Къде е била държавата преди фалита на "Олимпик"?

АБВ: Наесен предстои преформатиране на политическата сцена
120

Фалиралата застрахователна кипърска компания "Олимпик" остави близо 250 хиляди шофьори с невалидни застраховки "Гражданска отговорност". Оказа се, че потърпевши са и "Пирогов" и още три общински болници в Пловдив.
Още по темата
Лечебните заведения застраховали медицинския си персонал и оборудването си в кипърския гаранционен фонд, а сега полиците им не могат да бъдат изплатени.

"Държавата трябва да се изправи до своите граждани, които са спазили закона. Имаме Комисия за финансов надзор, която е проспала целия процес. Всички институции трябва да успокоят гражданите и финансовата система. КФН е трябвало да намери начин да сложи условия при обществените поръчки за застраховане. Този проблем не е възникнал вчера", категоричен бе лидерът на "АБВ" Румен Петков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че от АБВ са настояли всички действия на държавата да са в посока изчистване на задълженията на Българския гаранционен фонд.

"Българската държава трябва да изчисти отношенията с Кипърския гаранционен фонд", заяви Петков.

Във връзка със срива на Търговския регистър Румен Петков изведе като основни проблеми неспособността за ефективно управление на Агенция по вписванията на Зорница Даскалова и невъзможността за техническа поддръжка на фирма "Лирекс".

"Мисля, че в НС закъснява обсъждане. Трябва да се осмислят 3 ключови въпроса - влизането ни в чакалнята, приемането на консесусни правила и рамка, втората тема е свързана със застрахователната компания и фалита й, България трябва да узнае собствеността й. Третият проблем е срива в Търговския регистър. Една поредица от събития, показващи институционална немощ", обобщи лидерът на АБВ в "Денят ON AIR".

Според Петков лятото е нанесло силен удар върху политическата обстановка в България и наесен предстои преформатиране на политическата сцена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Добре че поне съд.с-***, здравната и туризмът са ни номер едно в нашата част от Млечния път. Не може само хубаво!
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Тате, реших да работя в организираната престъпност.- В държавната или в частната?
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕ ТО ИМА ЛИ ДЪРЖАВА?
40
3
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
""Къде е била държавата преди фалита на "Олимпик"?""" Е, стига бе ,нали това беше част от вероюто на демокрацията и неолиберализма "По малко държава ,пазара ще отрегулират нещата".Това първоначално звучи като мантра ,но в посследствие звучи като отчаян вопъл,особенно като се видят тоталните поражения,при сляпото следване на тази неолиберална теория /ама,че теория/
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе някой чувал ли е за частно право,от държавно всеки разбира,а и от футбол!
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е държавата ли, държавата е какафония.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напила се е като руснак и е писала във фонтан.
36
5
 
17
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Фалитите на КТБ И на тази застрахователна компания и то през управлението на ГЕРБ ,доказва още веднъж че те са шайка неолиберални разбойници .Назначили некадърни и крадливи чиновници в управлението на държавата ,избили хиляди животни във Странджа и куп още престъпления спрямо народът ни .та тази шайка разбойници трябва да се омитат веднага от управлението на държавата .Те *** не могат да стопанисват тръгнали държава да управляват.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Румба. На Мачкай Тиквите.
34
10
 
9
 
! Отговори
Отговор: преди 5 години
Била е в джоба на марксизма-русофилизма и сталинизма-присвоизма.
33
2
 
23
 
! Отговори
Зефс от Олимп преди 5 години
Всички с колективен иск към КаФеНе - то. Щом не можем да си върнем парите от Олимпик, да ни ги върне Агайн и да бъде осъдена. За такава груба служебна грешка се влиза в затвора, и то за много по-дребни престъпления. Та нали КФН трябва да контролира всички застрахователи и банки. Тия къде блеят. Верно се взеха за недосегаеми богове.
32
4
 
22
 
! Отговори
дд преди 5 години
Къде беше държавата когато опоскаха и КТБ много добре помня Искров как най нагло лъжеше по телевизиите че КТБ е стабилна банка всички са за разстрел,а сега поредния обир и не стига че опоскаха капитала на компанията а вдигнага и гражданската веднага след фалита,не му стигна на мафиота пожарникар
31
1
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе всички знаем че в Бг няма кипърски бизнес.Всички тези фирми са с български капитал и кипърска регистрация.Кой стои зад Олимпик
30
13
 
6
 
! Отговори
акуд преди 5 години
хахахах всички бсп-ари си мислят, че отново може да са на власт......
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Ти си типично БГ теле!!!КФН е под пряк контрол на .............Пеевски както и Цацаров, Тиквоний, ДАНС, МВР и изобщо цялата държава.А Пеевски под чий контрол е само той и още десетина хиляди човека знаят.
28
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пикаещият във фонтани да не се обажда защото той е в БАНДАТА която докара Тиквата на власт.П.П. Олимпик е клонинг на Бул Инс и това не е тайна нито за Боко нито за службите.Бългaраците пак ограбени от Тиквоний. КТБ-2!!!Ай честитУ на ТЕЛЕТАТА!!!Пак го изберете хайдука от Банкя.Станишев ви беше кофти, СЕГА духайте таратора БАЛЪЦИ!!
27
14
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарю, а къде беше държавата по време на "прехода", когато вие и сдс си деляхте мандати от по четири години, когато хората нямаха хляб, когато костов и виденов фалираха държавата България, когато...............? А ДРУГАРЮ???
26
1
 
16
 
! Отговори
Що, а ти къде беше преди 5 години
А ти като задаваш тоя въпрос, къде беше при фалита на КТБ?
25
5
 
23
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Докато всеки у нас се занимава с това , което не разбира , живота н ще бъде с обратен знак.Лошото е , че не друг , а ние сме си виновни - три мандата тъпизъм и падение.
24
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавата" е била там, където е била винаги-да щави до кpъв бедния човек и да си затваря очите пред богатия!