Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге

Вината за катастрофите – не само на КАТ, а на всички институции
240
Радев иска правителството да вземе мерки след ада край Своге
Снимка: МВР

Трагедията е голяма, 16 души са загинали. Благодаря на всички екипи, които са реагирали по възможно най-бързия начин, каза президентът Румен Радев, след като посети пострадалите от жестоката катастрофа с автобус край Своге в "Пирогов“.

Още по темата
Държавният глава беше в болницата, където е разговарял с една от пострадалите, която е контактна и в добро състояние.

"Голям професионализъм, хора с големи сърца", каза Радев за лекарите от спешния център.

"Пирогов“ не е просто болница, това е институция", заяви президентът и призова за повече инвестиции в лечебното заведение.

Според Радев, когато се случват инциденти на пътя, обикновено цялата отговорност се хвърля към КАТ, но КАТ само регистрира .

"Необходимо е адекватно и пълно разбиране на проблема – не само в МВР, тук е и МРРБ, транспортното министерство, МОН, всички институции, които отговарят за цялата система от обучението на водачите до движението по пътищата", посочи Радев.

"Проблемът е надинституционален. Очаквам Министерският  да вземе дълбоки адекватни мерки", призова държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
4
 
! Отговори
До NoName преди 5 години
Сещаш ли се защо ако се увеличат двойно всички наказания за нарушения на пътя, КАТ ще санкционира за едно на 200 хиляди нарушения, вместо сегашното едно на 100 хиляди?
124
2
 
13
 
! Отговори
??? преди 5 години
Става дума за участък от 700 метра. През 2017 година на него са станали 7 тежки катастрофи с един загинал и 6 ранени. През 2018 година на същото място са регистрирани 4 тежки ПТП-та. Всички са станали при сухо време и по един и същи начин. Причината не е висока скорост. На базата на това настояхме пред пътната агенция да направи замерването на пътя. Неофициално научихме за резултата от тестовете, но нищо не последва. Ето, виждате какво стана-16 жертви. В участъка има износване на асфалта. От пъ
123
12
 
15
 
! Отговори
Боро преди 5 години
Да радев е добър президент но сам човек сватба не прави зависи от екипа а в българия всички са крадци трябва нов закон като в русия ако хванат държавен служител в кражба измами и изнудване да има торино или четворно наказание и двадесет години държавна работа да не работи и всичко което е придобито през тези години да се конфискува
122
8
 
4
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Ако не спреш на пешеходна зебра = 50лв глобаАко минеш на червено = 50лв глобаАко шофираш с превишена скорост = 100лв глоба и т.н.И като сложим 1 към 100.000 хиляди да те санкционират, какво се оказва че обществено опасни действия, застрашаващи човешки живот (който няма цена) при нас струва 50-100 лева. Нямам думи...
121
0
 
14
 
! Отговори
До 133 NoName преди 5 години
Пак бъркаш. Вече ти го казах - никъде по света големите наказания не спират нарушителите. Спира ги НЕИЗБЕЖНОСТТА на наказанието, като размера на наказанието е несъществен.
120
6
 
12
 
! Отговори
До ИВО преди 5 години
***, изкарахте мал шанс пак. Новината е от вчера и беше опит за черен ПР на беце ти ***. Само че не беше предвидено, че в същия ден ще им лъсне кафевия ***. Инфраструктура няма 0 парите са откраднати от Баце и Московски. Линейки и лекари няма - парите са откраднати от баце и арменеца с далаверите с ваксините. Алтернативен транспорт на вълнистите магистрали (например ЖП) няма - парите са откраднати от баце и компания. Явно не си получил последните инстукций : всички мишки по дупките!
119
3
 
15
 
! Отговори
До NoName преди 5 години
Президентът Радев много правилно го казва - КАТ се превърна в регистратор на катастрофи. В нормалните държави КАТ действа превантивно, за да не се правят нарушения и съответно има много по-малко катастрофи. В България КАТ залага на наказания след нарушения и ПТП, в нормалните държави работят да няма нарушения.
118
3
 
