ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!

"Сакскобурготски да е полезен на държавата, не на себе си"
24 авг 2018 12:30,
134
ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!
Снимка: архив "Булфото"

ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от всякакви претенции към България.

Вчера съдът отсъди, че дворецът "Врана" се присъжда на държавата, но Сакскобургготски и семейството му трябва да получат 1 323 495 лв. за ремонтите и реставрацията на имота.

Воеводите приветстваха решението на съдиите срещу исканията на бившия премиер.

"Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България. Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика", обявиха от ВМРО в позиция до медиите.

Още по темата

Партията напомни, че преди година се появиха идеи за споразумение между държавата и Сакскобургготски.

"Още тогава ВМРО се противопостави на тези идеи. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от ВМРО и се отказа от подобни постъпки. От онзи момент насам вече във второ дело се потвърждава правотата на тази позиция на ВМРО", пишат още воеводите.

Те декларират, че уважават историческата роля на монархическата институция в България.

"Въпреки многото съдбоносни грешки в новата история, царската институция е символ на българската независимост във вековете", признават от ВМРО.

Воеводите обаче допълват, че в същото време огромната част от въпросните имоти са част именно от институцията, а не са лични имоти на царете.

"Това означава, че те принадлежат на държавата България. Това казва сега и българският съд. Освен това, напомняме, че България днес е република и въпросът с имотите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се опитва да се представя едва ли не като безспорен цар", пишат още от ВМРО.

Те допълват и че Сакскобургготски още преди десетилетия е оставил българите с грешното впечатление, че няма да има никакви претенции към страната си.

"Сега обаче картината се оказва съвсем различна. Затова ВМРО още веднъж се обръща към него: Господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате начини да бъдете полезен на България, както неведнъж сте го правили, а не да бъдете полезен само на себе си", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
10
 
! Отговори
Доверие преди 5 години
И царя никой не го обича, ама народа омрази и лъжливите патрЕоти. Каракачанов, Сидеров и Симеонов. Не ви вЕрва народа.
87
4
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...aide ...vreme e Tsaia da si varvi po jivo I po zdravi v Madrid !!! Balgaria I balgarite nimat nujda ot "pomoshtnitsi " kato nego ! Doide samo za da se opita da izmakne kakvoto moje !!! Tova go praviat s nas vsichkite ni novi " priateli " ...ES ...NATO...Amerika ,Turtsia I vseki ,koito ni kaje ,che ni bil priatel...ta I Simeon !!!
86
3
 
9
 
! Отговори
Стига преди 5 години
Царят - президент, Костов - премиер. Никакви НДСВ-та, никакви тройни коалиции, никакъв генрал ББ.Как ли щяха да се развият събитията?
85
8
 
11
 
! Отговори
Стига преди 5 години
Стига сте плюли по човека. Той искаше да стане. президент и щеше да е добър образ на България. Но не му позволиха и зорлем стана премиер. И за 800-те дни каза, че благодарение на трудолюбието на народа ще ЗАПОЧНЕМ да живеем по- добре. Но като видя какво става в тая държава реши да се включи и той в грабежа.Това е.
84
6
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Че той не е дошъл в България, за да помогне на държавата, а мисли само за себе си.
83
5
 
22
 
! Отговори
бай х преди 5 години
... не наял се тоя дрът кър леж
82
13
 
14
 
! Отговори
Резил преди 5 години
Времее царят дя си прибере вересиите.Неблагодарниците,които направи милиардери,му взеха и покрива над главата.
81
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а хората му повярваха,поредният смукач на страната ни
80
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наистина стига,тоя дръпна напред когато дойде в бг,и не само,че не е благодарен ми и все не му стига,ако знаехме,че е сребролюбец изобщо нямаше да го пуснем,сума ти гори изсече и продаде,природата унищожи ,че и повлече крак и другите като него взеха да правят,пфу дълбоко гърло такова ненаядено
79
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обраха царя, какво остава за обикновения българин.
78
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
завътри, царю, ролетката!
77
8
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко е насъскал Каракачанката си, да лае. Но, самият Бойко бе създаден именно от Царот, и Бойко сам признава това, като го нарича свой "Учител", втори след Бай Тодар. В тоя ред на мисли, не знам какви "***" мачка Бойко, защото тук виждам само един Едип, който убива Баща си;))), за да преспи с майка си;)))
76
5
 
35
 
! Отговори
7/11 преди 5 години
Какъв цар,какви пет лева. Хайде няма нужда от тези циркове на този родолюбец. Да взима каквото му отреди съда и да спира с тази сапунена опера.
75
0
 
10
 
! Отговори
,,заеми,, хаха преди 5 години
това се нарича подкуп а сега дайте си ми ги парите
74
0
 
11
 
! Отговори
справедливост преди 5 години
скръцнете на тези дето им изнасяме златото и парите от банките им подаряваме като нефтохим и сие
73
4
 
30
 
! Отговори
Спестовников преди 5 години
Какви имоти бе? От къде е имал пари, налие е бил на заплата дядо му! Трябва да припомним, че дядо му е взел заем от Русия 5000000 лв и не ги е върнал!Все едно аз да невръщам заема към банките за жилището си...,АМИ СЕГА !
72
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите иначе много се оплакват от саксонците, а коги беше Сакс-Кобурга ядове нямаше....Да си знаете, че и ние сме били колония!
71
34
 
9
 
! Отговори
Престанете преди 5 години
да обиждате по най-просташки, гаменски начин ИНСТИТУЦИЯТА ЦАРСТВО и ЦАР БЪЛГАРСКИ.
70
6
 
48
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Какъв цар ни е тоя?Натрапили са ни ги западните " господа и джентълмени "!Кой е милеел за България тогава?Колониална Англия ли или кайзерова Германия?Наш БЪЛГАРСКИ цар, сме нямали от над 600 години!Стига с този мазник. Даже и лицето му крещи, че този не е българин!Френч, англикан или дойч ..... някаква сбирщина от сперматозоиди!
69
8
 
11
 
! Отговори
без достойнство сте преди 5 години
що не върнете държавността която си присвоихте при ,,приватизацията пърдон присвояването,, да бе ви е бащиния алчни ***