неудобно", подчерта премиерът и увери, че до 2024 година магистрала "Хемус" трябва да бъде напълно готова.

"Минаваме от приказки към реални действия за Северна България. Дългоочакваният проект за доизграждането на автомагистрала "Хемус", в източната й част, между Търговище и Шуменска област, вече е факт. Убеден съм, че с общи усилия ще успеем качествено и дори предсрочно да завършим успешно настоящият участък", обяви от своя страна и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Стартираме с един изключително тежък участък, който включва 7 виадукта, едно мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза", отчете министърът и отправи апел към строителите и надзорниците на новия участък от аутобана за качествено изпълнение и денонощни усилия.

Новата отсечка от магистрала "Хемус" трябва да бъде завършена най-късно през 2020 година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Предвидено е изграждането на редица сложни съоръжения –  пътен възел "Буховци" при пресичането на магистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. "Белокопитово",  п.в. "Варна – Търговище" и п.в. "Търговище – Варна".

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД "Хемус-16320", а строителният надзор се осъществява от ДЗЗД "Консултанти Хемус 2 - 2016".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
25
 
! Отговори
До 215 преди 5 години
Нека има избори и хората да решат кой да го смени Бойко. За 10 години управление какво направи за народа тоя? Искам премиер, който го е грижа за народа, а не тая крадлива мутра дето говори на банкянски диалект и ни срами пред Европа като държава.
201
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова е лицемер от висока класа, в главата и е единствено грабеж, това същество освен да краде и баламосва друго не знае.
200
7
 
15
 
! Отговори
До 210 дето обича Б. преди 5 години
Защо мислиш, че някой от БСП ме кара да пиша коментари против Бойко.Твоят проблем е, че гледаш само цвета на партията, а не този който ни управлява.Кажи Ако Орешарски не беше БСП щеше ли да викаш оставка? Нинова е от село както и Бойко е от село Банкя.Не ми е симпатична, но мисля че се интересува повече от народа, защото отхвърли Истанбулската конвенция, която ГЕРБ насила се опита да наложи след като народът НЕ искаше.Тя отиде при хората в Шарково, защо Бойко не отиде? Не него не му ли пука?
199
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като искате да сваляте Бойко - кой да го смени? Кажете! Варианта - който и да е не важи, защото може да е пак Орешарски или Митю Пищова.
198
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та коя е алтернативата на Бойко, че се срамувате да я кажете! Що мълчите бе платени бойкоплюйци. Интерес Бойко да не е на власт има само една наскоро лъснала коалиция - Червени + недоубитата Мафия. Бургаско-истанбулската афера е показателен пример.
197
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте поне едно доказателство за кражби от ББ, нещо минимално. За Нинова и БСП има купища такива, има ги и връзките им с мафията.
196
3
 
