Нанков към БСП: Не издавайте присъди, не манипулирайте!

Материалът на пътя край Своге обаче бил недопустим
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като червената шефка Корнелия Нинова поиска оставката на целия кабинет заради жертвите на катастрофи и по-специално заради загиналите при падането на автобуса край Своге в събота, от ГЕРБ отговориха, че е рано да се издават присъди, за да "не берат после срам" социалистите.
Още по темата
"Най - искрено изразяваме съболезнования към жертвите. Бъдете убедени каквато и фирма да беше строител, обстоятелствата щяха да бъдат същите. За нас фирмата не е важна. За нас трябва да има справедливост заради загиналите", коментира строителният министър  Николай Нанков.

Според него е е много редно на този етап да се правят каквито и да било манипуалции, както и да се издават присъди.

"Днес от БСП видяхме грубо политизиране на материята", отсече той.

"Никога Агенция "Пътна инфраструктура" не е имала проблем за свързване с фирмата, коментира Нанков на извънреден брифинг.

"Не е редно от БСП да избързват с някои изводи, за да не "берат срам" в последствие. Да бяха изчакали ден-два", добави той.

Министърът увери, че основната цел на разследването на тежката катастрофа край Своге е
да излезе на яве истината за пътния инцидент и всички причини за състоянието на пътя.
"Днес стана ясно, че използваният материал в асфалта на пътя е недопустим. Въпреки че в документалните книжа, предавани към АПИ, материалът е с характеристики, които отговарят на изискуемите", посочи той.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък обвини БСП, че  "пищят" под кръста на морален стожер, който не могат да носят.

"Когато си морален стожер, трябва да си такъв първо към себе си", обяви той.

Според него БСП се е превърнала в нещо средно между жълт вестник и другарски съд.

"Омръзна ни да обясняваме, че в демократична държава има демократични механизми за подаване на оставка. Подавали сме оставка по тези механизми и след това сме печелили избори", заяви депутатът.

Според него ГЕРБ винаги поема своята отговорност, но не Корнелия Нинова решава кой е прав, кой крив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
"При управлението на БСП имаше пожар в пътнически влак с много жертви." Съд за БСП/БКП, ДПС и Орешарски. Съд и за новите им зулуми. От март 2013 до август 2014 - 1 година и 7 месеца управление на БСП/БКП + ДПС + Орешарски. Асфалтът е положен от фирма на ДПС през 2013 г.Кмет на Своге - ДПС. Всички обществени поръчки се печелят от БСП и ДПС.
30
0
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на пътя край Своге. Данните са от Антикорупционния фонд и ще бъдат предадени на прокуратурата.Дружеството Мегаинвест-холд ЕООД е положило асфалтовия износващ слой. Компанията е 100% собственост на дружеството Мегаинвест ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, управител и на двете фирми, със спечелени обществени поръчки за над 130 милиона лева.
29
4
 
1
 
! Отговори
Крие се преди 5 години
И къде е Бойчето? Вече трети ден не се е плезил по нито една телевизия. Скри се. Когато хора загиват, заради тотално неработещата администрация ( в това число и МВР ), никакъв го няма, а когато трябва да отреже някоя лентичка е пръв пред камери и микрофони.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При управлението на БСП имаше пожар в пътнически влак с много жертви.Оставка нямаше,но осъдиха шафнера.Делото продължи много дълго.Какви ли не дивотии и версии съчиниха- дезодорант до парното,руснаци си правили пикник с газов котлон в коридора на вагона,цигара и т.н.
27
0
 
4
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Човешката безотговорност и синдрома "къв си ти" и "ти ли ше ми казваш на мене", съчетано с корупция води до смърт.Не се е надигнал асфалта да удари някого по главата и да го утрепе.И да, не вярвам на статистики No12 , но вярвам на разума. Когато движението се измести от двулентов път със завои към магистрала, не ми трябва статистика кое е по-безопасно.
26
7
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Нанков, не се занимавай с Корнела. Нейната работа е да си лае, но е безобидна и не заслужава внимание. Прави си PR покрай издънките. Заеми се с тези дето са приели пътя, пък ако ти стиска и с тези дето са го направили
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата стават все по интересни,дано този път има някой виновен,а не само шофИора,както се и очаква!!ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВО РАЗСЛЕДВАНЕ!!!
24
9
 
