Морален акт! Агайн сдава от съпричасност поста си в КФН

Настоя, че комисията няма пропуск с фалита на "Олимпик"
Обновена: 21 авг 2018 16:06 | 21 авг 2018 14:37,
81

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн е подала оставка в деловодството на парламента. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на извънредното парламентарно заседание.

Още по темата

Финансовият министър Владислав Горанов вчера поиска оставката на Агайн заради сериозни пропуски в работата й като ръководител на управлението "Застрахователен надзор" в Комисията при случая с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

Агайн настоя, че подаването на оставката й е емоционален и морален акт като съпричастност към българските граждани, но настоя, че Комисията за финансов надзор не е допуснала никакъв пропуск в случая.

"Няма правомощия на КФН, които да съществуват и да не са осъществени. В никакъв случай КФН не е допуснала пропуски, няма и пропуски в законодателството", категорична бе тя.

Ралица Агайн посочи, че тези, които имат да получават обезщетение по застраховка "Гражданска отговорност", са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове.

"Българският и кипърският фонд са подписали многостранна конвенция между гаранционните фондове в ЕС, с която обезщетенията по застраховка Гражданска отговорност се изплащат, като за местните клиенти българският фонд ще посредничи", обясни тя.

Агайн настоя и че жалбите, които са получавани в КФН срещу дейността на "Олимпик", са много малко и те са разгледани и са наложени съотвените глоби.

Тя коментира и по-ниските цени на застраховки на "Олимпик", но настоя, че при този застраховател няма дългосрочен дъмпинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
33
 
! Отговори
Гроздовия Кетъ преди 5 години
Кой ли е ген.-лейт. Минчо Спасов Агайн
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв герб ви гони вас ве?! Тази е чист БСП кадър, я се поразровете малко
9
1
 
26
 
! Отговори
ББ преди 5 години
какъв морален стожер, каква съпричасност....умилих се :D
8
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква оставка бе, затвор за тая некадърничка, че ще ме праща в Кипър да съм си търсил парите, ама гьонсуратко некадърна, аз като работя за испанска фирма в България, с трудов договор по българското законодателство, утре в Испания ли ще ме пращате да си търся заплатата, ако не ми я платят
7
6
 
0
 
! Отговори
Amoufla преди 5 години
Vai, vai...kak li vi pazi bulgarskiat asker i teatarat na narodnata armia?!
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морален ли? Жената, която в пресконференция акза Ако са внасяли в ГФ не е било редно и ще им върнем парите??? Това е липс ана компетенция, не е морал. Утре ще каже на Булстрад да им върнат парите от ГФ по същата логика. Лошото е, че следващия политкоректен некадърник вече чака на нисък старт за стола й. Оправия няма
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на цялото некадърно и корумпирано гербаджийско-патриотарско правителство !!!
4
2
 
49
 
! Отговори
1212 преди 5 години
Калинка с оранжева палеринка :) Сега да видим, къде ше бъде преназначена, такъв "ценен" кадър не се губи.....
3
2
 
29
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Оставка на цялото некадърно и корумпирано гербаджийско-патриотарско правителство !!!
2
2
 
54
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
и тя като Искров , оставка и това е , а ЗАТВОР и конфискация на имуществото кога ????? Хубаво е да се подписваш на 12 000 лв заплата , и като "сгрешиш" - просто си подаваш оставката , и това е !!!! Не е честно така дами и господа управляващи
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинка от царско време!