Незаконно ли е живял цар Борис III във "Врана"?

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов пред Bulgaria ON AIR
29 авг 2018 12:30, Анисия Иванова
132

Като второ изгнание, определи Симеон Сакскобургготски отношението на държавата към царските имоти. Това каза той по време на визитата си в Рилския манастир, на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III.

Изказването на Сакскобургготски идва след като Софийския градски съд реши, че дворецът "Врана" е собственост на държавата. Споразумение за царските имоти с държавата според бившия премиер Симеон Сакскобургготски не е на дневен ред, защото действията на институциите го карат да се чувства омерзен.

Още по темата

Юристът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов коментира пред Bulgaria ON AIR, че имотите не са лични на Симеон Сакскобургготски, а са наследство от цар Борис III.

"Симеон Сакскобургготски не ги купил чрез приватизация, чрез мениджърска или друга сделка", настоя Спасов.

Според него решението на Софийския градски съд и преди това на Върховния касационен означава, че българските царе никога не са имали частна собственост и са нарушавали Търновската конституция, в която се казва, че царят и неговото семейство не може да ползва държавни имоти.

"Излиза обаче според нашия съд, че царят незаконно е ползвал тези имоти от 1918 година до 1943 година, може би ще трябва да плаща наем, че е живял в тези дворци", добави още Минчо Спасов.

Бившият депутат добави също, че е фалшификация на медиите, че Симеон Сакскобургготски е дошъл, за да си вземе имотите, защото те не са негови, а на цар Борис III.

Юристът обясни, че следващата стъпка на царската фамилия е съдът в Страсбург, където по думите му няма съмнение, че решението ще е в полза на Симеон Сакскобургготски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
15
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Този човек нито ми е ЦАР нито ми е никакъв!!! ТА ТОЙ ДОРИ НЕ Е ЖИВЯЛ В БЪЛГАРИЯ! Дойде, излъга целия Български Народ, Състави Тройната коалиция = СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! Открадна всички имоти... Като Премиер си присвои всички УЖ негови наследствени имоти, ЗАГРАБИ ГИ!!! Каза "ВЕРВОЙТЕ МИ" (***, малцинствата знаят по-добре Български език) и си отиде! Целта му беше да ЗАГРАБИ имотите - които са с Национални и Историческо значение за БЪЛГАРИЯ!! Да си отива в Испания и да не е стъпил в Б-я повече.
40
1
 
6
 
! Отговори
бай х преди 5 години
... а кога ще върнете резиденциите на бай Тошо на наследниците му ?? шегувам се ... това е идентично сравнение и във двата случаи с държавни пари са построени резиденции за представителни цели на управляващите
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накратко: роден е тук и ако имаме малко достойнство ще го оставим да умре тук.Роден, избяга, после се върна да ни ограби, после пак избяга мислейки си, че си е взел своето, сега пак иска нещо, което не е негово. Всички го чакаме да си тръгне!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заведете го на казино бай Симо да успокои, че е разтресъл нещо.
37
3
 
4
 
! Отговори
Продажен рубладжия преди 5 години
Царя е като нас продажник ибе се за рубли
36
5
 
4
 
! Отговори
призив преди 5 години
До Българин - родолюбецДа сменим комунистите от власт и да върнем имотите на царя.
35
2
 
8
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Царю ти кът управлява със комунистите какво ти обещаха ????????
34
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Ко ? Hе ? Да си купи една панелка законите са за всички свързан бил, тука царе нема.
33
4
 
11
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Този не наред. "Имотите не са лично на Симеон Сакскобургготски, а на Борис 3" По закона за наследството Симеон е наследник на баща си, т.е. ако имотите са били собственост на Борис 3, сега собственици са Симеон и сестра му, като наследници. Не се коментира въпроса, че царските имоти са се водели на интенданството, което ги е поддържало. Фердинанд загроби държавата и даде територии на съседни държави . Дошъл е гол и бос и след абдикацията е изнесъл вагон злато и ценности.
32
3
 
6
 
! Отговори
Шайко антошката преди 5 години
А сега да преговорим опорните точки-***,от която нищо не зависи,бащата на Радев дет е бутнал триколка без номера,текноимпекс....и кво друго,че са не сещам.
31
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да му оставят Врана и толкова. Свързан е с тази земя, преживял е много заради нея и помогна в определен момент да влезе в ЕУ и НАТО. След края на мандата му продължава да живее в България. Накратко: роден е тук и ако имаме малко достойнство ще го оставим да умре тук.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извадете и за горите колко е била декар гора по онова време по пазарни цени и за колко ги купило царчето и да доплати разликите с лихвите.
29
2
 
6
 
! Отговори
камунис преди 5 години
Не обиждай Буда.Той още пази партийната си книжка.А и е на власт вече 10 г и е отговорен за всички беди в държавата.
28
7
 
6
 
! Отговори
Курнела крадлата преди 5 години
Царя е наше произведение алчен и крадлив като нас комунистите
27
3
 
6
 
! Отговори
АНТИКОМУНИСТ преди 5 години
Ти ли ти ли дърт агент на ДС кой те докара във България нали комунистическите изчадия и крадци
26
2
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Съгласна съм с мнението на 23 Гражданин. Това, че някой живее в определен имот, докато изпълнява определена държавна задача, не означава, че имотът е негов.
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а не иска ли и цар да стане?
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех....агенти....писмял се хърбел на щърбел.Така ли е,агент Буда?!
23
7
 
6
 
! Отговори
се се се ре УМРЕ преди 5 години
Този дърт комунист се прави на умряла лисица
22
5
 
7
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Дърт агент комунист иска имоти хо хо хо