ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!

"Сакскобурготски да е полезен на държавата, не на себе си"
24 авг 2018 12:30,
134
ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!
Снимка: архив "Булфото"

ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от всякакви претенции към България.

Вчера съдът отсъди, че дворецът "Врана" се присъжда на държавата, но Сакскобургготски и семейството му трябва да получат 1 323 495 лв. за ремонтите и реставрацията на имота.

Воеводите приветстваха решението на съдиите срещу исканията на бившия премиер.

"Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България. Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика", обявиха от ВМРО в позиция до медиите.

Още по темата

Партията напомни, че преди година се появиха идеи за споразумение между държавата и Сакскобургготски.

"Още тогава ВМРО се противопостави на тези идеи. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от ВМРО и се отказа от подобни постъпки. От онзи момент насам вече във второ дело се потвърждава правотата на тази позиция на ВМРО", пишат още воеводите.

Те декларират, че уважават историческата роля на монархическата институция в България.

"Въпреки многото съдбоносни грешки в новата история, царската институция е символ на българската независимост във вековете", признават от ВМРО.

Воеводите обаче допълват, че в същото време огромната част от въпросните имоти са част именно от институцията, а не са лични имоти на царете.

"Това означава, че те принадлежат на държавата България. Това казва сега и българският съд. Освен това, напомняме, че България днес е република и въпросът с имотите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се опитва да се представя едва ли не като безспорен цар", пишат още от ВМРО.

Те допълват и че Сакскобургготски още преди десетилетия е оставил българите с грешното впечатление, че няма да има никакви претенции към страната си.

"Сега обаче картината се оказва съвсем различна. Затова ВМРО още веднъж се обръща към него: Господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате начини да бъдете полезен на България, както неведнъж сте го правили, а не да бъдете полезен само на себе си", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
27
 
13
 
! Отговори
мошеници преди 5 години
не е толкова алчен *** и загубен колкото вас алчни ,,българи,, ,,братушки,, вашта алчност е шизофренична дс ,,патриоти,, за нищо не ставате и за паметници толкова сте злобни и алчни безкруполни мижитурки от дс ***
67
2
 
26
 
! Отговори
Има прилика преди 5 години
Има прилика. Царят излъга народа, че ще оправи България за 800 дни, а Каракачанов, Сидеров и Симеонов излъгаха хората, че ще им повишат доходите. С какви ли не обидни думи си служеха срещу тиквите, а след това станаха сигурна опора на Бойковчетата.
66
1
 
13
 
! Отговори
дс откачалки преди 5 години
шизофреници от дс
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тези царски имоти освен да наливаш пари за подръжка защото са паметници на културата друго нищо не можеш да правиш с тях.
64
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пешо"Залагам пет стотинки, че ще продължи с претенциите докато се задави от алчност."---Ще му стигне ли лайфтайма (life time)?
63
4
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Залагам пет стотинки, че ще продължи с претенциите докато се задави от алчност.
62
6
 
19
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Крадливият цар си прилича по всичко с крадливите и лъжливи патрЕоти. То даде власт на Тиквата, а Каракачанов, Симеонов и Сидеров галят празната тиквена глава.
61
4
 
13
 
! Отговори
Да попитам преди 5 години
Каракачанов може ли да прави коремно възлизане? От политическата благинка, която му осигуриха тиквите, доста му порасна корема и му наедряха бузите и врата.
60
1
 
25
 
! Отговори
Басня преди 5 години
Абе като гледам назад и като гледам напред все виждам, че сме били и сега сме и винаги ще бъдем магарета.
59
2
 
17
 
! Отговори
Все още помним преди 5 години
Помним, че царя докара на власт Тиквата, а сега тази Тиква е господар на Каракачанов, Сидеров и Симеонов. Цинично е точно тези, които са подкрепа на ***, да отправят, каквито и да е призиви.
58
4
 
23
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Пропуснах да отбележа и че абсолютно недемократичното управление на Кобургите докарва комунизма в България.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симо, едно време са назначили дядо ти за колониален владетелна германската колония БГ. Сега са други колониалните управляващи,не е ли време да си ходиш към Испания,и да престанеш да паразитираш,поне ти върху бг народ?!
56
2
 
28
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До До 40Сакскобургите и техните слуги причиняват на България 3(три) национални катастрофи.Първата е 1913г(междусъюзническата война),когато губим Беломорието,но корените са още в Балканската-когато заради недалновидност и бесни амбиции на Фердинанд(да влиза на бял кон в Цариград) не си връщаме земите с бълг.население и най-вече цялото Беломорие.Втората катастрофа е участието в I-та Световна,за което е ПЛАТЕНО на Фердинанд(от Германия).Третата катастрофа е участието във II-та Световна.Други въпр
55
1
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Защо прокуратурата спи и не го преследва за манипилативно изказване в особено големи размери.Каза пред цяла България че няма да има материални претенции.Това е манипулация в особено големи размери и със сигурност има предвидени алинеи в наказателния кодекс.Искам го в затвора този!
54
1
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Трябва да се впрегне държавата срещу тези нагли типове и да се търсят документални измами, нещо което ще бутне някой от тези зад решетките.Започнете да ги преследвате за всяко нарушение.С оглед враждебното отношение на този род към България да се издаде закон забраняващ влизането им в републиката, подобно на Гърция и техните търтеи бивши царе.
53
27
 
6
 
! Отговори
Царю Честити преди 5 години
Това е нашия Цар, а Търновската конституция е незаконно отменена от комунистите и съветската пияна ***.
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВескоЩо не идеш да видиш изсечените до гола поляна вековни гори около Бистрица и други подобни. За далаверките му като Министър председател дори не ми се говори. Милорди получи компенсации и иска още тогава. Дори за да не плаща данък наследство го отмениха.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядото просто е свършил парите и идва при раята да иска още... нищо ново под слънцето.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изявените българи трябва да се омаскарят за да може народа да го превърнеш в стадо овце.
49
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 5 години
ВМРО леко подминават сътрудничеството си с Фердинанд и фамилията му причинила 3 национални катастрофи!Реално погледнато на тия трябваше да им бъде забранено да влизат в България и пълна конфискация на имуществото,заради престъпленията им спрямо страната(вкл. сътрудничество с нацистите).