Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?

ДОСТ скочи на ДПС: Престъпление, морално падение, загуба на легитимност
121
Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?
Снимка: Wikipedia

Бившият втори в ДПС Лютви Местан обвини бившите си съпартийци, че се гаврят с избиратели си, защото на местно ниво подкрепят изграждането на паметници на бивши функционери от БКП, пряко отговорни за т.нар. Възродителен процес за смяна на турските имена, заради което хиляди избягаха зад граница.

Още по темата

"Да реабилитираш участниците в престъплението "Възродителен процес" само по себе си е престъпление. Когато това се прави от партия, която на думи се бори за права и свободи, освен престъпление, това е и морално падение, загуба на политическа легитимност", обвини в декларация партията на Месан – ДОСТ. 

Оттам припомнят, че преди няколко месеца общинарите на ДПС във Велинград са подкрепили единодушно идеята на БСП за изграждане на паметник на ген. Атанас Семерджиев, който в качеството си на началник на Генералния щаб на армията и зам.-министър на отбраната през периода от 1962 до 1989 г. носи пряка вина за Възродителния процес.

Според ДОСТ той обаче не е просто участник в т.нар. Възродителен процес, но е човекът, изпратил танкове и БТР-и срещу мирно протестиращите за своите имена и религия турци и мюсюлмани.

В крайна сметка след бурни спорове Общинският съвет във Велинград се отказа от искането за паметник на партийният деец, но от ДОСТ смятат, че при всички случай това е било "безумна гавра с паметта на жертвите на асимилационната политика на комунизма".

От политическата сила посочват още, че с Решение на Общинския съвет на Лозница, в който ДПС има тотално мнозинство, отново с пълно единодушие е взето решение за изграждане на паметник на друг участник в престъплението Възродителен процес и член на Политбюро на БКП – Пенчо Кубадински.

"Тук обаче ДПС няма полезен ход – точно с Решение на тази партия паметникът на Пенчо Кубадински вече е изграден и скоро предстои откриването му. На ДПС не им остава нищо друго освен да понесат тежка политическа отговорност за моралното си падение. Престъплението рано или късно се разкрива. Въпросът е докъде може да стигне ДПС в гаврата си с избирателите. Предполагаме те ще застанат до Корнелия Нинова при откриването на паметника на комунистическия деец. Остава те да застанат до нея и да поднесат цветя пред паметника на комунистическия диктатор Тодор Живков в Правец! Това би било естествено продължение на една последователна политика за реабилитиране на комунистическия режим като отплата за създаването на ДПС – процес, започнал с прословутото помирително кафе, изпито в дома на диктатора Тодор Живков между него и Ахмед Доган още през далечната 1992 година", пише в декларацията на ДОСТ.

"Реабилитирането на преките участниците в престъплението Възродителен процес наистина е престъпление, при това тежко. Повтарянето на това престъпление вече е тежък рецидив. Мястото на рецидивистите не е в политиката, а в бунището на историята. Щяхме да отправим призив да се засрамите, но за това е необходимо да имате елементарна човешка съвест", обобщават от партията на Местан.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А паметника на Сюлейман паша.Къде е ?
76
15
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Причината за възродителния процес е,че турците искаха да отцепят Кърджалийска област и да я направят автономна турска област.
75
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този генерал щом е бил военен министър от 1962г. значи е бил и по време на Пражката пролет, където участва и Българската армия. И очевидно е един от преките виновници за това срамно петно над Българската армия и въобще над България.А тези сбърканите от БСП паметник ще му дигат.
74
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган все още не е затворил границата с България.Който се чувства турчин да заминава в неговия рай.Доган и Местан "баш" турците, и те яко стискат българския паспорт като всички останали нарекли се турци.*** за "права и слободия",а истината е, че винаги са били привилигировани дори през соца,а сега вече го удариха на нахалство и изнудване.Ракрачени използвачи между две държави.Стоят в България и търсат под вола теле а не се преселват у майка си Турция.Гнус ме е от такива твари.
73
1
 
20
 
! Отговори
987 преди 5 години
Ръководството на т.н.турска партия се оказа съставено само от агенти на ДС действали в полза на политбюро и шефа му,тато ди тутти тати,дядката от правец.
72
5
 
28
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
71
7
 
23
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
70
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа, не така чoчджум, вие искахте да вдигнете паметник на атeнтaторите от гара Буново, изкарахте ги дори и жертви на Възродителния Процес.
69
7
 
19
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименKakva e prichinata?
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва просто да се изчисти всичко управлявало преди и след 89 та по начина по който те го направиха след 44 та .и да добавим към тях всички доносници на дс. Май не останаха хора така че ще трябва да внесем генетичен материал от чехия и унгария защото те показаха че не са роби докато нашият продажен народ им гледаше сеира .ние не заслужаваме да владеем тази земя защото сме ***.много е трагично но това е истината бртя продажници
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки човек знае кога и как да прокълне.След завръщането на,,Царя, ,започна борбата на хора срещу хора .Най жестоката и недоказана.Той не реши никакви проблеми ,а само ги заплоди77
65
11
 
4
 
! Отговори
Тиквоча да се маха преди 5 години
На 16 Септември 2018г. от 12:00 ще се проведе Мегапротест пред Народното събрание в София! Всички български граждани са поканени на протеста срещу правителството и всички мафиотски партии - герб, бсп, дпс и т.н. Страницата на протеста - https://facebook/borisovmafia/
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Копието на Русия България не може да изостава от ширака мая страна радная. Там издигат паметници на Сталин, тук как да останем без паметник на Авджи Пенчо Кубадински? Все пак той освободи 800 хиляди български граждани от имената им.
63
4
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Чаушеску го гръмнаха. Ние на нашите национални предатели и убийци паметници правим. Остави паметниците, ами децата им ни управляват
62
7
 
9
 
! Отговори
българинооо преди 5 години
Утре ще направят паметник на терористите от "Света Неделя",а тук ще мъдрувате дали са го докарали както трябва,и колко са откраднали от него!
61
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?Като сте се вкопчили във "Възродителния процес", я да питам аз:1. А 500 години турско робство?2. А геноцида над Българите, през това време? 3. А Батак и другите подобни кланета?3. А отнетите земи и имущество на тракийците?
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли?!може би въпросът е изпит.Да видим как се отрази завръщането на Симеон Сакскобурготски....
59
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега от разстояние на времето се разбира,че Доган е на светлинни години по-умен от всички останали политици и управлявяаше по-мъдро,нямаше такива страхове,убийства, мачкане на хора,журналисти,партии,както в момента,имаше свобода на словото и хората.Сгрешихме.Искаме си обратно БСП и ДПС!
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква излезна тя....... От погледа на времето се оказа, че ДПС била най-българската партия.......