Борисов погледна поляна и отсече: След година – "Хемус"!

Премиерът даде начало на строежа от Буховци до Белокопитово
Обновена: 16 авг 2018 16:45 | 16 авг 2018 14:07, Красимир Ангелов
301

Снимка: МС

Виж други галерии »

Участъкът от автомагистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово ще бъде готов за малко повече от година, обеща премиерът Бойко Борисов по време на първата копка за строежа на трасето.

"За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки - към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо", посочи премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

Дължината на участъка от магистрала "Хемус", който започва да се строи от днес, е с дължина от 16,3 км.

По време на церемонията премиерът припомни, как предишни управляващи са извадили АМ "Хемус" от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари.

"Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че, като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави  Борисов.

"Десетки такива поляни съм гледал, но след година и два - три месеца са вече готови магистрали. Много ни е красива държавата, виждате тук хълмове, планини, но за строителство е много неудобно", подчерта премиерът и увери, че до 2024 година магистрала "Хемус" трябва да бъде напълно готова.

"Минаваме от приказки към реални действия за Северна България. Дългоочакваният проект за доизграждането на автомагистрала "Хемус", в източната й част, между Търговище и Шуменска област, вече е факт. Убеден съм, че с общи усилия ще успеем качествено и дори предсрочно да завършим успешно настоящият участък", обяви от своя страна и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Стартираме с един изключително тежък участък, който включва 7 виадукта, едно мостово съоръжение и 10 селскостопански подлеза", отчете министърът и отправи апел към строителите и надзорниците на новия участък от аутобана за качествено изпълнение и денонощни усилия.

Новата отсечка от магистрала "Хемус" трябва да бъде завършена най-късно през 2020 година. Стойността на договора е 119 785 000 лв. без ДДС, които в изпълнение на ангажиментите на правителството са осигурени от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура".

Предвидено е изграждането на редица сложни съоръжения –  пътен възел "Буховци" при пресичането на магистралата с път III-5102 Буховци – Макриополско, както и три връзки – на първокласния път Търговище-Варна с п.в. "Белокопитово",  п.в. "Варна – Търговище" и п.в. "Търговище – Варна".

Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД "Хемус-16320", а строителният надзор се осъществява от ДЗЗД "Консултанти Хемус 2 - 2016".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ? ТОЯ ЛИ ПРАВИ МАГИСРАЛИ ?? ЧЕ ТОЯ И В ПРОФИЛ И В АНФАС ВЕЧЕ Е ЕДНАКЪВ ! ЩО ЛИ ??
241
0
 
3
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 5 години
ДОСУЩ КАТО ХРИСТОС С ЛАЗАРЕ, СТАНИ! БОКО ВИДЯЛ ПОЛЯНАТА: "НА МАГИСТРАЛА СТАНИ". ТОЛКОВА СТЕ СМЕШНИ С ТОВА МАЗНЕНЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ БАНДИТ И АНТУРАЖА МУ. ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ. А ЦЕЦО СЕ ПЪРЖИ В ЖЕРАВНА, ЗА ДА Е БЛИЗО И ДА НЕ ИЗПУСКА ОТ ПОГЛЕД ЕЛЕКТОРАТА. ИЗОБЩО В ТАКИВА КЛЕЩИ Е ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, ЧЕ ВЪЗДУХ НЕ ИМ ОСТАНА. НАГЛОТО ПРИСЪСТВИЕ С ПОВОД И БЕЗ ПОВОД НА МУТРАТА И УМСТВЕНО УВРЕДЕНИЯ МИЛИЦИОНЕР, ВЕЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕКАЛЕНО. ЖАЛКИ СТЕ И НАГЛИ. БОКО, ЦЕЦО И МЕДИИТЕ - ЕТО ТОВА СА НАГЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
240
2
 
10
 
! Отговори
ТО БИВА АЛЧНОСТ, АМА преди 5 години
АКО ГО Е ЕНЯ,ОБЩО КАЗАНО, ЗА МАГИСТРАЛИТЕ, ЩЕ Е ТАМ НАЙ-МНОГО СЪС СТРОИТЕЛНИЯ МИНИСТЪР И СТРОИТЕЛИТЕ НА ВЪПРОСНИТЕ МАГИСТРАЛИ. НО НЕ, ДЖУРНАЛЯ, МИНИСТРИ/ДЕМЕК,ЗА РАБОТЯ, АМА И ТЕ НЕ ПОЧИВАТ/, ГАВАЗИ, ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ, КМЕТОВЕ, ШЕФОВЕ НА АГЕНЦИИ.ТОВА НЕ Е РАБОТА, А *** ПР И НАКРАЯ, РЕЗУЛТАТИТЕ СА ПЛАЧЕВНИ. "РАБОТАТА" НА ТИКВЕНИЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ПОПСКА: НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ, СЛУШАЙ КАКВО ТИ ПРИКАЗВАМ". КАКВО ПРИКАЗВА ГО НАУЧАВАМЕ ОТ ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ,А КАКВО ПРАВИ С УЖАС С ОЧИТЕ СИ!
239
1
 
6
 
! Отговори
До 242 преди 5 години
Шшшшшшш !Тихо сега.Не ръси мозък софийски аристократе ,че ще ти трябва като ходиш до тоалетната.Провери си в и-нет значението и НАЙ вече предназначението на типа съоръжение:магистрала.След това полапай малко от захранката на боко-диктатора и покорно заравяй обратно тиквата в пясъка.
238
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Защо?Да. В България на документ е най-сложния терен че до оправдаеме парите надценка на километър. В Швейцария Алпите не могат да се мерят с хълмчето високо 6 метра до Белокопитово :)
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 233Има да вземаш.
236
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Димитър КраевЗа 2-3 месеца сърбетата подновиха 18км магистрала от Белград до след бензиностанция Еко посока Ниш
235
0
 
