Гаф след гаф с автобуса – без инфо, че е "случаен превоз"

Зам.-директорът на ДАИ Дамян Войновски пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 авг 2018 13:57 | 27 авг 2018 13:45,
43

По наредба за автобуси, като злополучният край Своге, трябва задължително да уведомяват предварително "Автомобилна администрация" при случай на "случаен превоз".

Така се подава информация за маршрута, датата и часа на пътуването, мястото на тръгване и мястото на пристигането му. В случая с катастрофиралия автобус край Своге подобна информация не е постъпила.

Още по темата

"Нарушаването на тази наредба се случва доста често. От близо година имаме тясна връзка с МВР. Те ни уведомяват за всеки един инцидент. Служителите на агенцията веднага започват проверки на автомобилите и водачите.

Вероятно нарушенията се случват, тъй като глобата е много малка. Едно такова обявяване има превантивни функции", поясни зам.-директорът на "Автомобилна администрация" Дамян Войновски.

Той съобщи пред Bulgaria ON AIR че през април месец е извършена проверка на фирмата и тогава не са установени нарушения.

"След този инцидент започва отново проверка, за да установим дали е имало и други инциденти със същия автобус. Засега данните не показват други нарушения. Ще има повторна проверка на фирмата от Министерството на транспорта.

Работим непрекъснато за подобряване на безопасността на пътя. Трябва да бъдат назначени повече служители за пътен контрол, а не да се създават нови агенции", отбеляза още Войновски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудех се ,що стават катастрофи с автобуси и тирове , а ТАБЕЛКИТЕ им били виновни...
33
3
 
0
 
! Отговори
Sensi преди 5 години
Vsichki tesi drebni detaili staha da sa bez goliamo znachenie, ako shofiorat beshe otbil vstrani ot patia i da izchaka prolivnia dajd da otmine, posle bavno i vnimatelno da premine ...s vsichkite si jivi pasajeri...u doma...
32
2
 
2
 
! Отговори
хм преди 5 години
Абе, прасчо да не би да си е харесал Трейс и сега иска да си го купи евтино?Малко е странно още на същия ден да тръгна слуха с кофти асфалта... мирише леко на прасешко тук. Прасчо ще си купи Трейсаджиите и всичко ще им се размине набързо.. ама да видим ;)
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Дюленския проход на какво прилича?На " шосе- ковчег"?Аман от журналистически клишета
30
0
 
7
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До Анонимен28 Ами нали на журналятаим плащат същите крадци и престъпници, сега няма да ги маскарят, за всичко ще е виновен водача на МПС, ДАЖЕ може да го осъдят и той да плати ремонта на пътя, да не е шиши и боце.
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз нещо не мога да разбера как табелата случаен превоз и уведомяването на автомобилната администрация щяха да предотвратят нещастието,не ви ли се струва че лека полека се опитват да прехвърлят цялата вина на водача а не че пътят е проектиран и изпълнен грешно да не кажем и престъпно...
28
0
 
19
 
! Отговори
до всички журналисти преди 5 години
На прага сме на есенно-зимния сезон и преди да започнат великите репортажи за това , дали автомобилите са подготвени за зимния сезон , МОЛЯ журналистите да задават въпросите , дали пътищата са подготвени за зимните условия.. Ясна маркировка, осветление в градовете и селата , мантинели и т.н и т.н...Не само да се визират шофьорите , а и окговорните за качеството на пътната настилка .
27
0
 
7
 
! Отговори
Гошо Софийски преди 5 години
Сега разбираме какво "светло" наследство е оставил Пилат Понтийски
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
друго си беше да има табела "случаен превоз". има ли табела, катастрофи не стават !
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма толкова сугистативно заглавие на статия - журналята са в комбина с крадците и убийците!!!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А фирма ТРЕЙС дали е уведомила някого, че пътят е платен, но не и годен и безопасен! Или го научаваме от собствен опит? Случайно!
23
0
 
22
 
! Отговори
Тц преди 5 години
Така ли измивате ръцете за некачествения път, който 2 години се е ползвал без акт 16?
22
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
ако имаше,нямаше да катострофира,смешници
21
0
 
18
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 5 години
корупцията води до беззаконие!!!Беззаконието води да се издават книжки за щяло и нещяло,да карат хората пияни заляни,да се строят некачественни пътища,магистрали и тн , да се минава технически преглед от автомобили който отдавна трябва да са станали на консерва...беззаконието щото всеки прави квото си иска,щом знае че ням да бъде наказан!! до това ни доведоха нашите политици,шайка некадърници....сами сме си виновни... :( амин за загиналите...но всяко чудо за 3 дена....
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се интересувате от безопасност на движението, НЕуважаеми чиновници/крадци, започнете от пътна настилка, после маркировка и пътни знаци, указателни табели и продължете с контрол на движението. Тъй като не се грижите за нито едно от изброените - бъдете така добри доброволно да възстановите в бюджета получените суми за заплати и ДМС-та.
19
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсят под ола теле. Ако уведомлението беше подадено пътя щеше ли да стане по-малко хлъзгав?
18
0
 
27
 
! Отговори
В преди 5 години
много европейски държави, а и зад океана, отговорните лица от ААПИ и ИААА, за такова нещо щяха да бъдат бъдат булки на надарените пандизаджии, а ведомствата им да платят милиони на близките на пострадалите, но тук разчитат на всичкото чудо - за три дни!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до логикаИ аз винаги се питам какво е това случаен превоз?
16
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроси към премиера от когото се срамувам:1.Защо една и съща фирма Трейс холд груп АД e "спечелила" над 1ОО обществени поръчки за над 1 Милиард?.2. Защо фирмата, след като е извършила некачествен ремонт за 23 МИЛИОНА на участъка, не може да бъде задължена от правителството с ПЕТ писма да отстрани престъплението си?3.За какво са използвани тези 23 Милиона, след като е направен некачествен, престъпен ремонт?4.Каква е комисионната Ви г н премиер от 23 те милиона?
15
0
 
37
 
! Отговори
Логика преди 5 години
И кой точно мозАк роди тоя нонсенс "случаен превоз" ! Хем всичко е планирано , хем табелата СЛУЧАЕН !