7
 
! Отговори
NoName преди 5 години
До До NoName 129Ето ти сам го каза 1 на 100.000 !!! Системата НЕ работи, и никой не може да го отрече. А повярвайте ми, без контрол и превантивни мерки - НИКОЙ няма да се трогне и да стане по-съвестен и внимателен зад волана! Историята помни и ни казва следното - страха е най-големия умиротворител. Като знаеш че месечната ти заплата ще отиде понеже си си позволил да шофираш безотговорно - повярвай ми ще се замислиш дали да го правиш!
117
3
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И господ да слезе - дивия *** български селянин - ще си показва манталитета .. а има и съдба.... инфаркти...случаи независещи от нас.Но 90% от ковчезите по пътищата български са "плодове" на "културата" на шофиране на манталитетни селяни от всички градове и села в Републиката!
116
10
 
11
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Тоя пък и нагъл, да вземе мерки той за кьоравия си баща дето бута хора в инвалидни триколки из пътищата, *** смотано
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата държава е провалена и морално прогнила, като се почне от главата (правителство, институции, известни хора) и се стигне до редовия ракиено-салатен поданик. Както казва Иво Христов, разрушени социални връзки, инфантилизъм, преминаване на точката на бифоркация и т.н.
114
1
 
12
 
! Отговори
До NoName преди 5 години
Пояснявам. В държавите, в които правилата се спазват, шофьорите са убедени, че ако извършат нарушение то НЕИЗБЕЖНО ще бъдат наказани за него и затова спазват правилата. В България КАТ санкционира за едно на 100 хиляди нарушения, т.е. КАТ не работи и в това е проблемът. Всеки шофьор в България знае, че каквото и нарушение да направи, КАТ няма да го санкционира.Затова чужденците шофират като отвързани в България, а българите са примерни шофьори в чужбина.40498
113
10
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
И какви мерки да вземе правителството?Пътя хубав, шофьора калпав, карал в бурята с висока скорост, направил куп грешки и предизвикал катастрофа.И какво сега?Правителството да вземе да си направи колективно харакири...Бащата на *** също се прояви като калпав шофьор, а *** и компания тръгнаха да го прикриват.Възрастен човек,направил грешка,разбираемо и простимо.Но цял президент и обкръжението му да прикриват нещо толкова незначително е признак за гузност и си е истинска свин щина.
112
3
 
7
 
! Отговори
Колани преди 5 години
в такъв инцидент НЕ помагат!!! Пътят ако е добре проектиран и обезопасен е фактор! Тази мантинела от кашкавал ли е правена та не си е свършила работата??? Или опорите й са били калпани. Отводняването на пътя дали е било качествено изпълнено или са крадени пари ???
111
2
 
3
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Да, така е - В България има няколко стотин милиона несъбрани глоби от КАТ. Факт! Но глобите не плашат никого - НИСКИ СА! Също така, държавата позволява корупцията в КАТ и ДАИ и това поощравя водачите, чувството им за безнаказаност, чувството че ще се измъкнат сухи от "дълбоката вода" ги насърчава да извършват престъпления на пътя! Но истината е че все още не ми дадохте пример, способ, начин за справяне с положението.
110
1
 
4
 
! Отговори
Хари преди 5 години
Нещата се оправят само с тояга
109
11
 
9
 
! Отговори
lYl преди 5 години
Радев за сега е добър президент, ако станем президентска република може и нещата да вземат да се поправят.
108
1
 
6
 
! Отговори
До NoName преди 5 години
Умните хора по света отдавна са го казали - ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, ката размера на наказанията е несъществен. Ключова дума неизбежност.
107
3
 
4
 
! Отговори
оня преди 5 години
Големите наказания не спират нарушителите но безкомпромосният контрол ДА.Преди години един германец ми каза ,абе вие въобще не гледате знаците карате както ви падне. Аз за много години от както съм шофьор един път наруших правилата и ме глобиха и от тогава нямам друго нарушение. Само да отбележа че геманеца беше истински от времето на истинската германия...А ние сме ла.на все гледаме някакси да излъжем системата само дето смърта не можем излъга...
106
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво пак политизирате темата. Като на стадиона, сякаш играят Левски и ЦСКА. Капаците ви пречат да видити истинския проблем, колко хора загиноха по пътищата и да си сверим часовника с Европейското законодателство. Президента има право да критикува, защото законите са в ръцете на Парламента. Само говорене и нищо не се прави. Ако имаха колани сега нямаше да има толкова много жертви.