Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа

До дни у нас идват лидерът на ЕНП и вътрешният министър на Германия
Обновена: 20 авг 2018 11:13 | 20 авг 2018 07:00,
238
Меркел притисна Борисов: Върнете си бежанците! Той пак отказа
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е поискала от премиера Бойко Борисов България да приеме обратно бежанци по примера на Гърция. Борисов обаче е отказал.

Канцлерът и българският министър-председател са провели тежкия телефонен разговор преди дни, информират запознати правителствени източници пред "Труд".

По време на разговора Меркел в прав текст поискала от Борисов България да приема отново бежанци.

Премиерът обаче отказал категорично с мотива, че страна ни има позиция за обратното, която е изразена многократно.

Още по темата

Борисов припомнил на Меркел и че не веднъж е настоявал ЕС да дава средства за организиране на hotspot-ове - горещи точки, с временни центрове в държавите, близки до района на конфликт.

Германия вече подписа споразумение с Гърция, според което ще връща кандидатите за убежище и южната ни съседка ще приема обратно мигрантите, влезли в ЕС от нейна територия.

Според действащите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за убежище трябва да се разглежда от властите на страната, в която първо е влязъл бежанецът.

До дни предстои у нас да пристигнат европейски лидери, които да инспектират сигурността на границата ни, която е външна на ЕС. Очаква се в България да дойдат председателят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер и експерти на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер.

Именно Зеехофер и неговата партия Христоянсоциалният съюз като част от властта в Германия настоява Германия да търси начини да връща бежанците в страните, от които са влезли на територията на ЕС.

От Министерски съвет не коментират дали очакват нов натиск по време на визитите за приемане на бежанци в България.

Днес от управляващата коалиция у нас отново заявиха, че България има изготвена рамкова позиция по реформата за регламент Дъблин, като част от общата реформа на европейската система за убежище.

А на срещата на върха в Брюксел в края на юни премиерът Борисов предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. Пак тогава българският министър-председател заяви, че ЕС трябва да приложи строга система за охрана на външните си граници и отчете нулев натиск по българските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
26
 
! Отговори
дрън дрън преди 5 години
Вервам му.Какъв смелчага.Ама друг път....
115
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПетКакто е подписано,така и може да се анулира,щом застрашава сигурността в Европа.Защото това наистина засяга сигурността на Европа.Малко ли бяха атентатите,убитите,изнасилените?Това са спящи клетки,които могат да взривят Европа.Защо един Еродган може да прави каквото си иска,а Европа не може да защити дори елементарната си сигурност? Още повече,че сега няма война.И защо Трумп да може да ги спира,а европейците - не?
114
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПетНие можем да ги транспортираме до родните им места или да ги пращаме на курорт в Северна Корея.Ще си ги ползват да им работят и за опитите а на нас ще ни пращат севернокорейки.Те са работливи скромни и ебливи.Набързо ще вдигнем прирастът на населението и няма да има бежанци поне не в България защото ще знаят че ги чака голяма екскурзия в гостоприемните рудници и оризови полета на Северна Корея.
113
6
 
12
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Пишете си и си вярвайте че...плашите гаргите с протести и оставки! Това е подписано още преди 20 год.и не Б Б не комунисти...не не знам какви си други измислени партии ще променят нещата! Територията я има- Странджата край границата и празните казарми там...Ще го наложат на Бг да ги приема.. а за Орбан не пишете- той е в централна Европа не на границата е Турция мюсулманска не европейска държава.той може да ги връща в Румъния или Сърбия...а ние ..на кой? Турците Нарочно ги пропускат.
112
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя каза,че ще поеме всички а сега не иска.България няма нужда от бежанци защото те изискват огромен и финансов и социален ресурс с който държавата не разполага.Приемаме няколко десетки хиляди бежанци -те решават да си правят автономен халифат. Какво ще ги спре?Веднага ще си намерят спонсори.Полицията и армията ще са безсилни. Големите ни съюзници от НАТО ще пишат резолюции и ще осъждат насилието от международна трибуна а България няма да я има.
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е луд ад ги връща нали това ще му струва трета оставка веднагически
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е луд ад ги връща нали това ще му струва трета оставка веднагически
109
3
 
