БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!

Магистралите – кражба, затова Нинова иска оставка на кабинета
Обновена: 28 авг 2018 17:10 | 28 авг 2018 15:37, Камелия Цветанова
174
БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!
Снимка: Булфото, архив

БСП хвърли вината за жертвите на катастрофи и по-специално за смъртта на 17-те души, загубили живота си в след падането на автобуса край Своге, на правителство и лично на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.

Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата.

А за евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

Нинова смята, че проблемът няма да се реши само с проверка на пътните фирми, в това число и на "Трейс груп", която е последната ремонтирала фаталната, за загиналите в събота, отсечка край Своге. 

"Да се извадят всички договори на фирма "Трейс груп", добре, да ги извадим, но една фирма ще бъде подменена с друга", каза Нинова.

По думите й това е моделът на прехода: "Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ сигурно пак ще се заговори за Закона за обществените поръчки.

"Не е това проблемът. Проблемът е, че хората, които са политическата класа на България, така правят законите, че фирмите и политиците, които крадат заедно, да не могат да бъдат хванати", коментира Нинова.

Червената шефка коментира и казуса със строителството на плажа "Силистар". Тя отсече, че общинските ни съветници от БСП в Царево ще внесат жалба в съда за отмяна на решението на местният парламент, с което беше дадена зелена светлина за строеж.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет за "Силистар"до пълното убеждаване на обществеността в правотата му.

Нинова пък упрекна Борисов и за това действие. Според нея той смята, че може да бъде и съд, и прокуратура, и всичко.

"Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", зарече се Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
seira преди 5 години
До Дедо Шоп 2:АБЕ, ТИ "ВЕРВАШ" ЛИ СИ ?!
7
12
 
20
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
А оставка или импейчмънд на Радев .....................Или за другарите не важат законите
6
8
 
10
 
! Отговори
Калин преди 5 години
Има истина, но не е цялата!
5
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оле! и кака *** пак изпълзя!
4
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фактите са,че ремонтът е завършен при Орешарски през 2014 г., а контрол не е имало, защото зад фирма ТРЕЙС стои БСП.
3
12
 
25
 
! Отговори
TIR преди 5 години
Тази освен да лае,друго може ли!??
2
24
 
21
 
! Отговори
Дедо Шоп преди 5 години
А че живееш в най-уредената и приветлива столица в Европа кой е причината? Борисов отново. Най-прекрасните паркове имаме, най-новото и модерно метро и комуниста пак мърмори.
1
15
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Крадецът вика дръжке крадеца.