ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!

"Сакскобурготски да е полезен на държавата, не на себе си"
24 авг 2018 12:30,
134
ВМРО с нов призив към Царя: Стига вече претенции!
Снимка: архив "Булфото"

ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от всякакви претенции към България.

Вчера съдът отсъди, че дворецът "Врана" се присъжда на държавата, но Сакскобургготски и семейството му трябва да получат 1 323 495 лв. за ремонтите и реставрацията на имота.

Воеводите приветстваха решението на съдиите срещу исканията на бившия премиер.

"Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни претенции спрямо България. Какъвто и да е изходът от подобни претенции, те само ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно участие в българската политика", обявиха от ВМРО в позиция до медиите.

Още по темата

Партията напомни, че преди година се появиха идеи за споразумение между държавата и Сакскобургготски.

"Още тогава ВМРО се противопостави на тези идеи. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от ВМРО и се отказа от подобни постъпки. От онзи момент насам вече във второ дело се потвърждава правотата на тази позиция на ВМРО", пишат още воеводите.

Те декларират, че уважават историческата роля на монархическата институция в България.

"Въпреки многото съдбоносни грешки в новата история, царската институция е символ на българската независимост във вековете", признават от ВМРО.

Воеводите обаче допълват, че в същото време огромната част от въпросните имоти са част именно от институцията, а не са лични имоти на царете.

"Това означава, че те принадлежат на държавата България. Това казва сега и българският съд. Освен това, напомняме, че България днес е република и въпросът с имотите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се опитва да се представя едва ли не като безспорен цар", пишат още от ВМРО.

Те допълват и че Сакскобургготски още преди десетилетия е оставил българите с грешното впечатление, че няма да има никакви претенции към страната си.

"Сега обаче картината се оказва съвсем различна. Затова ВМРО още веднъж се обръща към него: Господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате начини да бъдете полезен на България, както неведнъж сте го правили, а не да бъдете полезен само на себе си", завършват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
16
 
6
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
До ХИ коя династия точно е довела до 4 катастрофи България?Моля, факти и доказателства. Но, не заучените опорки на псевдопатриоти и путинисти.
47
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 60г. комунизъм и след това още 30г. пост-путинизъм..българина тотално се опростачи.Поинтересувайте се как е управлявала царската фамилия преди 44г. и как народа я е приемал.Имали сме истински управляващи монарси, мислещи за България.В момента, местната мафиотска шайка, просто не иска никаква алтернатива срещу себе.Ще му вземат законните имоти на Царя и ще ги ползват Бойко, Цв.Цв. Доган и Пеевски.Радвайте си...и се наслаждавайте на зрелището, което ви поднасят.
46
3
 
19
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Бойко Борисов зароби България с над 40 милиарда лева заеми и окраде още 30 милиарда,вие ми говорите за царя....
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и неговия слуга Цветанов в затвора , а партията им на *** на историята!!
44
5
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ : " КОЛКО СТОЛЕТИЯ КАТОЛИЧЕСКАТА ЕВРЕЙСКА ИЗМИСЛИЦА Е ИЗМЪЧВАЛА -ФРАНКИТЕ И СЕВЕРОЗАПАДНИТЕ /НЕСЪГЛАСНИ / НАРОДИ "??? СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ , КОЛКО ДЕЦА СА СТРАДАЛИ И УМРЯЛИ ПРИ РЕЛИГИОЗНИТЕ ВОЙНИ ЗАРАДИ ЕВРЕЙСКИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ - ГОСПОД ,ХРОСТОС, МОХАМЕД И АЛЛАХ -БИБЛИЯТЯ И КОРАНА СА ИДЕНТИЧНИ ,НО ПРИ ВТОРОТО МАЛОУМИЕ РИМ Е СЛАБ И ВЕЧЕ НЯМА БУЗИ , А ЯТАГАН И МЕЧ!!!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A bg kmetova dali ne sagrabvat pove4e ot eu parite komisionni dali vs im imoti sa ok danazi kolko apartm vili imat milite kmetive na gerb milioneri gi napravihme nie bg narod a zarvuli selski baha kmet4etata hodom koito si ima imot se dokasva i krai
42
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 5 години
*** нямаше претенции ,а сега само претенции от него ... марш в обора изкуфял дядка !
41
3
 
