БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!

Магистралите – кражба, затова Нинова иска оставка на кабинета
Обновена: 28 авг 2018 17:10 | 28 авг 2018 15:37, Камелия Цветанова
174
БСП: Борисов е виновен войната на пътя, той ги строи!
Снимка: Булфото, архив

БСП хвърли вината за жертвите на катастрофи и по-специално за смъртта на 17-те души, загубили живота си в след падането на автобуса край Своге, на правителство и лично на премиера Бойко Борисов.

Още по темата

"Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях? Трябва политическа отговорност", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Според нея гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането, което също става с пари от държавата.

"Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов", скочи тя.

Така че социалистите вече не искат оставката на отделни министри, а на цялото правителство, защото наглостта вече стигала дотам, че кабинетът да се оправдае с експремиерите Сергей Станишев, Пламен Орешарски и някой друг по веригата.

А за евентуален вот на недоверие към правителството, БСП щяла да мисли преди началото на новия парламентарен сезон.

Нинова смята, че проблемът няма да се реши само с проверка на пътните фирми, в това число и на "Трейс груп", която е последната ремонтирала фаталната, за загиналите в събота, отсечка край Своге. 

"Да се извадят всички договори на фирма "Трейс груп", добре, да ги извадим, но една фирма ще бъде подменена с друга", каза Нинова.

По думите й това е моделът на прехода: "Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава", заяви лидерът на БСП.

По думите ѝ сигурно пак ще се заговори за Закона за обществените поръчки.

"Не е това проблемът. Проблемът е, че хората, които са политическата класа на България, така правят законите, че фирмите и политиците, които крадат заедно, да не могат да бъдат хванати", коментира Нинова.

Червената шефка коментира и казуса със строителството на плажа "Силистар". Тя отсече, че общинските ни съветници от БСП в Царево ще внесат жалба в съда за отмяна на решението на местният парламент, с което беше дадена зелена светлина за строеж.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет за "Силистар"до пълното убеждаване на обществеността в правотата му.

Нинова пък упрекна Борисов и за това действие. Според нея той смята, че може да бъде и съд, и прокуратура, и всичко.

"Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", зарече се Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
haha преди 5 години
Типична комунистическа логика или по скоро логика на една доста простовата женица...ББ строи пътища значи той е виновен хахахахахахахахахаххахахахахах муахахахахахах. По *** изцепка не бях чувал....Ами айде да не строим . щото пенсионерите асфалт не ядата....
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРИ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ ХЕПТЕН ПРЕЗ ПРОСОТО ВА- ХЕПТЕН СА ОФЕКАЛИХТЕ- НА ВАС ДРУГАРИ ВИ СПРЯХА СУБСИДИИТЕ ПО ДВЕ ПРОГРАМИ ЗА КРАЖБИ ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ, ХА СТИГА ЧЕ НИ СТАНА БАЙГЪН ОТ НАГЛОСТТА, ОТ ЛИПСАТА НА ЕЛЕМЕНТАРНО ЧУВСТВО ЗА ОТГОВОРНОСТ И ...Я СЕ ОГЛЕДАЙТЕ ЧЕ НИ ПИСНАХТЕ, АКО НЕ СА БЕНЧ..ОВЕТЕ ЩЕ ВИДИТЕ ПАРЛАМЕНТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
146
0
 
1
 
! Отговори
GG преди 5 години
До 134И заплатите беха 1000+
145
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КРАВАТА СТРЪВНИЦА Е НАПЪЛНО ПРАВА !!! БОЙКО ТАРАТОЙКО Е ВИНОВЕН ,ЧЕ ВСЕКИ ВТОРИ БЪЛГАРИН ИМА ПАРИ ДА СИ КУПИ "ТРАТАТОЙКА " ОТ ЕВРОПА ,ДА Я КАРА И ДА СЕ ТРЕПЕ /ПА И ДРУГИ/ ...НЕ Е ДО ПЪТИЩА -ДО ПАРИ Е !!! ТАРАТОЙКО ,БАЙ ТОШО НАМАЛЯВАШЕ ...ТИ ЩО УВЕЛИЧАВАШ БЕ " НАРОДОУБИЕЦ" С ПАРИ ???????????
144
0
 
5
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Борисов и цялото правителство е виновно че ми подариха другарите Техноимпекс.Те са виновно че разграбихме и преватизирахме държавата сами за себе си.Да си подадат оставка .Ние не крадем ,убиваме ,лъжиме а се бориме за благота на роду не на народу.Наглост невиждане и в Гинес не желаят да я запишат. Няма кой да ги бие другарите и другарките.Забравиха избиването и геноцида към народа от партията им майка.Забранена със закон 2 пъти.Липсва Гл Прокурор...............
143
0
 
