Къде е била държавата преди фалита на "Олимпик"?

АБВ: Наесен предстои преформатиране на политическата сцена
120

Фалиралата застрахователна кипърска компания "Олимпик" остави близо 250 хиляди шофьори с невалидни застраховки "Гражданска отговорност". Оказа се, че потърпевши са и "Пирогов" и още три общински болници в Пловдив.
Още по темата
Лечебните заведения застраховали медицинския си персонал и оборудването си в кипърския гаранционен фонд, а сега полиците им не могат да бъдат изплатени.

"Държавата трябва да се изправи до своите граждани, които са спазили закона. Имаме Комисия за финансов надзор, която е проспала целия процес. Всички институции трябва да успокоят гражданите и финансовата система. КФН е трябвало да намери начин да сложи условия при обществените поръчки за застраховане. Този проблем не е възникнал вчера", категоричен бе лидерът на "АБВ" Румен Петков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че от АБВ са настояли всички действия на държавата да са в посока изчистване на задълженията на Българския гаранционен фонд.

"Българската държава трябва да изчисти отношенията с Кипърския гаранционен фонд", заяви Петков.

Във връзка със срива на Търговския регистър Румен Петков изведе като основни проблеми неспособността за ефективно управление на Агенция по вписванията на Зорница Даскалова и невъзможността за техническа поддръжка на фирма "Лирекс".

"Мисля, че в НС закъснява обсъждане. Трябва да се осмислят 3 ключови въпроса - влизането ни в чакалнята, приемането на консесусни правила и рамка, втората тема е свързана със застрахователната компания и фалита й, България трябва да узнае собствеността й. Третият проблем е срива в Търговския регистър. Една поредица от събития, показващи институционална немощ", обобщи лидерът на АБВ в "Денят ON AIR".

Според Петков лятото е нанесло силен удар върху политическата обстановка в България и наесен предстои преформатиране на политическата сцена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
27
 
! Отговори
ОЩЕ НЕЩО преди 5 години
Чакаме с нетърпение - след 3 години ще сме свидетели и на Фалит на Частен Пенсионен Фонд , защото сега има само Приходи от 20 години в тези фондове .И тогава ще са засегнати Милиони Хора .Има развитие и резон - КТБ засегна 10 000 човека , Гражданска Отговорност засегна 250 000 човека , ред е на нещо Голямо след като няма Наказуемост и Затвор за Мошениците и Мафията .
82
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Над 25 000 жители на Харманли и още няколко села около граса ще пият вода от водоноски, заради повишеното съдържание на уран от чешмата. Това стана ясно тези дни.В същото време, пак в Харманли, ГЕРБ строи голям спортен комплекс за хората. Кочплекс "Хеброс" трябва по план да е готов в края на годината. Пази, боже, сляпо да прогледа" май върви в случая тази самобитна нашенска поговорка за самозабравилите си Тикви и Калинки - некадърни и крадливи.
81
5
 
20
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Гнусно е да го гледа и слуша човек. С Гоце Първнов ръкопляскаха на Бойчето, поддържаха управлението му, заедно бастисаха държавата и сега плужека пита " Къде е държавата ".Цинично е да задаваш такъв въпрос, когато ти самия си участвал в разлагането на държавата.
80
5
 
21
 
! Отговори
Комсомолския преди 5 години
Държавата носи като теб руменчо, бели чорапи и се се изхожда в Шадравана........Нещо като заминаващите от Летище София, за да не ги е Гнус от теб.
79
9
 
17
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Пикаещото фонтанче се обади:)))))))))))))))))))))))).Да отговорят с Другарката и Кирчо хайдута .Къде беше държавата преди когато те бяха на власт затриха предприятия,банки, външно търговси дружества и сега света вода ненапита.Наглост да се изказват не да ПИТАТ.................................Изводи сами си направете .А платените тролчета на партия боядисвала си 2 пъти и забранена със ЗАКОН слагайте минуси .Но пред ФАКИТЕ И Боговете са БЕЗМЪЛВНИ.......
78
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румба, направи пиш във фонтана.
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пикаещият брат пита.........кой ще му отговори
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Песоглавец
75
5
 
16
 
! Отговори
69 преди 5 години
От тия 200 000 полици 60%-70% са на вноски, така че стига преиграване за 40 50 лв.
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фонтан , водопад мишките мълчат . Искам да чуя анимационния герой Плевнелиев и най големия мишок сред мишоците .
73
6
 
10
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Уринатора в действие..!
72
5
 
13
 
! Отговори
Казанджи Йово преди 5 години
Ами да си прекратят отпуските! Не, че Нинова иска, но се налага явно! Пък кво ли им пука! Те нали са си добре. А вие продължавайте да се правите, че нищо не ви засяга и Корнелия си разведрява скуката! Като ви изчезнат банковите авоари и ще се разврещите как комунистите пак ви ограбили!
71
2
 
13
 
! Отговори
Г-н Споков преди 5 години
Пълна чистка в ДАНС!Веднага!!!!!
70
1
 
12
 
! Отговори
инж. Ганев преди 5 години
А къде са били коп... тата от ДАНС?
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сайтът на ГРАО се срина! Тиквонада тотал.Електронно управление окачено на ластуни!
68
5
 
8
 
! Отговори
Станински преди 5 години
Изглежда ти предпочиташ супер - простака,пожарникар Б.Тиквата !? И комунист, трето поколение, от осемнайсет-годишна възраст !Добър избор си направил , няма що !?
67
2
 
5
 
! Отговори
63 преди 5 години
Според мен разбира се! Аз се изказвам от свое име за разлика от вас, които се изказвате ръководени от тиквенските постулати и от името на Партия непогрешима, създадена от теляците и метресите на ДС и номенклатурата! Факт!
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ne darjavsta a drugarite ot gerb pravitelstvoto. Kade sa bili na plaja iliv 4ujbina zazeva e sa ostavka a i dr drugarki partiizi a sega gerberi jalko 4e islagat boiko veliki
65
12
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Алооо, Петков, сънуваш. Нищо няма да се случи наесен, нито пък по-късно. ГЕРБ ще си изкарат мандата, защото нямат алтернатива.
64
1
 
13
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Какви фонтани!? Преди седмица Петков смело порица алкохолизма и заяви, че Юнкер е най скъпо платения алкохолик и пияндур в целия ЕС!