Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге

Вината за катастрофите – не само на КАТ, а на всички институции
240
Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге
Снимка: МВР

Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички екипи, които са реагирали по възможно най-бързия начин, каза президентът Румен Радев, след като посети пострадалите от жестоката катастрофа с автобус край Своге в "Пирогов“.

Още по темата
Държавният глава беше в болницата, където е разговарял с една от пострадалите, която е контактна и в добро състояние.

"Голям професионализъм, хора с големи сърца", каза Радев за лекарите от спешния център.

"Пирогов“ не е просто болница, това е институция", заяви президентът и призова за повече инвестиции в лечебното заведение.

Според Радев, когато се случват инциденти на пътя, обикновено цялата отговорност се хвърля към КАТ, но КАТ само регистрира .

"Необходимо е адекватно и пълно разбиране на проблема – не само в МВР, тук е и МРРБ, транспортното министерство, МОН, всички институции, които отговарят за цялата система от обучението на водачите до движението по пътищата", посочи Радев.

"Проблемът е надинституционален. Очаквам Министерският  да вземе дълбоки адекватни мерки", призова държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
14
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Някой по-долу го написа много точно!Какъв извратен лешояд трябва да си - та от трагедията на 16 убити - да правиш PR акция???Червеният безпартиен слуга на БКП ген.Радев не се свени от нищо!!!Няма грам пиетет ( за селяните - уважение към починалите ) типичен безскруполен комунист!Че и нагъл - татко му може да гази инвалиди...ама джапанкоушестия говори за морал, и принципи! Нагъл...по-нагъл....комунист!
144
10
 
16
 
! Отговори
BG преди 5 години
По закон човека в инвалидната количка има същите права на кръстовището както и всеки автомобил ! Дори тротинетка да беше, пак си е с предимство и щом е в кръговото, автомобила е длъжен да му даде предимство !ОБАЧЕ, КАТ пише акт на .... пострадалия !!! Във всяка нормална държава, това щеше да означава импийчмънт на президента !Президента първо да иска от прокуратурата да глоби и отнеме книжката на тейко му, пък тогава да се изказва !
143
4
 
1
 
! Отговори
Atriar преди 5 години
Decentralizacia v rbg i regionalno mestno samoupravlenie na kmetstvata...sakrastavane na prezidentstvoto...
142
8
 
5
 
! Отговори
строг контрол преди 5 години
Бойко трябва да контролира работата на комисията която приема мостовете по АМ Хемус защото е лесно да се предвиди че комунистите сазнателно ще нарушат технологията за да могат да градят позиция на по-късен етап.Достатъчно е да четем История на БКП и да се убедим че тази партия действа с тероризъм и съзнателно подриване устоите на държавата.
141
7
 
2
 
! Отговори
фен на БСП преди 5 години
Абе и за ги гоня такива по пътищата, ама онези бягат много бързо!Щом е в нарушение минаваш с мерцедеса отгоре му и после попа и айде!Да се научат тиквите им с тикви как се пресича по пътя!
140
12
 
13
 
! Отговори
БСП е вредна за общ преди 5 години
Спомням си онази овча главичка разправяше че асфалта не се яде.Сега Бойко им виновен че 70 години никой не строи пътища.А и като имаме предвид че бащата на Радев който отнема предимство на кръгово движение не беше глобен, сега и в затвора да го вкарат остава факта че има двоен стандарт.
139
3
 
11
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Каква е тази безотговорност?!Трябва на всеки завой да има дежурен полицай!
138
11
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
естествено, че оня *** с триколката е виновен, няма право подобно средство да се движи по пътната мрежа като МПС. Само по тротоари и пешеходни пътеки!!!!
137
9
 
15
 
! Отговори
Двоен стандарт? преди 5 години
Интересно че КАТ не глоби бащата на Радев.Кара такъв мерцедес, с пенися от 20 години. От къде ли има толкова пари и защо полицаят се страхува да го глоби?
136
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент за катастрофата на баща си какви мерки взе?Инвалида евиновен,нали, а дядото с мерцедеса,81 годишен,е невинен защото е татко на самия президент? Рибата мирише от главата...И сега с този автобус ще е същия цирк-без обещетения,без виновни..Мрак и униние чакат такава управия...
135
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва спешно да се промени закона за движение по пътищата. Ако си баща на Румен Радев винаги си с предимство
134
6
 
15
 
! Отговори
КОК преди 5 години
Само ид и от президент може да каже че виновно е правителството за трагедията с автобуса, епик, закривай
133
10
 
18
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Ех,гласувах за Радев,а той баси мишока излезе Типичен БСП-ар,от всяка трагедия пиар и мрънкане оставка.А дали Радев посети пострадалият инвалид,който блъсна баща му?!?Или само прати хора да го разубедят да пуска шалби?!?Иначе голямата работа,евала!!!Министерството му виновно,че по пътищата всеки втори кара,като психопат.
132
12
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Сега още ли твърдите,че Босия е изпълнявал политическа поръчка ? Още ли твърдите,че е луд ??? А???
131
0
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
До О хари - Говоря хипотетично и 50 или 100 лева не са решението!До 140 - Като се замисля, то наистина така ще стане. Но пак остава въпроса - НЯМА РЕШЕНИЕ! Преди време писах До КАТ как може да се реши проблема с регистрациите в България (Опашките, чакането, корупцията и т.н.) Тази ми гражданска инициатива бе удостоена от обаждане от лице от КАТ, поговорих ме и след време излезе информация, че част от тези неща може и да влязат в сила. Но не го решам аз или той а хората в парламента!
130
3
 
25
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Другари,когато вземем властта катастрофите ще бъдат забранени!
129
4
 
9
 
! Отговори
До 139 ??? преди 5 години
Това, което пишеш само потвърждава, че лошото състояние на пътищата е вторат основна причина за катастрофите, след липсата на контрол на пътя. Проблемът е, че вината винаги се прехвърля върху шофьорите, наказанията за тях се увеличават, увеличават се и катастрофите.
128
16
 
12
 
! Отговори
Тиквоча да се маха преди 5 години
На 16 Септември 2018г. от 12:00 ще се проведе Мегапротест пред Народното събрание в София! Всички български граждани са поканени на протеста срещу правителството и всички мафиотски партии - герб, бсп, дпс и т.н. Страницата на протеста - https://facebook/borisovmafia/
127
14
 
11
 
! Отговори
lYl преди 5 години
От всички управления демокрацията се оказа най- пагубната за България, всеки прави каквото си иска...... Тоталитарния режим е най-правилната система според мен. Дали ще е царска монархия или комунизъм все тая, важното е да има един механизъм, а не 1000 партии и 240 ***,ила в народното събрание... Премахване на партиите и еднолична власт!
126
0
 
3
 
! Отговори
О хари преди 5 години
До 137 защо коментарите като не познаваш законите в момента за не спиране на пешеходна пътека глоба та е 100 лв и какво