Морален акт! Агайн сдава от съпричасност поста си в КФН

Настоя, че комисията няма пропуск с фалита на "Олимпик"
Обновена: 21 авг 2018 16:06 | 21 авг 2018 14:37,
81

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн е подала оставка в деловодството на парламента. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на извънредното парламентарно заседание.

Още по темата

Финансовият министър Владислав Горанов вчера поиска оставката на Агайн заради сериозни пропуски в работата й като ръководител на управлението "Застрахователен надзор" в Комисията при случая с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

Агайн настоя, че подаването на оставката й е емоционален и морален акт като съпричастност към българските граждани, но настоя, че Комисията за финансов надзор не е допуснала никакъв пропуск в случая.

"Няма правомощия на КФН, които да съществуват и да не са осъществени. В никакъв случай КФН не е допуснала пропуски, няма и пропуски в законодателството", категорична бе тя.

Ралица Агайн посочи, че тези, които имат да получават обезщетение по застраховка "Гражданска отговорност", са изцяло подсигурени чрез системата на гаранционните фондове.

"Българският и кипърският фонд са подписали многостранна конвенция между гаранционните фондове в ЕС, с която обезщетенията по застраховка Гражданска отговорност се изплащат, като за местните клиенти българският фонд ще посредничи", обясни тя.

Агайн настоя и че жалбите, които са получавани в КФН срещу дейността на "Олимпик", са много малко и те са разгледани и са наложени съотвените глоби.

Тя коментира и по-ниските цени на застраховки на "Олимпик", но настоя, че при този застраховател няма дългосрочен дъмпинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази е издънка на червен род радомирски убийци....
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пророних няколко сълзи от умиление като прочетох това за моралния акт.
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре като морален акт да беше влязла сама в затвора.
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прояви съпричастност чак след като министърът на финансите каза, че тя трябва да си отиде. Иначе едва ли щеше да е толкова "съпричастна".
67
1
 
0
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Поскоро е като Алиса в страната на чудесата.В нашата страна продължават да се случват чудеса.
66
1
 
0
 
! Отговори
серена преди 5 години
къде е моралът,къде е политиката,къде е -отново.всичко е хубаво.така е.спират ме двама полицаи.хубаво.ще пишем акт.хубаво.актът питам аз полов ли ще бъде,или политически.хубаво.ами ние,казва единия,като се приберем има какво да е.ем,има и какво да ядем.хубаво.ама вие,като мен казвам аз,щом сте на пътя сте на работа.хубаво.аз щом пътувам,значи работя и имам работа.хубаво.хубаво,ама схванахте ли къде е моралът.хубаво,ама то няма нищо хубаво.
65
1
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Агаин и морал - ха-ха !
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чей сеа, кой се оказа виновен!
63
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Аз пък я харесвам - прилича ми на Пипи Дългото чорапче. И със сигурност има дълги чорапи.*** зимала голема заплата - ми ше зима -като и давате. Вие трябва да работите повече.
62
1
 
6
 
! Отговори
Калинка Калинкова преди 5 години
Ралица - again !
61
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До ХахНарод няма ! И да има той винаги стои зад пастира, зад този който държи гегата и храни кучетата... народът е стадо ! Буров го е казал много много точно !
60
5
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Това е единствения човек който разбира от застраховане. Трябваше да си тръгне шефа на агенцията а не г-жа Агайн. Но явно е бушона който ще трябва да гръмне. Сега да визим коо е следващия бушон. Същото както с агенцията по вписванията. Ще сложат някой който е от списъка на зам. министрите които нямат работа и той ще у------ре работата тотално. май има и друга компания която ще гръмне, както и зелените карти.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМОРАЛЕН АКТ е самото присъствие в тази агенция и заплатите, които е взимала там незаслужено. Ако се разгледа човек кой работи там, какви заплати взима, какъв му е ценза, ще стане ясно, защо тази агенция е СЛЯПА, ГЛУХА и НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ.Както и БАБХ примерно. Те много внимават да не би да се разбере как някой производител на храни ни трови, а като стане скандал и се разчуе, тихо прикриват вредителите. Пак агенция която е глуха, сляпа и безпомощна.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търси се нова "калинка" за местото на Ралица Агайн.
57
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
На всяка гербаджийска зорнан оставка и се прикачва по един "морален"акт. Зад Бойко стоят криминални структури, и затова никой от уволнените от него не смее и да гъкне. А и се надява да му намерят друго местенце в държавната администрация.
56
2
 
6
 
! Отговори
иванова преди 5 години
защо нашите политици са толкова нагли!? обикновени хора, никому неизвестни, в даден момент като ги набута някой някъде по случайност, че като захапят кокала, че като се извисят, че като се вземат на сериозно......смешници жалки!
55
2
 
9
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Търговският регистър беше атакуван от кръга на Делян Пеевски през най-отпускарската седмица в началото на август, за да стане незабелязано. Е, не стана.Фалитът на Олимпик е предизвикан от една провалена наркосделка в Бразилия за 150 млн. долара в края на миналата година, прикрита като покупка на бразилски застраховател. Кипърският одитор не признава тази инвестиция и обявява фалитът през м. май. От КФН не предприемат нищо, страхувайки се от гнева на Самодържеца.Сега нека той да се страхува от гнева на народа
54
1
 
1
 
! Отговори
Nemo преди 5 години
Бг-върхушката и бг-страхователното лоби яко бъгясват хората. Май, смятат народа за стадо. Внимание! Не само обезщетенията, но и връщането на премиите по прекратен договор се гарантират от ГФ! Четете КЗ - чл. 565, ал. 2 и 4, във вр. чл. 602, ал. 3 . Внимание! Сключените застраховки не са прекратени - с изказвания по сайтове това не става.Страхователите и чиновниците чрез медиен слугинаж подвеждат хората!
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАДЛИЦА ЪГЕЙН? НО ТЕНКЮ!
52
3
 
15
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 5 години
Евреи и морал !?