Радев поискал от Ердоган компенсации за тракийците

Президентът щял да продължава да изисква отговор
18 авг 2018 22:50,
257
Радев поискал от Ердоган компенсации за тракийците
Снимка: архив "Булфото"

Вече поставих директно въпроса за компенсациите на тракийските бежанци пред президента на съседна Турция.

Това каза президентът Румен Радев в своето слово на историческата местност Петрова нива. Там се отбелязва 115-та годишнина от Илинденско- Преображенското въстание, в което смъртта са намерили свидни жертви на Странджа и Тракия.

"Пепелищата на Тракия поглъщат хиляди животи и човешки съдби. Хиляди българи се прощават завинаги с родния си край и са превърнати в бежанци, устремили се към спасение в Свободна България. За това и справедливите ни очаквания са историческата истина да бъде отстоявана и това зависи от всички нас", каза Радев, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е поставил въпроса с компенсациите на Ердоган и допълни: "Ще продължавам да изисквам ясен отговор и при всеки случай, когато историческите факти се пренебрегват или поставят под съмнение".

Държавният глава заяви, че никой не може по-добре и по-вярно да пренесе във времето спомена за освободителните борби на Тракия и Македония освен потомците на нашите герои, които са посветили живота си на българската национална идея.

"Благодаря ви, че пазите жив спомена и традициите и то не само тук на Петрова нива, а в своето ежедневие и за това, че ги носите дълбоко в сърцата си. Нека бъде светла паметта на всички загинали и напуснали завинаги родния си край в Илинденско-Преображенското въстание. Ние помним и няма да забравим. Вечна слава и поклон", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
7
 
3
 
! Отговори
мижи и лажи преди 5 години
До Васил ГелевБравос.Джамии са се строели,защото църквите на робите трябвало да бъдат колкото човешки ръст.
178
6
 
12
 
! Отговори
ГОЛЯМ ЧЕПАТ преди 5 години
НИЩО НЕ Е ПОИСКАЛ НАТОВСКИЯ, МЪЛЧАЛ Е КАТО ПУКАЛ И Е МИЛ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ НА СУЛТАНА С ИБРИКА. ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ВИДЕО НО...НЯМА ;)))
177
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая тема и за бежанците патриотите влезнаха в управлението и приключиха! Господин Радев не разбира ли, че всяко говорене против Турция губи евентуални гласове от ДПС етноса и в същото време плаши българите.Сетне се чудите защо Бойко имал политически инстинкт и им обира гласовете и трайната подкрепа.Нинова преди последните парламентарни избори също направи тази грешка да говори остро срещу Ердоган и хората се изплашиха. То поне да има някакъв смисъл и на всеки е ясно, че времето е отминало.
176
1
 
1
 
! Отговори
Хлебарка преди 5 години
До ПЕНКОА бе ти серизно ли написа това гениално достижение на човешката мисъл!?
175
9
 
18
 
! Отговори
Васил Гелев преди 5 години
Интересно, ако Турция предяви аналогични искове за имотите си в България? Стотици църкви като например Свети Седмочисленици в центъра на София са били джамии...
174
15
 
7
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
Подкрепям напълно президентът. Най-накрая един читав политик в тази държава.
173
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възродителния процес е най - хубавото нещо,което се е случвало на БългарияБраво на тези,които го извършиха - истински патриоти.Браво! От тогава вървите все назад и се затривате.
172
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гербавите на боко и турците са направили коалиция против България!
171
8
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ТЪПО ПАРВЕНЮ ИМАМЕ ЗА ПРЕЗИ.. !?!?!? АЗ СЪМ РАБОТИЛ -РАБОТИЛ И РАБОТИЛ -РАЗЛИЧНИ НЕЩА -ОТ- УЧИТЕЛ , ЗАВАРЧИК , ТРЕНЬОР , ПОЛИЦАЙ И ПОЛИЦАЙ И ТРЕНЬР И СТЪКЛАР И ШЛОСЕР И ПОЛИЦАЙ И ТРЕНЬОР !!!! КАКВО Е РАБОТИЛ ПАРВЕНЮНКОТО ??? ЕДИН ПИЛОТ Е 1000 ПЪТИ ПО-МАЛКО НАТОВАРЕН ОТ ЕДИН ШОФЬОР НА ТИР !!!!!
170
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелBudi siguren che shte napadnat Turcia otkum bulgarskata teritoriya drug nqma koy da dade koridor na amerikancite,shte ste mishena
169
17
 
4
 
! Отговори
браво преди 5 години
Възродителния процес е най - хубавото нещо,което се е случвало на БългарияБраво на тези,които го извършиха - истински патриоти
168
7
 
4
 
! Отговори
проф.Александър Фол преди 5 години
Ако политическите въпроси се решаваха като на времето когато двамата главнокомандващи са излизали да премерят сили в честен двубой с цел избягване на излишно кръвопролитие, как мислите дали има политически лидер на света който да се опъне на Радев. Най-малкото пък османския кьопек.
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАМ НА ТАЯ НИВА Е БИЛО И ЕДНО ДЕТИ СЪС ЗВУЧНО РУСОФИЛСКО ИМЕ РАФАЕЛ И РАБОТИ В СКАПАНИЯ ЗАПАД. ТАМ НА ТАЯ НИВА ОТИДОХА ЧЕРВЕНИ ЛИДЕРИ МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, КОИТО ПРЕОДОЛЯВАТ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА.
166
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евалата Радев! Мъж си!
165
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно аз да се самонастаня в изоставена къща от която преди това в 1912 съм изгонил стопаните и след една година през 1913 като ме изгонят да искам компенсации. Смешен си радеееф!!! Цял свят ти се смее
164
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелAko iskat da se srajavat sreshtu obedinenite rusko turski voyski
163
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е потурнак!
162
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герберските еничари пак са почнали да лижат късоцевната карабина на своя султан
161
10
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Не знам защо нашите медии нищо не споменаха за доклада изготвен от Пентагона ,как би изглеждала една евентуална война срещу Турция.В него се разглежда прецедента да бъде нападната страна от НАТО.Как първо Турция трябва да бъде изгонена от Алианса ,да бъде затворена базата Инджерлик.От къде и как да бъде проведено нападението.Говори се за съюзници и прочее. След като САЩ вече мислят по този въпрос ,Радев е нацелил точния момента да иска компенсации от Турця!!!
160
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Привет от АнкараСтойте си в Анкара.Чий го дирите тука.Аз нямам никакво желание да живея при вас.Колкото до това кой кого повече е клал-чета какво са писали американски кореспонденти за баташкото клане...За старозагорското да не говорим.За арменският геноцид-също.А бе варвари сте,както и да ви гледам.Добре че еврее и англечане са ви помагали.Не случаяно М.Макдеморд наскоро ни се извини заради нейните сънародници...