БСП иска: Компенсации за ужилените от "Олимпик"

Борисов дойде в НС, ще го изслушват за Търговския регистър
Обновена: 21 авг 2018 14:32 | 21 авг 2018 14:20, Камелия Цветанова
32
БСП иска: Компенсации за ужилените от "Олимпик"
Снимка: НС

БСП поиска държавата да се намеси и да намери начин да компенсира шофьорите, които са ужилени от фалиралия застраховател "Олимпик".

От ГЕРБ обаче смятат, че е нужно институциите да окажат съдействие, включително при нужда и правна помощ на шофьорите, за да потърсят правата си в Кипър, след като там е регистриран застрахователят.

Скандалът с фалита на дружеството стана повод за днешното извънредно заседание на НС. Шефката на парламента Цвета Караянчева обясни, че темата е изключително важна и заради това се е наложило да прекъсне депутатската ваканция, която трябваше да продължи до 4 септември. Така тя се съобрази с искането на БСП.

Още по темата

Според социалиста Крум Зарков от фалита на "Олимпик" са потъвпевши 200 000 добросъвестни платци, които губят вече платени вноски и права и заради това не е достатъчно обещанието на финансовия министър Владислав Горанов, че държавата ще ангажира адвокат в Кипър.

Той посочи, че на собственика на "Олимпик" - испанеца Диего Гонсалес Алонсо, дори и родната му страна не му е позволила да развива дейност, защото бил съмнителен.

"Може би облагодетелстващият се в крайна сметка не е с толкова екзотично име, защото кипърското дружество е развивало голяма част от дейностите си в България", скочи той.

Шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова от ГЕРБ отбеляза, че парламентът иска от КФН цялата информация за упражнявания върху "Олимпик" контрол.

Въпреки че основната тема на извънредното заседание ще са изгорелите застраховки на над 200 хиляди българи, в парламента дойде и премиерът Бойко Борисов, защото червените поискаха неговото изслушване за срива в Търговския регистър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
nn преди 5 години
ТОВА Е БГ КАПИТАЛИЗЪМ.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тея комунисти не се траят.явно имат нови идеи как да скубят народа.
28
1
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе винаги съм знаел че бсп_то е "загрижено" за народа и за козичките!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе, този фалит е само повод и оправдание да се навирят застраховките ГО у нас до небето!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на 2 вноски е и не е чак толкова по-евтина.но в полицата има 11.50 за БГ Гаранционен Фонд.аз да не съм одитор да следя финансовото състояние на застрахователите.аз само плащам .а Агаин взема 11 000 лв.месечно да върши това .Карина шефката и още повече.а за нея оставка няма.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп-то като са толкова състрадателни да платят на хората обезщетения от субсидиите, които получават. Кака Корни да не се прави на ултава.
24
1
 
16
 
! Отговори
дедо преди 5 години
добре де, да започнбем отнякъде...всички говорят за 200к души...но първо нека да се провери колко от тези хора са си взели гражданската на изплащане, да не се окаже че 50% са платили само половината та не са в толкова неизгодна позиция
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам коментар и от Ал Бънди но още не са му измислели въпросите
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алоу БСП-то когато през 96-та година фалирахте банките и ограбихте спестяванията на хората как след това ги обезщетихте , а като фалирахте и ТКБ-то кво направихте за хората, жалко е че все още има бунаци да ви вярват на глупостите които говорите
21
1
 
23
 
! Отговори
Еее, Българийо мила преди 5 години
До BmwБСП изобщо не иска да вземе пари от българския данъкоплатец, за да компенсира ощетените. Това е само предизборен популистки ход - демек, гласувайте за нас, ние ще бръкнем в хазната и ще ви върнем парите.Но докопат ли властта (не дай, Боже!), нищо на никого няма да дадат, а ще изгребат хазната до дъно, после ще фалират и банките, за да натъпчат всичко в собствените си джобове!
20
12
 
9
 
! Отговори
истина преди 5 години
При положение че ГО е задължителна, отговорност на държавата е да се обеди, че всички дружества на пазара са изрядни и финансово стабилни. Виновни ли са 200 000 човека от най-бедната членка на ЕС, че избират най-евтината застраховка на пазара. Държавата е длъжна да обезщети потърпевшите, а тези които не са съгласни защо не са толкова активни, когато всекидневно се правят злоупотреби за милиони левове пак с по думите им "техни" пари ?
19
0
 
26
 
! Отговори
Корнелке, ма! преди 5 години
Знаеш ли колко народ иска справедливост?Например, работилите зад граница по времето на соца - чрез "Техноимпекс".Провикни се и кажи, каква част от техните реални заплати си присвояваше държавата, а на каква мизерна сумичка ги осигуряваше? Кажи, каква пенсийка получиха точно за тези прослужени зад граница години, когато - ограбвайки ги, държавата си набавяше твърда валута, крадейки от тях?Хайде, раздай справедливост, върни им поне част от ограбеното! Това можеш да направиш. Хайде да те видя!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички незгоди в държавата, са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка и на ченгесароколибарите внучките. Например оня бутестия чикън фейс павлова, с лилявуту якинци, или пък ралица, чийто баща, поради нечуван интелект, му лепнали прякора "тъпyнгepa"
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както някой вече писа, ако си купя телевизор от Техномаркет, нормално ли е при повреда в гаранция да ме пратят в Китай, защото бил произведен там?Помислете.
16
4
 
21
 
! Отговори
Zv. преди 5 години
*** да изкара пари и да плати-от Техноимпекс мангизите.Тъкмо ще си пише червена точка.
15
10
 
16
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Защо държавата пак да плаща на 190000 загубеняка които се правят на тарикати. Евтино .... далавера.Евала на византийците за пореден път лъжат и печелят. Карфур и сделката с пикадили ... сега и това БРАВО !!!
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И БСП-то се прави на ощипана мома, че кой набута в КФН застрахователен надзор некадърничката Агайн че даже N-ти мандат кара там, тая компания е с отнет лиценз от май месец и от май до август са продавали застраховки в България, разбирате ли каква комична ситуация е
13
3
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Другари, дайте да дадем! Стар комунистически номер. Аз на баллъци Гражданската няма да плащам! Начи хем евтино да платят, хем ако нещо стане аз да плащам!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застраховките са законен метод, да ви вземат едни пари, срещу евентуално покриване на загуби при определено събитие.Тези пари обаче са ясно проследими къде са работили. За да не се срине системата, която се крепи на договори, ще се намери решение.
11
4
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахаахаааааа, каква връзка има между "държавата" и някакъв гръцки фонд? Корни козарката пак мисли, че годината е 1956г. Аман от ***! Ами дайте да компенсираме и ухаланите от комари.