Радев поискал от Ердоган компенсации за тракийците

Президентът щял да продължава да изисква отговор
18 авг 2018 22:50,
257
Радев поискал от Ердоган компенсации за тракийците
Снимка: архив "Булфото"

Вече поставих директно въпроса за компенсациите на тракийските бежанци пред президента на съседна Турция.

Това каза президентът Румен Радев в своето слово на историческата местност Петрова нива. Там се отбелязва 115-та годишнина от Илинденско- Преображенското въстание, в което смъртта са намерили свидни жертви на Странджа и Тракия.

"Пепелищата на Тракия поглъщат хиляди животи и човешки съдби. Хиляди българи се прощават завинаги с родния си край и са превърнати в бежанци, устремили се към спасение в Свободна България. За това и справедливите ни очаквания са историческата истина да бъде отстоявана и това зависи от всички нас", каза Радев, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че е поставил въпроса с компенсациите на Ердоган и допълни: "Ще продължавам да изисквам ясен отговор и при всеки случай, когато историческите факти се пренебрегват или поставят под съмнение".

Държавният глава заяви, че никой не може по-добре и по-вярно да пренесе във времето спомена за освободителните борби на Тракия и Македония освен потомците на нашите герои, които са посветили живота си на българската национална идея.

"Благодаря ви, че пазите жив спомена и традициите и то не само тук на Петрова нива, а в своето ежедневие и за това, че ги носите дълбоко в сърцата си. Нека бъде светла паметта на всички загинали и напуснали завинаги родния си край в Илинденско-Преображенското въстание. Ние помним и няма да забравим. Вечна слава и поклон", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев християнизирън по*мак тръгнал за България да говори , само руски палячовци в Държавата ни
138
4
 
2
 
! Отговори
да преди 5 години
абсолютни глупости - княз Борис I, който е един от най-силните ни владетели ли е бил под властта на Византия, та Империята да наложи насилствено християнството айде любителите на псевдоистория и прабългарски бойни изкуства да си четат фантастиката и да не занимават останалите
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както се знае че Днес.бг копира от други сайтове Текстовете и само ги посва наготово тука , кой знае къде пак проблеми с превода
136
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че е Президентът от време на време да пази българите от Герберастката мафия.
135
6
 
8
 
! Отговори
866 г. преди 5 години
Радев явно не познава История на България в дълбочини , българския Народ е насила християнизиран от Византия така нареченето Покръстване 866 г. е по-позитивния начин да се описва в книгите иначе 100% негативизъм
134
3
 
4
 
! Отговори
Обаче преди 5 години
Преводачът,отишъл до тоатетната и Реджи,нищо не разбрал!Малко, като:Говори си,не ми пречиш!
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С някой в България говорил ли е,съгласувал ли е, има ли национална кампания,поставян ли е въпроса в парламента,има ли декларация на правителството и т.н.??? Или това е поредната автореклама и пъчене на гърди!
132
7
 
12
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Чиста проба евтин популизъм за вътрешна употреба. Толкова си може ***.
131
10
 
8
 
! Отговори
да преди 5 години
с всеки ден подкрепата за президента Радев става все по-силна !!!няма червени, няма зелени,няма гербаджии в президента е истината ..ама Радев бил по чехли и правел коремни..ами няма си над 400 млн. в офшорки като Пожарникаря..какво да се прави ..бил е само част от "групировката" Армия на България, а не СИК...с контрабанда на цигари и трафик на наркотици не се е занимавал..не го е срам Президента
130
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излезе чибурашка и иска нещо си от Турция понеже БСП умират от глад вече, така излагате България засрамете се,така българския народ по вече ли ще ви обича,тези пари никога няма да влязат в България и да влязат щеса в джоба на кому нистите.
129
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев,спусни малко от въздуха! Стига пиар! Мечешка услуга не ни трябва!
128
15
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Радев е първият български президент и политик в историята на демократична България, който предявява искане за компенсация от Турция за щетите, които са ни нанесли от турското робство и Баташкото клане. Преди Радев само Левски, Ботев и останалите революционери са се опълчили на Турция. Няма друг политик в България освен Радев, който да се опълчи на Турция. Дори тези дето се пишат за патриоти не смеят да се опълчат на Турция, защото ги е страх и защото са фалшиви патриоти, подкупени от Турция.
127
5
 
6
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Дано скоро кюрдите да се освободят. Турция е фалшива страна, няма място в света..
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да искаме компенсация от Гърция за 167 години византийско. Да се направим на мъже поне и ние. Всички искат наляво-надясно. Компенсации, репарации, а о. Не се съмнявам, че Турция и Гърция ще ни вземат на сериозно и ще ни се изплатят.
125
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В опита се да се прави на мъж и патриот, Радев си играе с огъня. Правилно направи по грешния начин.Не съм сигурен, че си струва, тъй като всички знаем Ердоган какъв ненормалник е.
124
15
 
13
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Това се нарича български президент! Радев защитава националните интереси на България, докато Борисов лиже *** на Ердоган и му се мазни. Затова за Радев ще гласувам.
123
11
 
15
 
! Отговори
:))))) преди 5 години
турската армия звук не може да издаде без Вашингтон да й заповяда. .куче на каишка ама от скоро гладно !!!!Турция щяла да прави десант в България -айде ако ви стиска :)))))подложката Борисов може и да го е страх от Турция, но не и българския народ, за който турците са просто диваци
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите политици първо да си спомнят, бежанците от гръцко. Даже може да гледат филма "Родена във въздуха". Пак метърът е двоен.
121
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
И КАКВО МУ ОТГОВОРИЛ ЕРДО? ))
120
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е обещал да изпрати два камиона с баклава и един с кадаиф.