Кой допусна грешките с "Олимпик". Какви?

Икономистите Кольо Парамов и Мартин Димитров пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 авг 2018 10:05 | 21 авг 2018 09:52, Камелия Цветанова
24

Фалитът на застрахователната компания "Олимпик" продължава да стои на дневен ред. Крахът повдигна много въпроси, а по инициатива на БСП депутатите се събират на извънредно заседание в 13 часа в Народното събрание. Те ще обсъдят проект за решение по казуса "Олимпик" и ще изслушат премиера Бойко Борисов във връзка със срива в Търговския регистър.
Още по темата

Икономистът Кольо Парамов посочи, че реакцията на депутатите е навременна заради отговорността, която парламентът трябва да поеме. По думите му управляващата шефка на финансовия контрол получава 13 хил. лева заплата, а нейната заместничка получава 11 хил. лева.

"Те са допуснали фундаментални грешки, за да дойде положението до фалит", посочи Парамов пред Bulgaria ON AIR, визирайки казуса "Олимпик" и добави, че държавата трябва да реши въпроса за не повече от 7 дни.

"Трябва да видим кой кой е в компанията. Трябва да видим има ли българска стара връзка, кои участват в нея и по какъв начин са създали възможности държавата да тласка потенциални клиенти към тази компания", обясни Кольо Парамов.

Икономистът Мартин Димитров подчерта в "България сутрин", че сме можели да поискаме проверка на "Олимпик" още преди години, наблюдавайки финансовите отчети на компанията.

Той подчерта важността на въпроса кои държавни фирми са избрали "Олимпик" за своите застраховки. По думите му "работата не трябва да бъде набързо заметена".

"Много зачестиха подобни казуси, взеха през 1-2 години да се случват. Въпросът е догодина да нямаме следващия такъв казус. Ако имахме застрахователен надзор, който стриктно си гледа работата, нямаше да имаме такъв казус", настоя Мартин Димитров.

Коментирайки срива в Търговския регистър, той отбеляза, че където е имало такива казуси в други държави, те са решени на същия или на следващия ден.

"Държавата в момента е на дефектирал автопилот. В България липсват наказанията за големите престъпления", каза още Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех си ...кое ще събори бат бойко.... явно това ще го свали от власт, но може би това е целял...а именно как да се оттегли....
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер. Щом лъскавите офисчета на олимпик стоят незапалени, несринати, неограбени, призовавам вс компании да последват примера им.. лесни пати,.. кскво ви пука, народа ще плати...
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари, както един репортер каза - за баба продавачка на магданос и копър на тротоар има веднага санкции, но за олимпиец нема.
19
2
 
7
 
! Отговори
грешен преди 5 години
това не е никаква грешка - това е поредният целенасочен добре обмислен ход за ограбване на народа - началота е още от фалита на Първа частна банка, след това на другите 30-40 банки, костовата приватизация , в по-ново време КТБ, ***-клати се и държавата/т.е. ние/ я спасихме с нашите данъци - сега Олимпик/то и костов имаше кръг Олимп, преди Сапио.../
18
2
 
2
 
! Отговори
Orina преди 5 години
Zasto nemate oste video s otgovorite na sobstvenicite, upravitelite i slujitelite na tesi bg zadaljitelni zastrahovateli... ceckata kade dancuva?! Na vajeto li?!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как кой амчъм ги допусна
16
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Ха сега де. Ако тези неща ги беша казала Корнелия Нинова, пак щяха да бъдат верни, но представям си колко тролска г'лупотевина щеше да се изсипе върху нея.
15
2
 
5
 
! Отговори
DS NISCHTO NOVO преди 5 години
VSEKA GODINA OT 1990 NASAM FALIRAMI PU 2 BANKI NE SVIKNAXTI LI?
14
3
 
3
 
! Отговори
BOKO I CVYKO преди 5 години
BANKOVATY NI SISTEMA I STYBILNA ISKYMI EVRO I DA SA MAXNI BORDA I GLEI KO STAAA SPUKAN LEV U BG NEMA A OSTANE
13
2
 
16
 
! Отговори
Бахчеванджия преди 5 години
Таз година паднаха хубави дъждове и тиквите станаха големи.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното отклоняване на вниманието от важния проблем - защо ГЕРБ отказват да спазят закона при фалита на Олимпик и Обезчечителния фонд да изплаща щети по застраховки в Олимпик?
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При фалит на такива компании собствениците стават само по-богати. Това си е класика в жанра :)
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много близка е до Лев инс и Алексей ТрактораТо и затова още в началото я кръстиха партизанчето целият си живот е изкарала на гърба на дядовци, бащи, вуйчовци, лели, стринки, които са били в БКП и милицията.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според алюзията с дядото и таткото. Скоро след като е овършала където трябва, тя се жени за албанския ерген Гури и прибавя към името си фамилията, вече е Агайн-Гури. Но не бивало пълно щастие, защото съпругът е прихванат като наркотрафикант и това символично Гури изчезва. Сега пак си е само партизанчето Агайн. Но напълно достатъчно за депутатите да и дадат мандат от 6 г. в Комисията, за да наблюдава застрахователния сектор
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
село Друган почти до самата дата 9 септември Полк. Агайн се постарава и осигурява на децата си светло бъдеще: синът му и баща на тази Ралица Ненчо е също милиционер, известен в комунистическите среди като Тъпунгера, но това не му пречи да се издигне до заместник-министър на МВР преди 1989 г., неговият брат Георги Агайн пък е отговорник в МВР за подслушванията, т.е. както са популярни сега СРС-тата. С този бек-граунд Ралица влетява в парламентарната група на НДСВ, едва на 25 години и веднага е наречена от зевзеците Партизанчето,
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лицето Ралица Агайн се появи в парламентарната група на НДСВ в 39-то Народно събрание, препоръчана на съвсем крехката възраст от 25 г. от царските съветници, където блести името на генерала от ДС Любен Гоцев. И има защо да е избрана точно тя. Нейният дядо е прословутият Методи Агайн със зловеща слава в родния Пернишки край полковник от ДС,изверг, управлявал концлагерите в Белене и Ножарево,после висш служител на МВР в следствения отдел, бияч и крайно жестоко настроен към враговете на народа Разбира се бивш партизанин! Злите езици в Пернишко разказват, че е престоял в родното си
6
2
 
22
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Нямаше да е проблем ако ги назначаваха за да свършат работа ! А те ги назначават ЗА ДА ЗАЕМАТ ДЛЪЖНОСТ ! Каква точно я е подхванала " министър на европредседателството" като ние не сме вече европредседателство! Със същия успех може да се води и министър на космоса ! Между другото как ли се справя Австрия , като си няма министър пък им европредседателство !!!
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е проблем кой на кого е внучка. Проблемът е чия маша е сега и чии интереси прокарва за този, който сега я е назначил.
4
3
 
22
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А колко взима една друга партизанска внучка / на по-малките Гугъл ще каже кои са дядовците на Агайн и Павлова/ и какво освен ДА ЗАЕМА длъжността прави ?
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До1 Тареликатите са на служба и по метод от времето на соца. С назнамаването им на държавна служба още в същия момент, се оглеждат за държавния КЕЛЕПИР. И държат го до последно.После на следващата служба с обогатена практика.