Морален акт! Агайн сдава от съпричасност поста си в КФН

Настоя, че комисията няма пропуск с фалита на "Олимпик"
Обновена: 21 авг 2018 16:06 | 21 авг 2018 14:37,
81

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн е подала оставка в деловодството на парламента. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на извънредното парламентарно заседание.

Още по темата

Финансовият министър Владислав Горанов вчера поиска оставката на Агайн заради сериозни пропуски в работата й като ръководител на управлението "Застрахователен надзор" в Комисията при случая с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

Агайн настоя, че подаването на оставката й е емоционален и морален акт като съпричастност към българските граждани, но настоя, че Комисията за финансов надзор не е допуснала никакъв пропуск в случая.

"Няма правомощия на КФН, които да съществуват и да не са осъществени. В никакъв случай КФН не е допуснала пропуски, няма и пропуски в законодателството", категорична бе тя.

Ралица Агайн посочи, че тези, които имат да получават обезщетение по застраховка "Гражданска отговорност", са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове.

"Българският и кипърският фонд са подписали многостранна конвенция между гаранционните фондове в ЕС, с която обезщетенията по застраховка Гражданска отговорност се изплащат, като за местните клиенти българският фонд ще посредничи", обясни тя.

Агайн настоя и че жалбите, които са получавани в КФН срещу дейността на "Олимпик", са много малко и те са разгледани и са наложени съотвените глоби.

Тя коментира и по-ниските цени на застраховки на "Олимпик", но настоя, че при този застраховател няма дългосрочен дъмпинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агаин е съпричастна с Цецка и с Боко тиквич
30
3
 
18
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее който не знай, да му кажа нещо скришно бе...Бойко в джоба си има едно кибритче и винаги с него го носи, ама в него клечки няма а само на капака отгоре 2-3 малки дупки...и от вътре са чува жужене сякаш е кошер ама не е-калинки бе-червени, жлъти, бели и все с точки отгоре...и от време на време, Бойко дръпне малко капака и извади некоя, та я пусне по-нависоко акъл да раздава, ама то от калинки акъл-йок, на-много да си пуснат миризмата и тогаз-айде пак капака и другата вади...Има бе-бол са!
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази застрахователна агенция Олимпик никой не беше я чувал.как така се намериха 200000 балъци да се застраховат в нея не ми е ясно.
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партизанска внучка, милиционерска щерка и съпричастност, са несъвместими неща. Тази е същият комунизоченгесароколибарски брак.
27
2
 
9
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А21, за вода бе за студена вода ! Ако е вярно , че компанията майка изрично е упоменала , че изплаща обезщетения САМО на кипърски граждани !
26
1
 
18
 
! Отговори
Журналист ли сте??? преди 5 години
СъпричасТност, госпойце Пейчева. СъпричасТност.
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брей колко морални са всички особено когато трябва да прикриват крадливата шайка на банкянския чефут
24
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 години със заплата от по 12 хиляди и нагоре и сега само с оставка, аре бе и аз искам така
23
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и сегашният ни финансов министър започва работа още незавършил, но с протекцията на негов роднина, който сега е здравен.Той явно няма морал, но такова нещо при гербаджиите е нелогично да се търси.
22
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морално ще е българската прокуратура да обвини г-жа Агайн за да получи полагаемото и се наказание. Стига морални оставки за сметка на данъкоплатците.
21
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз само немога да разбера защо праща хората в Кипър да си търсят парите, нали в края на крайщата, тия застраховки са продавани в България, по българското законодателство, следва за тия полици да се прилага нашето законодателство, ако утре аз бъда измамен от някой маркет на немска търговска верига в България, какво ще ме праща да си търся правата пред немски съд ли ? прощавайте ама за какво са ни тия всичките органи, ако всеки ще трябва да се оправя по отделно в странство
20
1
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Началниците навсякъде взимат по-голяма заплата защото носят по-голяма отговорност... така и на тази дама трябва да бъде потърсена отговорност, вместо да й искат някаква си оставка!!!
19
2
 
22
 
! Отговори
baba mara преди 5 години
защо само ралица морален акт е цялото рьководство на надзора сега с тазижертва която не е от герб ще се замаже историята де-билите да си купят новазастраховка и да забравят за обещетение и като доидат избори мислете с главите си
18
1
 
30
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Рода Агайн и морал са ОКСИМОРОН!
17
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая влиза в КФН, застрахователен и финансов надзор през 2005,когато е на 29 години и единствения и трудов стаж е като депутат от НДСВ, при това даже не е завършила застраховане или финанси, вие разборате ли в каква държава живеем? а и тоя *** Бойко Борисов я държи тая вече незнам кой поред мандата, абе ненормална работа, просто нямам думи
16
2
 
37
 
! Отговори
Логика преди 5 години
синът му и баща на тази Ралица Ненчо е също милиционер, известен в комунистическите среди като Тъпунгера, но това не му пречи да се издигне до заместник-министър на МВР преди 1989 г., неговият брат Георги Агайн пък е отговорник в МВР за подслушванията, т.е. както са популярни сега СРС-тата. С този бек-граунд Ралица влетява в парламентарната група на НДСВ, едва на 25 години и веднага е наречена от зевзеците Партизанчето,
15
3
 
25
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А 10, само ти ли още не си разбрал ??? ГЕРБ са вчерашното БКП ! Б.Борисов- член БСП , Ц. Цачева - член БСП , Й.Фандъкова - член БСП , М. Стоянова - член БСП ....
14
3
 
29
 
! Отговори
:(( преди 5 години
Не я жалете. Сега ще иде на нова, по-отговорна работа. Това е стил и метод, прилаган у нас през последните 73 години. Който съсипваше България цели 45 години, той ловко подмени и дясното, подлъгвайки наивниците чрез носталгията им по царското време и после настани в парламента послушни креатури, които да му служат цял живот.Тази е слушкала и затова ще папка, ще си получи лептата за сторената беля!
13
3
 
42
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Нейният дядо е прословутият Методи Агайн със зловеща слава в родния Пернишки край полковник от ДС,изверг, управлявал концлагерите в Белене и Ножарево,после висш служител на МВР в следствения отдел, бияч и крайно жестоко настроен към враговете на народа Разбира се бивш партизанин!
12
5
 
41
 
! Отговори
Azz преди 5 години
Боко навсякъде е насадил лелки- бушонки...стане ли нещо -гърми бушона ,а той излиза чист като сълзичка...