12
 
! Отговори
БЕЗЧУВСТВЕН ГАНГСТЕР преди 5 години
СТРОИТЕЛСТВОТО Е БИЗНЕС НА МАФИЯТА/СПРАВКА РУХНАЛАТА ЕСТАКАДА В ИТАЛИЯ, СТРОЕНА ОТ ФИРМИ НА МАФИЯТА, ИЗПОЛЗВАЛИ НЕКАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА НА МНОГО ВИСОКИ ЦЕНИ/. АНАЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ В НАШЕ СЕЛО - ТЕЧАЩИ МАГИСТРАЛИ,НАГЪНАТ АСФАЛТ, ПАДАЩ СТИРОПОР ПРИ САНИРАНЕТО И ВСИЧКО СКЪПО И ПРЕСКЪПО. ЗАТОВА Е ОБЯСНИМ ЕНТУСИАЗМЪТ НА МУТРАТА ДА СТРОИ НА ВСЯКА ЦЕНА, ЗА ДА КРАДЕ ДО ПРЪСВАНЕ.НЯМА ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ,ПЕНСИИ,ЗА БОЛНИТЕ ДЕЧИЦА,НО МУТРАТА ОТСИЧА"МАХНЕТЕ МИ ГИ ОТ ГЛАВАТА"ЩЕ СТРОЯТ.Е. ЩЕ КРАДА
234
1
 
13
 
! Отговори
Престъпнико... преди 5 години
какви 16 км.бе тикво престъпна ?!Каква е тая ,,магистрала" 16км.?Магистралите СВЪРЗВАТ ГРАДОВЕ !!!Това не са някъде излят малко асфалт и се пробваме дали раята знае значението на думата - магистрала.Долу диктатора от власт !Долу доказаните престъпници превърнали България в Чалгароабсурдистан и изгонили НАД 2-милиона и половина кадърни и можещи бългъри в чужбина.
233
1
 
8
 
! Отговори
Я,СЕ РАЗКАРАЙ,ТИКВО преди 5 години
СРИВЪТ В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР НЕ Е СЛУЧАЕН. ТИКВАТА УДРЯ НАЙ-МАЛКО 2 ЦЕЛИ - ИЗПОЛЗВА СУМАТОХАТА, ЗА ДА КРАДЕ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ АФЕРАТА ЧЕЗ!!! КАКВОТО ИМ Е НЕОБХОДИМО ЩЕ ЗАЛИЧАВАТ.КАКВОТО ИМ ИЗНАСЯ ЩЕ ВПИСВАТ. ДОКАТО НАРОДЪТ ДРЕМЕ И СЕ ЗВЕРИ КАКВО Е ТУЙ ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР И ИМА ЛИ ТОЙ ПОЧВА У НАС, Т.НАР. ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО СИ Е ЧИСТА ПРОБА БАНДА РАЗБОЙНИЦИ, НАЧЕЛО С БАШ БАБАИТА, ИЗТОЧВА БАНКИ, РАЗДАВА ПАРИ НА КОРЕМ НА КОГОТО ТРЯБВА И ВМЕСТО ДА ПОДАВА ОСТАВКА, СЕ КАНИ ДА"ПЕЧЕЛИ" ИЗБОРИ
232
0
 
9
 
! Отговори
Димитър Краев преди 5 години
Правилно ли го разбирам :16 км.магистрала ще я строят година и два три месеца? В Испания, Франция и Германия 16 км.ги правят за няма месец време. Или колко по дълго време се прави у нас толкова повече пари ще се откраднат.
231
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРИЕМАМ ,ЧЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ СМЯТАТЕ ЗА *** , НО НЕРАЗБИРАМ -КАК НЕЩО ТЪПО И ТЛЪСТО МОЖЕ ДА ОТСЕЧЕ НЕЩО -СРАВНИТЕРНО ТВЪРДО ИЛИ ПО- ТВЪРДО ОТ ТЛЪСТОТО !?!?!?
230
0
 
15
 
! Отговори
Съседа преди 5 години
Боко поглежда колко ще има за него и сие. Като се пише че е загрижен за народа си и се прави на народен човек защо разкарва по 50 - 60 кучета да го пазят със слушалки в ушите и каски на главите. На всички обекти в България работниците са едни и същи или много си приличат явно имат много двойници.
229
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е добре е. Значи 16 километра до 2020-та година, а останалите 200 километра за построяване от Хемус в следващия век.
228
0
 
13
 
! Отговори
Тодор факира преди 5 години
Много празно ти е мозъчното пространство. Крадеш и с г*за си.67921
227
14
 
6
 
! Отговори
до 233 преди 5 години
шизофринията е лошо нещо , най добрата магистрала в сърбия е като околовстното в София , Струма не е ли магистрала?*** ти къде да видиш на село и няма магистрали.
226
3
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Поне половин завод за....полупроводници да беше открил,стига с тези полу-магистрали.
225
2
 
29
 
! Отговори
venix преди 5 години
Няма да има "догодина". Този на есен в панделата.
224
2
 
27
 
! Отговори
БГ дебил преди 5 години
Боуко е без алтернатива. Гражданската става 400 - Боуко е без алтернатива. Дрогиран младеж смачква детето му на пътя - Боуко е без алтернатива. България остава половин милион човека в София - Боуко е без алтернатива.
223
3
 
23
 
! Отговори
строй преди 5 години
2млрд. е бюджетния излишък. А този 16км път струва 111млн. Всичко могат да построят с тези 2млрд.Ама не искат. Трябва да има за крадене