19
 
! Отговори
До 205 и 197 Бойко е преди 5 години
Човече, измисли нещо по-смислено от това да плюеш. Каква червена армия те гони тебе? Какво общо имат американци или руснаци?Погледни за минута какъв е Бойко: охранител на Бай Тошо, който му е дал куфарчето с мангизи, през 90-темутра с фирма Будо, охранител на царя,пожарникар, измислен генерал, кмет и накрая премиер. Това е човек с тъмно минало, в която друга държава щеше да е в затвора. А се бие в гърдите, докато краде нагло.Чудя се дали още си пази червената книжка от времето на Бай Тошо.
195
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от измисления остров на Бойко, приватизационните "успехи" на истеричната девойка от Крушовица са доказана истина. Жена с лъжливи наклонности и истеричен плам в очите да управлява държавата - малко много ще ми дойде. А вие дето плюете Бойко нали за нея работите(и Решетников) ? Признайте си! Не може такова усърдие срещу Бойко да е случайно, за филанкишията!?
194
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБ - НЕ, МЕРСИИ аз бих предпочел да седна на една маса с мияч от колкото с някой гнусник пишещ хвалби за тиквата. ОТВРАЩАВАТЕ!
193
4
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ - НЕ, МЕРСИ преди 5 години
Пълно е с ГЕРБерастки ***. Кой нормален и трезвомислещ човек би подкрепял политиката на този толкова пpocт пожарникар. Трябва или да е *** или да му плащат. Жалко, че за 200лв се занимавате с толкова гнусна работа. Можете да миете тоалетни за повече пари и няма да ви е толкова да се цапате.
192
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я си ходи вече по живо по здраво! Стига ти толкова! Аман от балъци да те избират! То и т/и си "помагаше"! Но стига вече!
191
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Булевард Левски във Варна е по скъп от метрото в София: по 21.5 милиона лева на километър, за сравнение в София Метрополитена излиза по 20 милиона на километър. И затова за ремонта на булевард Левски нищо не се пише никъде, а той продължава да се забавя във времето. Защо ли. Може би някой разчита на смяна на властта и замитане на разходите. Къде са Варненци - за гъби ли.
190
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако острова на Бойко и къщата на любовница не бяха нагла лъжа, червените щяха да ореват орталъка. Сън нямаше да спят да раздуват лакърдии, а те мълчат. Тези хора са болни за власт и кражби и нямаше да пропуснат. Наточили са се на преливащия държавен бюджет, като партизански отряд на мандра. Явно някой взе пак плаща на някои да разпространяват фейкнюз за Бойко.С надеждата, че като се доберат до мандрата ще се разплатят.Пребити и и излъгани ще са и едните и другите! Червената армия сега е далече.
189
2
 
15
 
! Отговори
До 197 за нот. Акт преди 5 години
Нотариалният акт е у Бойко Борисов за острова. Ще ти го покаже ако си зет му. Иначе и от Цецо го крие. Виж, като се перчиш толкоз *** претърси къщата му в Банкя. Кой знае още колко документи за имоти крие... Сега източва и пенсионния фонд. Може да намериш нещо и по тоя въпрос. Той тиквата не е много умен да скрие това в трезора на някоя швейцарска банка.
188
3
 
20
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Хич не ми се мисли какво ще стане с мостовете,построени по Борисово време....Когато нещо е направено с по-малко от 1/3 от отпуснатите пари-ясно какво става.Успокоителното е,че поне са ниски и голяма поразия няма да има.Високите ги направиха през комунизма.
187
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яко е наел Бойко оправянето надържавата. И Курнелията ша оправи - ша я разпори като риба на изборите за Европарламент, за кметове също. Понеже Бойко е човечен може да им даде един окръжен град, например Монтана. Много са, силни са червените, но за късмет повечето "живеят" за постоянно край Орландовци и подобни дълбоки, прохладни места. Де да можеха и да гласуват "живите мъртви" си мечтаеше една приватизаторка болна за власт.
186
2
 
15
 
! Отговори
нетрол преди 5 години
В 2009година - когато вземаше властта за първи път г-н Борисов на всяка среща с избиратели в Северна България обещаваше магистрала. Вече почти 9 години оттогава. Изпълнено е само Шуменското отклонение. Общо 5 километра. Защо преди 2 години, когато определи изпълнителя- под предлог, че няма прозрачност отново спря строителството?Защото идват нови избори. Заради неспазените обещания сега трябва за 2 години се стресне и да я построи.
185
12
 
0
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Магистралите построени през комунизма(от 1973 когато започва строителството до 1989г) са почти колкото тия построени през демокрацията,при това най-трудните участъци.Построеното при "Царя" и Станишев е също толкова,колкото и при Борисов.Едва в последната година има превишение.
184
2
 
19
 
! Отговори
До герберски трол преди 5 години
Що да е фейкнюз, че си е купил остров и къща на любовницата си? Ти какво чакаш да си признае както си призна, че е ограбил КТБ? Което не се хареса на Бойко е или е фалшива новина или е грешка на някой друг. И не съм от БСП, ДПС или някоя друга партия. В момента дори не живея в България. Просто тоя *** пожарникар дето ръси глупости и лъжи по всяка медия не е за търпене. А ти че си платен от ГЕРБ е ясно.
183
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 година за 16 км магистрала, и то не през някаква висока планина? през поляна, както сам се е изразил човекът от снимката. на ръка ли копаят? :)