Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?

ДОСТ скочи на ДПС: Престъпление, морално падение, загуба на легитимност
121
Паметници на функционери на БКП! А Възродителния процес?
Снимка: Wikipedia

Бившият втори в ДПС Лютви Местан обвини бившите си съпартийци, че се гаврят с избиратели си, защото на местно ниво подкрепят изграждането на паметници на бивши функционери от БКП, пряко отговорни за т.нар. Възродителен процес за смяна на турските имена, заради което хиляди избягаха зад граница.

Още по темата

"Да реабилитираш участниците в престъплението "Възродителен процес" само по себе си е престъпление. Когато това се прави от партия, която на думи се бори за права и свободи, освен престъпление, това е и морално падение, загуба на политическа легитимност", обвини в декларация партията на Месан – ДОСТ. 

Оттам припомнят, че преди няколко месеца общинарите на ДПС във Велинград са подкрепили единодушно идеята на БСП за изграждане на паметник на ген. Атанас Семерджиев, който в качеството си на началник на Генералния щаб на армията и зам.-министър на отбраната през периода от 1962 до 1989 г. носи пряка вина за Възродителния процес.

Според ДОСТ той обаче не е просто участник в т.нар. Възродителен процес, но е човекът, изпратил танкове и БТР-и срещу мирно протестиращите за своите имена и религия турци и мюсюлмани.

В крайна сметка след бурни спорове Общинският съвет във Велинград се отказа от искането за паметник на партийният деец, но от ДОСТ смятат, че при всички случай това е било "безумна гавра с паметта на жертвите на асимилационната политика на комунизма".

От политическата сила посочват още, че с Решение на Общинския съвет на Лозница, в който ДПС има тотално мнозинство, отново с пълно единодушие е взето решение за изграждане на паметник на друг участник в престъплението Възродителен процес и член на Политбюро на БКП – Пенчо Кубадински.

"Тук обаче ДПС няма полезен ход – точно с Решение на тази партия паметникът на Пенчо Кубадински вече е изграден и скоро предстои откриването му. На ДПС не им остава нищо друго освен да понесат тежка политическа отговорност за моралното си падение. Престъплението рано или късно се разкрива. Въпросът е докъде може да стигне ДПС в гаврата си с избирателите. Предполагаме те ще застанат до Корнелия Нинова при откриването на паметника на комунистическия деец. Остава те да застанат до нея и да поднесат цветя пред паметника на комунистическия диктатор Тодор Живков в Правец! Това би било естествено продължение на една последователна политика за реабилитиране на комунистическия режим като отплата за създаването на ДПС – процес, започнал с прословутото помирително кафе, изпито в дома на диктатора Тодор Живков между него и Ахмед Доган още през далечната 1992 година", пише в декларацията на ДОСТ.

"Реабилитирането на преките участниците в престъплението Възродителен процес наистина е престъпление, при това тежко. Повтарянето на това престъпление вече е тежък рецидив. Мястото на рецидивистите не е в политиката, а в бунището на историята. Щяхме да отправим призив да се засрамите, но за това е необходимо да имате елементарна човешка съвест", обобщават от партията на Местан.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зидаров, когато Серж го целуваше, му беше хубаво и не протестираше!
96
0
 
0
 
! Отговори
Rambaldievskievichus преди 5 години
Щом на такива простаци като Кубадински и Живков има паметници, защо няма паметници на къде-къде по-интелигентни и с по-голям положителен принос за Отечеството ни като княз Батемберг, цар Фердинанд, цар Борис III, Ал. Цанков, ген. Луков и др.?
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До и едните и другите Много поздрави от Турски поток и ,,съжителство и владичество ,,Гарантирано от ГЕРБ и шербетчията на Ердоган от Банкя .
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФЕСГалиполи 1915 също е мит.
93
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Батак ме прави горд.
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката,турци се прибират в родината си.Няма лошо.
91
20
 
