Борисов и Горанов мислят как да помогнат на клиентите на "Олимпик"

Идеята за предсрочни избори – летен мираж на левицата, отсече той
Обновена: 19 авг 2018 17:56 | 19 авг 2018 15:35, Красимир Ангелов
209

Снимка: МС

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора, където провери ремонти дейности в града.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Още по темата
"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът коментира и друга наболяла тема от последните дни - срива на търговския регистър. По думите му, са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

"Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. "Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта още премиерът.

Той коментира идеята за предсрочни парламентарни избори като летен мираж на левицата, която в момента е на ваканция. Той подчерта, че в страната има недостиг на работна ръка, огромен финансов резерв и намален външен дълг с 2,5 млрд.лева. Извънредното свикване на парламента е пореден опит за популизъм на опозицията, дни преди началото на редовната сесия, коментира премиерът.

Борисов отличи Стара Загора, където по думите му се реализира най-мащабното строителство през XXI век - реализират се европроекти за близо 52 милиона лева. В града на липите Борисов разгледа изпълнението на реконструкцията на централната градска част, моста в южната част на града, езиковата гимназия "Ромен Ролан", основно училище "Железник" и парк "Аязмото".

Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за социално слаби, държавата осигури 2 млн. лева и започваме да изграждаме нова канализация в квартал "Самара", добави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта че скоро държавата ще стане акционер и в новоизграждащия се индустриален парк край града.

По-късно премиерът беше посрещнат в митрополията от Старозагорския митрополит Киприян. Двамата обсъдиха първото обновление на парк "Аязмото", 120 години от създаването му, като първа екологична инициатива на Балканите в полза на гражданите, реализирана от БПЦ в края на XIX век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Борисов-МеркелДо кого си го отправил това велико съобщение? До Дойчо И Вельо? И на някого това му харесва? Пак казвам правете си извода за умствения багаж на тук коментиращите. Повече то от тях предполагам са си купили гражданска в Олимпик. Халал да им е! Казано е - като ти е слаб акъла, да ти е здрав джоба. Ха -ха!
151
1
 
4
 
! Отговори
БАЙ ХУЙ ББ преди 5 години
АБЕ ТАЯ КРАДЛИВА ТИКВА СЕ ПРАЙ НА ГЕРОЙ СИК ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА И БУДА И Е ШЕФ ОГРАБИ ДЪРЖАВАТА ТОЯ БАНДИТ
150
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Уууу!У бре де бре, на хората едва ли вече им пука кой как си чеше езика и как ги нарича. А пък такива като тебе явно ще ги има винаги - вие сте вечни , защото тъпизмът го е имало и преди хилядолетия и ще го има за хилядолетия. Една от великите отличителни черти на нашего брата, човека.
149
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 156Откъде получи тази информация? Стига лая ами посочи източника си.
148
0
 
9
 
! Отговори
da be преди 5 години
е точно виновните за тази кражба се чудят, досега си траяха и не пипаха никой сега щели да мислят как да прехвърлят вината на някой друг.
147
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Мислят как да скрият кражбата1
146
1
 
16
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Купих две тикви.Едната я кръстих Б. а другата Г.Седя и ги гледам как мисляяяят...
145
1
 
15
 
! Отговори
Панайотис преди 5 години
Сикaджията пак се е осрaл.
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден рекламни клипчета, също като рекламата на кренвиршите "Бони"
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЙ ВЕЧЕ И ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ РИ ЗАПОЧНА ДА ИНСПЕКТИРА?И защо около него няма стотици аплодиращи го граждани?
142
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТКРАДНАХА 1 МИЛИАРД ОТ ЗДРАВНАТА КАСДА, ОТКРАДНАХА 4 МИЛИАРДА ОТ КТБ, СЕГА ЩЕ ОКРАДАТ И ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД.
141
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, и ковчежниикът ли се включи в помагането на хитрите будали? Ми, че той, горкият, няма с какво да си плати наема на Деймус паша за "гарсониерката" в закатанчения комплекс, как ще помага на оръфаните от застрахователите...
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напънала се планината и пукнала.
139
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и Горанов обмислят как да помогнат...Тия двамата самоубийство ли обмислят?
138
0
 
19
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Е, че като им знаем броя на сивите клетчици на тези двамата ,голямо напъване да мислат ще падне!
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Константинов, ти си много TЪП!забележи, че има още много като него, които му аплодират!
136
0
 
15
 
! Отговори
Лесно преди 5 години
Като изпълнят закона и вземат парите от гаранционния фонд.
135
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам. не му е лесно на Бойко Борисов. истината е, че сега с тоя Олимпик се сложиха нови козове в ръцете на БСП - то което ще изцеди случката докрай. Макар че истината е, че на тези хора никой не им е виновен, най - малко държавата. Ако бях шофьор никога нямаше да си купя гражданска или да имам нещо общо с гръцка или кипърска компания. Доказано несигурни и крадливи, нито една с изключение на банка Пиреос, не е оцеляла на българския пазар.На глупаците все някой друг им виновен.
134
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кръглия суджук не може да мисли
133
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една *** мислила,мислила па взела че умряла