30
 
! Отговори
Републиканец преди 5 години
Дядо му Фердинанд идва в България гол като пушка, всичко придобито от него е гр абеж. За какво наследство става дума, строено е с пари на Държавата /данъкопладците/,
40
17
 
5
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Озлоблението е разбираемо донякъде. И все пак, ако малко се замислите, не съм чул да е имал някакви претенции за компенсации от държавата. Просто да се възстанови статуквото от преди 1945! Всеки затворник със счупена дъска на *** съди държавата и получава нещо, а Симеон доколкото знам-нищо!
39
8
 
28
 
! Отговори
Х преди 5 години
Доколкото зная Софиянски като кмет с пари на общината ремонтира двореца и му го поднесе на тепсия. Какви милиони е дал С.С. за ремонт и за какво нещо не ми се връзва. Той ще продължи с претенциите си докато има *** около него. Да не говорим за *** дето го докараха. Кому беше нужен.Въпросът има и морална страна. Династията донесе няколко национални катастрофи, хиляди убити, мизерия и т.н. и сега да има претенции за имоти. Хайде сиктер. Благодарим ти и довиждане завинаги.
38
5
 
35
 
! Отговори
Тиквоча да се маха преди 5 години
На 16 Септември от 12 часа пред Народното събрание, всички български граждани са поканени на протест срещу правителството и мафиотските партии - герб, бсп, дпс и т.н Страницата във Фейсбук се казва - Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии
37
2
 
23
 
! Отговори
Така е преди 5 години
За това, че царя е алчен няма спор, ама е цинично точно лъжливите и крадливи патрЕоти да отправят призиви, към тоя, който докара на власт Тиквата. Каракачанов, Сидеров и Симеонов излъгаха народа и станаха най-големите *** на тиквата.
36
2
 
12
 
! Отговори
ITALIA преди 5 години
ITALIA ,KAKTO IBG , E REPUBLIKA OT 1946G KRALSKITE FAMILII NE SE DOPUSKAT I NEMAT PRAVO NA NIKAKVI PRETENCII !!! KOJ E TOZI SOFIANSKI DEKA IZRABOTI BG , SAMO I SAMO DA SE NALAPA NEZAKONNO SAMIAT TOJ ! TOJ E POZOR ZA BG PREZ GODINITE NA JIVOTA SI___SAMO E IZMEKJAR OT SAMOTO SI ROJDENIE !!!DA DAVA OBRATNO PRISVOENOTO IZ BG !!!!!
35
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е стъпил Кобург е съсипия. Е нвижте и Британската империя където управляват само си смениха името на Уйнзор от цяла империя, една Великобритания им остана и тя пред разпадане
34
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги съм твърдял че Кобургите не трябва да стъпват обратно на българска земя. Само поразии са донесли.
33
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙВНИЦИ ДА ИСКАТЕ МОРАЛ ОТ МАДРИДСКИЯ ЛЪЖЕЦ И ПОКЕРДЖИЯ.
32
6
 
5
 
! Отговори
Nzz преди 5 години
До 5 и 2: Мидзерника си ти! Царя краде ама и веднага патриотите му виновни! Глъм си ей, гоуем, гуъм гуъм! Па и платен ***, личи ти!
31
2
 
49
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ОЩЕ ПРЕДИ да дойде за първи път в България, Бай Симо Мадридски даде интервю пред Кеворкян.На въпрос- Материални претенции към България имате ли?Симо- Как, материални?Кеворк- Имуществени?Симо- Как, ...към собствената си страна? ...Не!КОМЕНТАР- Това е класически лъжл ь о!
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече царе и войводи. В 21-ви век сме, хора. Осъзнайте се, не живеете в средновековието.
29
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз дойчо да си иска замъците на дядо му в Германия.