11
 
! Отговори
комунист преди 5 години
ке ги връне ке ги връне кат стой та гледай после дупе да ни е яко
108
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки,че сме европейци,преди да влезем в ЕС,когато хванеха нелегално навлезли българи в ЕС в Гърция,Германия и др.,ги връщаха директно в България,без никакви обяснения,а в Гърция дори биеха и черен печат,че хората нямат право да влизат 5 години в Гърция,някои дори ги осъждаха,ако пресрочат виза.Защо сега не може,а тогава можеше?Вие за балами ли ни мислите?
107
2
 
22
 
! Отговори
Циник до 107 преди 5 години
Написал съм го...но ти не четеш!Питър Съдърланд бивш еврокомисар - лобиращ за Билдерберг и Голдмън и Сакс е един от съставителите. Едрите финанси , и индустрията - искат чрез внасянето на шебеци от Африка и Азия - да подкопаят , и унищожат социалния стандарт на европееца.Той е неудобен с дългите си платени, голямата заплата и социалната помощ за безработни!Пример - платено майчинство в САЩ - 42 дни в Германия 3 х 365
106
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха. Бойко отказал на баба Меркел?!? Това виц ли е?
105
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** до 100Ако е истина,бъди сигурен,че това надали е идея на Меркел,дълбоко се съмнявам,това явно и е спуснато отгоре.Някой иска да смачка Германия,както и Меркел,то се вижда и с просто око напоследък.Има огромен натиск върху и срещу Германия.
104
5
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Меркел ако наистина е сериозна ще притисне Бойко, където най-боли, а именно в джеба. 11 години в ЕС ни направиха и енергийно и икономически зависими, така че можем само да се молим. Вижте, смятам че въпреки тоталното извращаване на запада, природата и инстинкта за оцеляване ще си кажат думата. Онези създания ще бъдат върнати насила в камиларниците от които идват, но повечето ще бъдат унищожени. Напук на всичко, силният винаги е бил белият европеиден човек.
103
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Араби и африканци вън от България.Войната в Сирия свърши.Всички домъкнали се използвайки я за предтекс за нахлуване у нас-ОБРАТНО.И Башуровци,Алгафаровци и подобни фамилии да си прехвърлят бизнеса в Близкия изток и да си заминават.Маджид да си продават Dominos Pizza на арабите. Предостатъчно гостуваха у нас. Гостоприемството ни свърши.
102
13
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Корав мъж си ,другарю Баце !!! Продължавай да браниш тоя беден народ тъй както Индже войвода го е браниш!!! Да се множат островите ти в Гърция,да се множат апартаментите ти в Испания !!!
101
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 100 преди 5 години
Не е видео - статия е - писал съм ти.Чети....а в какво ТИ вярваш - е друга супа!През декември в Маракеш Меркел ще подпише този пакт - който ще узакони инвазията на шебеци от Азия и Африка!Не защото - в миризливите им дупки има война - а защото са гладни!И тогава ( най-късно ) дядовата ръкавичка - ще се спраска по шевовете!
100
0
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
По немската телевизия казаха, че не връщали мигранти в България, защото тук условията за тях били нечовешки.
99
2
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Меркел да поиска нещо, а Баце да откаже на "началник". Няма такъв филм. Пак ни кръщават нещо.
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** до 95Сега не ми се търси видеото,но имаше среща на журналисти и писатели от немскоговорящите страни,на която те съвсем откровено казаха,че не могат да пишат за неща,които са им забранени да пишат,признават,че са манипулирали факти,някои от тях са загубили работата си,заради това или не са им пуснали статиите,за да ги предпазят от неприятности.И тези заповеди не идват от Европа.Така,че не всичко което четем е истина.
97
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците милите фалирали тежко и чакат сега редукция на дълга и не мигранти ами и космонавти ще приемат. България какво да чака- шенгеня и еврото дето е все едно да гониш Михаля. Или инвестиция на БМВ за 1 милиард, ама тя отиде при популист номер едно в ЕС дето се подиграва на Меркел- Орбан в Дебрецен. Нагло е да не предлагаш морков към България, а само заплахи, че ще ни вземат нещо. На другите дават, а на нас да се радваме, че няма да ни вземат. А и бате веднага пада от власт ако слушка баби