Незаконно ли е живял цар Борис III във "Врана"?

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов пред Bulgaria ON AIR
29 авг 2018 12:30, Анисия Иванова
132

Като второ изгнание, определи Симеон Сакскобургготски отношението на държавата към царските имоти. Това каза той по време на визитата си в Рилския манастир, на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III.

Изказването на Сакскобургготски идва след като Софийския градски съд реши, че дворецът "Врана" е собственост на държавата. Споразумение за царските имоти с държавата според бившия премиер Симеон Сакскобургготски не е на дневен ред, защото действията на институциите го карат да се чувства омерзен.

Още по темата

Юристът и бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов коментира пред Bulgaria ON AIR, че имотите не са лични на Симеон Сакскобургготски, а са наследство от цар Борис III.

"Симеон Сакскобургготски не ги купил чрез приватизация, чрез мениджърска или друга сделка", настоя Спасов.

Според него решението на Софийския градски съд и преди това на Върховния касационен означава, че българските царе никога не са имали частна собственост и са нарушавали Търновската конституция, в която се казва, че царят и неговото семейство не може да ползва държавни имоти.

"Излиза обаче според нашия съд, че царят незаконно е ползвал тези имоти от 1918 година до 1943 година, може би ще трябва да плаща наем, че е живял в тези дворци", добави още Минчо Спасов.

Бившият депутат добави също, че е фалшификация на медиите, че Симеон Сакскобургготски е дошъл, за да си вземе имотите, защото те не са негови, а на цар Борис III.

Юристът обясни, че следващата стъпка на царската фамилия е съдът в Страсбург, където по думите му няма съмнение, че решението ще е в полза на Симеон Сакскобургготски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незаконно, защото имотът е бил на баща му цар Фердинанд и майка му царица Клементина. След 1918 година, след като става цар и изгонва баща си и майка си в Германия, е живял напълно незаконно.