18
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
Другарю Нанков ами как да не Ви съдят след като сте си за затвора?!Наминете към едно провинциално градче Симеоновград разровете положеният асфалт и със сигурност ще се убедите за некачествените ремонти на улиците и тротоарите!Положен прахоляк под положеният асфалт който на всичкото отгоре е не повече от3-4 сантиметра.Не е ясно защо изрътиха старият асфалт а не го почистиха и използуваха за основа?Да не говорим за тротоарите за които беше използуван не знам какв материал но тревите и бурените!
23
15
 
8
 
! Отговори
Има ли преди 5 години
Един кадърен от гербавите калинки?????
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нанков , ако използваният материла е с недопустимо качетво, кой от АПИ е подписал приемането на пътя? И защо още не е в затвора?
21
7
 
9
 
! Отговори
от 22 преди 5 години
опозицията няма идея какво прави в народното събрание.е не съвсем поне са проучили как е процедурата за искане на оставка, но май ги мързи какви още дейности трабва да изпълняват като опозиция и затова си повтарят това което вече са разбрали.но това не променя факта че са тотално дезорентирана партия.
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това БСП наистина е много зле като партия чак е дразнещо и това е втора партия в България.Аз мисля че герб трябва да има алтернатива но БСП не е такава.А това е зле за България която няма две читави партии които да конкурират.Ако си мислите че герб са читави много се лъжете .при наличие на читава конкуренция могат и да бъдат но при наличие на откачена конкуренция никой не си дава зор.Просто герб управляват без опозиция в момента , просто защото опозицията няма идея какво прави в народното събран
19
1
 
15
 
! Отговори
Новите факти преди 5 години
Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил водач на листата на ДПС в Монтана, е полагала асфалта на пътя край Своге. Данните са от Антикорупционния фонд и ще бъдат предадени на прокуратурата.Дружеството Мегаинвест-холд ЕООД е положило асфалтовия износващ слой. Компанията е 100% собственост на дружеството Мегаинвест ЕООД, което пък е еднолична собственост на бизнесмена Цветан Славейков Цветанов, управител и на двете фирми, със спечелени обществени поръчки за над 130 милиона лева
18
14
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Другарката *** за щяло и не щяло иска оставка,че да седне тя на трона,само,че няма да я огрее.Ако не постъпваше така подло,като с чумата,може и да и се получи,но тя от голяма алчнотия чак става неприятна.Отврат!А за оставка на цялото правителство,че така се правело в нормалните държави-то спомнете си наскоро моста в Италия,че само министъра на транспорта си подаде оставката.
17
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с прикритата катастрофа с бащата на президента? И там ли правителството е виновно? Ами Бенчо с Ролса?Комунистите да видят себе си!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 7. Вода4а на автобуса не е с купена книжка щото книжката му е от 1977 година. Как си представяш по онова време да си купиш книжка. Инструкторите бяха партиици милиционерите също. Това не ти е сегашната ко4инка в която книжките се продават. Такова понятие не съществуваше преди 40 години.
15
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
3 дена чакам курнии да поиска оставка :) хахаха.Падне дъжд - *** иска оставкаКатастрофа - курнии иска оставка Топло време - курнии оставка ...Спре тока - курнии иска оставка Вдигне се горивото - курнии оставка. .Задуха вятър - курнии иска оставка Хахахахаххаха баналнооооои
14
9
 
21
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Приоритетите на Шайката Суджуци, водят до смърт. Пътищата - смърт, образованието - смърт, здравеопазването - смърт, съдебната система - смърт, инвестициите - 10 години намаляват и т.н. Има само един изход - ОСТАВКА НА АНТОН ТОДОРОВАТА ШАЙКА !!!
13
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Орешарски загинаха 13 души във Варна при наводнение, никой тогава не е искал оставката на правителството на БСП, а можеше.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До UnufriНе ставай искаш де ми кажеш, че вярваш на статистиката ли!!!