Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа

До дни у нас идват лидерът на ЕНП и вътрешният министър на Германия
Обновена: 20 авг 2018 11:13 | 20 авг 2018 07:00,
238
Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е поискала от премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци по примера на Гърция. Борисов обаче е отказал.

Канцлерът и българският министър-председател са провели тежкия телефонен разговор преди дни, информират запознати правителствени източници пред "Труд".

По време на разговора Меркел в прав текст поискала от Борисов България да приема отново бежанци.

Премиерът обаче отказал категорично с мотива, че страна ни има позиция за обратното, която е изразена многократно.

Още по темата

Борисов припомнил на Меркел и че не веднъж е настоявал ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт.

Германия вече подписа споразумение с Гърция, според което ще връща кандидатите за убежище и южната ни съседка ще приема обратно мигрантите, влезли в ЕС от нейна територия.

Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

До дни предстои у нас да пристигнат европейски лидери, които да инспектират сигурността на границата ни, която е външна на ЕС. Очаква се в България да дойдат председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер.

Именно Зеехофер и неговата партия Христоянсоциалният съюз като част от властта в Германия настоява Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.

От Министерски съвет не коментират дали очакват нов натиск по време на визитите за приемане на бежанци в България.

Днес от управляващата коалиция у нас отново заявиха, че България има изготвена рамкова позиция по реформата за регламент Дъблин, като част от общата реформа на европейската система за убежище.

А на срещата на върха в Брюксел в края на юни премиерът Борисов предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател заяви, че ЕС трябва да приложи строга система за охрана на външните си граници и отчете нулев натиск по българските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще го заплашат, че ще му спрат парите, или ще му обещаят че ще му дадат някой милион и нашият ще клекне! Вече му научиха системата танто за кукуригу и тя се играе редовно!
15
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте запис на разговора за да чуем точно обратното на медийните слу.ги!
14
4
 
35
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Спукаха я от инспекции тая пуста граница. Пътека направиха да я инспектират. Само не знам какъв е смисъла след като така или иначе не ни пускат в Шенген.
13
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господата не идват нищо да инспектират а да ни набиват канчетата.
12
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахахахаххаа мъпета няма думата,за да отказва!Едно говори,но истината е друга!Той е едно нищо,един удобен кло.ун и пудел за поръчки.Само тук ни го представят за Някой си.
11
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е добре, де, нали нашият Парламент прие единодушно решение, че забранява на правителството да сключва двустранни споразумения за връщането на мигранти?! Това беше миналия месец и Меркел не може да не знае! Явно е решила да натиска марионетката си Баце и да действа чрез него. И оня *** Дол ли се казваше, лидерът на ЕНП и вътрешния немски министър щом ще идват да й помогат, лелее.... сега видим решенията на парламента ни струват ли нещо.
10
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахааа дъртата клошарка се чуди на кого да даде отпадъците си.Трябва да я свалят и съдят за съучастие в десетки изнасилвания и убийства.Ако не беше тя те нямаше да се случат.
9
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжи!Излезе ли наяве безпомощността на без.мозъчният ,слуги.нажа му измисля поредната лъжа,за да го представи,като герой!Стига номера.Махай се!Само с празни приказки и сериозно крадене, НЕ става!
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ако е малко тарикат/а той е много тарикат/ спокоино може ,да каже на г-жа Меркел ,че България зачита правата на човека и затова не може ,да приема бежанци защото те не искат да живеят в България!Боко даже може да контраатакува Меркелица като я попита, човешко ли е насила бежанците да се връщат от Германия в България?
7
7
 
64
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Тази новина най - вероятно е фалшива, за да лъснат имиджа на тиквопитека. Ясно е, че талибаните няма да седят и ден в най - бедната и съсипана държава. Сега замазват гафовете и откраднатите милиони от последните дни, или бяха милиарди?
6
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога? Не може Германия да диктува на цяла Европа да продължава да приема бежанци.Вече е прекалено.
5
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Около 60 000 са първоначално регистрираните у нас, ако ни ги върнат, както иизисква Дъблинското споразумение, това се е един цял областен град! Само това ни липсва!
4
0
 
92
 
! Отговори
Меркел преди 5 години
Г-жо Меркел Вие поканихте тези хора да дойдат от къде ли не в Европа така ,че си ги дръжте Вие при Вас, а не ги под хвърляйте на другите страни все едно, че те са ги канили. Все едно аз да си поканя гости и да ги пратя да спят,ядат и т.н. в съседите!
3
0
 
81
 
! Отговори
Айдеее, пак се почна преди 5 години
Тоя бабишкер побъркан до кога ще го търпи цяла Европа, накараха я да си покани гости,а сега ги кани в комшиите, да си ги гледат и интегрират, ние си имаме достатъчно навлеци...
2
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам, че е отказал. Ще ни ги върнат.
1
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата *** ги покани и те се юрнаха сега да си ги интегрира, ако вярно тиквата най-после се е опънал на големия началник макар, че не мога да го понасям ще му запиша един плюс.