Морален акт! Агайн сдава от съпричасност поста си в КФН

Настоя, че комисията няма пропуск с фалита на "Олимпик"
Обновена: 21 авг 2018 16:06 | 21 авг 2018 14:37,
81

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн е подала оставка в деловодството на парламента. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на извънредното парламентарно заседание.

Още по темата

Финансовият министър Владислав Горанов вчера поиска оставката на Агайн заради сериозни пропуски в работата й като ръководител на управлението "Застрахователен надзор" в Комисията при случая с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

Агайн настоя, че подаването на оставката й е емоционален и морален акт като съпричастност към българските граждани, но настоя, че Комисията за финансов надзор не е допуснала никакъв пропуск в случая.

"Няма правомощия на КФН, които да съществуват и да не са осъществени. В никакъв случай КФН не е допуснала пропуски, няма и пропуски в законодателството", категорична бе тя.

Ралица Агайн посочи, че тези, които имат да получават обезщетение по застраховка "Гражданска отговорност", са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове.

"Българският и кипърският фонд са подписали многостранна конвенция между гаранционните фондове в ЕС, с която обезщетенията по застраховка Гражданска отговорност се изплащат, като за местните клиенти българският фонд ще посредничи", обясни тя.

Агайн настоя и че жалбите, които са получавани в КФН срещу дейността на "Олимпик", са много малко и те са разгледани и са наложени съотвените глоби.

Тя коментира и по-ниските цени на застраховки на "Олимпик", но настоя, че при този застраховател няма дългосрочен дъмпинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
2
 
! Отговори
стоян мавродиев преди 5 години
завиждайте, който е некадърен нека работи за 890 лв
50
2
 
3
 
! Отговори
ЗаSерателна компания преди 5 години
Акай Агайн Ъгейн в Легенъ
49
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Какъв морал бе. 10 години ходила на работа за да се подпише на ведомостта. Мъжа и раздава кредити тя го надзирава ... Да не говорим за родата - не може някое куфарче да не е минало от там
48
4
 
12
 
! Отговори
През 1990-1991 г. преди 5 години
беше актуално всяко чедо на АБПФК и на останалите най-върли комунисти да обяснява на всеослушание, че произхожда "от род голям, богат", в който обаче се е пръкнал комунист, защото видите ли тогава били модерни левите идеи! И почти всички се изкарваха роднини на някой от най-видните държавници от началото на 20-и век - *** доказвай така ли е!След като Жан Виденов сдаде властта, стана модерно друго - всяка щерка или внучка на едрата червена номенклатура да стане шефка в дясно правителство! Брееей
47
2
 
8
 
! Отговори
To6 преди 5 години
и още ще търпите т ъ п и с о ф и а н ц и. Те ви се смеят, а вие гласувайте за герб.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За получаващите по 12000 лева законите не важат ли, следователите само бедните ли разследват?
45
1
 
21
 
! Отговори
48614 преди 5 години
Не рзбирам защо заместничката подава оставка. Горанов твърди, че в работата й е имало сериозни пропски. Отговорност за лошата работа на заместничката носи самата председателка карина кааиванова. Къде се спотйва тази особа? Финасовият министър посочва сериозни пропуски, а нея я няма. Какво става в любезното ни Отечество?
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ваша информация: Председателят на Комисията за финансов надзор (в момента длъжността изпълнява Карина Караиванова) ще получава основно месечно възнаграждение в размер на 13 146 лева. Заплатите на заместник-председателите на Комисията (в момента това са - Бойко Атанасов, Ралица Агайн - Гури и Диана Йорданова) ще бъдат в размер на 12 003 лева. Информацията разпространиха от регулаторния орган. Ай честитУ роби
43
2
 
14
 
! Отговори
До Бг михлюзите преди 5 години
От 200 000 вече 100 000 са си купили нови страховки. КТБ отново. Аз бих ви крал 3пъти повече и по често. Ще плащате и пак и пак.. абе докато ***!
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие майтапите ли се? Какъв съд? Агайн е от виден джуиш род. Тях не можеш ги пипна и с перце. И забележете - повечето представителки на този народ са с огненочервени коси. Най-малко по това ще ги познаете.
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая рижава ли е?Ясна е работата!
40
2
 
22
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Хайде и тая си уми ръцете и бега. То така най лесно. Докога уволнението или оставката ще се смятат за наказания. Прокурора къде е да ги подкара тези. Бездействието и то е престъпление
39
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Жалбите били малко. Демек, ако няма жалби няма да се поинтерезувате кое как е. Защо тогава са ви кръстили НАДЗОР.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-после! Въобще тези царедворци да не бяха идвали.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви са тия калинки Парадея , Агайн ?
36
3
 
4
 
! Отговори
яв преди 5 години
то не е уволнение....кой ти уволнява :D морални оставки, да не драскаме в трудовата книжка...
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше поне да проверят първо нещата и после уволнението, а то сега така малко на сляпо. Няма кой сериозен човек да заеме такъв пост- всички виждат мизерията.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е така защото ни е българите така сме си го направили.Никой не ни е виновен че ни крадат ,ние сме си виновни.
33
2
 
34
 
! Отговори
Сбирщината ГЕРБ преди 5 години
Другарката Агайн е дъщеричка на зам. министър от БКП, а чичо и е бил шеф в ДС. Тя, естествено, е първа монархистка от НДСВ, а после и тиквена Калинка. 100% съм сигурен, че моралът на това нещо е като морала на сенокосачка.
32
2
 
22
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Нямало пропуски в дейността на КФН, нямало пропуски в законодателството, тогава не разбирам като всичко е ОК защо се получава така?! Значи все пак някъде има пропуск и грешка. Проспаха фалита на КТБ и ТБ "Виктория", проспаха фалита на "Олимпик" и те все не са виновни, но затова пък са много "МОРАЛНИ", ти да видиш!