7
 
! Отговори
Не работиш,не грешиш преди 5 години
От другарката нищо друго не може да се очаква, освен да хвърля вина. Тя друго не може да прави. Едни избори не може да спечели! Само да приватизирана знае. Тя какво е построила, че не се сещам.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, и без да знаее човек от коя партия е Нинова, само като прочете искането и и ваднага си сеща, че е комунистка! Само иска, а не казва какво ще даде! Ако ББ подаде оставка, кой ще плати "масрафа"/предсрочните избори/. Като е толкова ербап да каже - ние искаме предсрочни избори и ако получим оставка от правителството ще платим разходите по тях. Но това комунист не може да каже. Да платят, пък хората ще кажат на изборите кои предпочитат.
141
10
 
4
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Дами и господа,не разводнявайте на политически теми.Търси се виновникът.Кой е трябвало да извърши контрол на качеството на пътя? Във всеки случай не е г-жа Нинова.Кой е прибрал 45млн.Отново не е тя.Кой взе комисионната? Отново не е тя.Сигурно всички, долу пишещите знаете кой краде отвсякъде българския данъкоплатец.Но не ви е удобно да кажете.Позор за всички ***.
140
4
 
1
 
! Отговори
До Бай Пешо преди 5 години
Ако на пътя беше загинал някой твой роднина друго щеше да говориш.Неандерталец такъв.
139
4
 
11
 
! Отговори
Бай Пешо преди 5 години
Предлагам да изберем ***. Тя нищо да не прави. Нито пътища, нито заводи, нищо. И така всичкое е наред. Безсрамница. Демагози. Вие сте още по зле и от тези
138
4
 
16
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Който не строи пътища, той не е виновен за нищо. Разпускайте червената ***, Радев изпружвай си пелингаторите и излитай с летящото килимче!!!
137
3
 
12
 
! Отговори
другарката Лъжа преди 5 години
тази селска другарка Импексова вече е по смешна и от селска клюкарка
136
8
 
20
 
! Отговори
Корнеее, преди 5 години
Използваш всеки повод, за да обвиниш сегашното правителство.Уж правиш това за доброто на народа, а всъщност врещиш като коте пред месарница.Искаш ти да гребеш облаги с големия черпак. За това ти е зорът!Ясна си ни, като под стъкло.
135
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква беше тази Жажда за власт на правителството на Орешарски?Една година протести преди да подадат оставка. Естествено през това време си подготвиха нещата за КТБ.
134
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква държава само беше България преди ГЕРБ и Бойко? Без корупция, бърза администрация, здравеопазването какво да говорим, за пример, образование-топ ниво. Концесионните договори прекрасни. Покупките на правителството на Станишев са ми любимите, а най-любимата сред тях е мобилната фабрика за производство на военни палатки.
133
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая политиката на БСП е по животоспасяваща , а тя е никакви нови пътища защото парите са вече разпределени.Как това е по животоспасяващо, ами много просто ако пътната инфраструктура не е ремонтирана ще бъде пълна с дупки и всички ще карат на ниски скорости, при ниски скорости при ПТП няма да има жертви.
132
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАМКА ВИ НА 90 ОТ 11 ТЕ ТУК , НО СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ НАОБРАТНО НЕГОДНИЦИ НЕДОНОСЕНИ
131
22
 
13
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ КНИГА --ХАЙКА преди 5 години
ГЕРБ Е 10 ГОДИНИ НА ВЛАСТ И ВИНАГИ ДРУГ Е ВИНОВЕН ВИНЕТУ 10 ГОДИНИ СИ НА ВЛАСТ МАХАЙ СЕ ОСТАВКА НА ВИНЕТУ ЕХ НАРОДЕ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИШ ТОЗИ ГЕРБ ДОКОГА ВИЖТЕ РУМЪНЦИТЕ КАКВО НАПРАВИХА *** НАРОД И БОЙКО НА ВЛАСТ ? ФАНЪДЧЕ ДАНО СИ ПОЛУЧИШ ЗАСЛУЖЕНОТО ? БОЖЕ НАКАЖИ ТЯХ И ВСИЧКИ ТЕХНИ БЛИЗКИ
130
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не ги е срам тия от БСП да се заиграват със смърта на хората ??? Позор!!!!!
129
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бясна е че загуби 17 избиратели . Бог да ги прости горките пенсионери.