Борисов и Горанов мислят как да помогнат на клиентите на "Олимпик"

Идеята за предсрочни избори – летен мираж на левицата, отсече той
Обновена: 19 авг 2018 17:56 | 19 авг 2018 15:35, Красимир Ангелов
209

Снимка: МС

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение в Стара Загора, където провери ремонти дейности в града.

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Още по темата
"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът коментира и друга наболяла тема от последните дни - срива на търговския регистър. По думите му, са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда.

"Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата", каза още министър-председателят.

Бойко Борисов припомни, че държавата работи добре в борбата с контрабандата и корупцията и с тези средства се реконструират много обекти по градовете в страната. "Такова мащабно строителство и реконструкция в сферите на здравеопазването, образователната инфраструктурата, археологията, културата не е имало. За спорта да не говорим, защото направихме много", подчерта още премиерът.

Той коментира идеята за предсрочни парламентарни избори като летен мираж на левицата, която в момента е на ваканция. Той подчерта, че в страната има недостиг на работна ръка, огромен финансов резерв и намален външен дълг с 2,5 млрд.лева. Извънредното свикване на парламента е пореден опит за популизъм на опозицията, дни преди началото на редовната сесия, коментира премиерът.

Борисов отличи Стара Загора, където по думите му се реализира най-мащабното строителство през XXI век - реализират се европроекти за близо 52 милиона лева. В града на липите Борисов разгледа изпълнението на реконструкцията на централната градска част, моста в южната част на града, езиковата гимназия "Ромен Ролан", основно училище "Железник" и парк "Аязмото".

Санирани са 80 блока в града, строим нови жилища за социално слаби, държавата осигури 2 млн. лева и започваме да изграждаме нова канализация в квартал "Самара", добави кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта че скоро държавата ще стане акционер и в новоизграждащия се индустриален парк край града.

По-късно премиерът беше посрещнат в митрополията от Старозагорския митрополит Киприян. Двамата обсъдиха първото обновление на парк "Аязмото", 120 години от създаването му, като първа екологична инициатива на Балканите в полза на гражданите, реализирана от БПЦ в края на XIX век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
УВАЖАЕМИ БОРКО -ТАРАТОРКО-ТИВОТВОРКО -НАШ , СЕГА Е МОМЕНТА ДА НАПРАВИШ НАЦИОНАЛНА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ -НЗК !!! ВСИЧКИ ЗАСТРАШЕНИ БЪЛГАРИ ЩЕ Я ПОДКРЕПЯТ /С РИСКА СИ -ДА СПЕЧЛЯТ / !!! И ПАРИ - ПАРИ ЗА ДЪРЖАВАТА ,...КОИТО ЩЕ БЪДАТ АКТИВНО ВЛОЖЕНИ ВЪВ ФЮДЖЪТА...И ТИ ЩЕ СИ СЛАВЕН -СЛАВЕН-МЪДРЕЦ!!!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Веждито Рашидовия, върнаха влоговете в КТБ-то. Рева, рева в парламента и нали "наше момче", му върнаха всичко, не само гарантирания минимум то ЕС правилата от 100К, ами всичките милиони му върнаха.При това с пари от БЮДЖЕТА, т.е. с НАШИТЕ ПАРИ.
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То целия бизнес почти е през офшорки - например Банско, Пампорово, Мутроморието ! Гарантирано от ГЕРБ !!!
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де,а къде са парите,който всеки купил ГО внася като процент в гаранционен фонд?А иначе фалита на Олимпик си чисто и просто пладнешки грабеж!
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали си има гаранционен фонд? Тиквата като какъв ще дава допълнителни помощи с пари които не са негови?
7
2
 
23
 
! Отговори
Спасителят преди 5 години
Я едно заемче за.нови 10 милиарда!И за троловете ще има и за ново островче!То така ,всеки Мутрон може да е премиер!А някой в онази от многото комисийки,няма ли да изгори в затвора????Работата им е да проверяват а не само да се разсписват за големи заплати....и да гласуват За Хунтата!
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия."Много ясно, че ще се вдига огромна олелия бе шушумиго! От срива на търговския регистър губи държавата, а от срива на ГРАО губим ние, защото там са ни личните данни, глyпако!
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
борисов привика, борисов нареди ...хайде престанете с тези манипулативни и примитивни заглавиявсе пак не всички сме безмозъчни като електората на суджуцитеПО-ДОБРЕ НАПИШЕТЕ НЕЩО ЗА КРАЖБАТА НА ВЕКА ОТ 20 МИЛИАРДА, след като ГЕРБ изличиха информация от 25 терабайта от хардисковете,която забележете - НЕ БИЛА ДУБЛИРАНА НИКЪДЕс други думи СЛЕДИ НЯМА
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено гениалната идея на Тиквата е ние да плащаме за гафовете му.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след Бойковсички успели софиянци ще разберат как са били измаменис джеендърски моабетикакто Василев баламосваше преференциалните специални вложителите на КТБи тогава вие с големите заплати ще плащате дълговетена измамниците Бойко и Влади Горанов от ГЕРБ
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия едва ли ще измъдрят нещо!Хората изгорели с ГО ша пият една студена вода и да купуват друга ГО!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига ве?! Мадреците идат :)