11
 
! Отговори
ФЕС преди 5 години
Батак е мит, който е измислен, за да промива болни мозъци! Толкова *** народ, като бъргарския, надали ще се срещне в историята на Земята!Горд съм, че съм турчин!!!
90
6
 
7
 
! Отговори
и едните и другите преди 5 години
През 1974 г Турската Комунистическа Пратия в България се вля в БКП.През 1990 г БКП се разцепи на БСП и ДПС.Сигурно има различия, но една майка ги е реждала.Основната функция на комунистите в България е да рушат държавността и да насъскват хората едни срещу други за кефа на Русия. Причината е че Българите живеещи в Башкирия и Татарстан са преобладаващо мохамедани.Така те създаваха турско малцинство в България и разкъсващи сили със нашите кръвни братя в РФ.
89
9
 
17
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 5 години
ЗА КАКЪВ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС ЛАЕТЕ БЕ---*** САМИ СИ ПОБЕГНАХА В МАЙКАТА АНАДОЛА-АМА РАЗБРАХА ЧЕ ТАМ НЕ ГИ БРОЯТ ЗА НИЩО И НАБЪРЗО СЕ ПРИБРАХА В БЪЛГАРИЯ--СЕГА ДРЪНКАТ САМО--А ИЗБИВАХА ЖЕНИ И ДЕЦА...ТУК НЯМАТ МЯСТО-ТАМ Е РОДИНАТА ИМ--ТЕ ТАКА КАЗВАТ!!!!
88
12
 
16
 
! Отговори
П. Кубадински преди 5 години
Няма доказателства, че Възродителния процес е престъпление.Всяка държава е длъжна да опазва своята цялост и суверинитет. Това е направил и Т. Живков. А това се нарича "отговорно управление", а не престъпление.Които не искаха да се преименуват, бяха свободни да отиват в Турция.Но Турция затвори границата за "чедата си".Турция искаше те да останат тук за да разрушават нашата държава.
87
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възродителният процес беше най-правилното нещо, решавано от тогавашната власт, но беше палиативна мярка. По-правилно би било само директното изселване на чужденците, както го бяха направили редица български буржоазни правителства след Освобождението.
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да вдигнат една статия на гражданина Зидаров - доносника на възродителния процес. Тия в лозница колко време мислят, че ще опазят паметника на въртоглав Пенчо? Той освен българските турци, мразеше и българите.
85
4
 
28
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Когато Държавата забрани ДПС и ДОСТ понеже са Противоконституционни - Ще повярвам, че има законност в България! Приятна вечер.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 85Не бързай, всичко с времето си.
83
6
 
20
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Абе забрави за паметника на Американските летци сринали София със земята и избили над 14 хиляди невинни души и деца със бомби играчки през 1944 година
82
9
 
16
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Пионерче Комунизмът си отиде за да дойдат джендърите с розовите прашки и розовите сутиени и меките китки и с празните глави .За да дойдат гейпарадите содомитите и зоофилистиците и травеститите .
81
6
 
12
 
! Отговори
Пионерче преди 5 години
Хахаха...комунизмът си бил отишъл...още много чугунени глави с ватенки броди из страната...
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този протест на 16 септември в софия срещу политическата камарила от *** е отлична идея.но имам идея че зад нея стоят същите виновници всички продажни политици след 1944 година слуги на руски и американски интереси .палячото от банкя надушва проблемите и иска да испусне парата не парааата.но нека почакаме по коледа стават чудеса българия има нужда от мнооого нови затвори и въпроси - от къде намери пари да строиш банки хптеликомплекси заводи скъпи коли жени и тн .след това смяна на местожи
79
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сте се вкопчили във "Възродителния процес", я да питам аз:1. А 500 години турско робство?2. А геноцида над Българите, през това време? 3. А Батак и другите подобни кланета?3. А отнетите земи и имущество на тракийците?.Питай Му34. Той твърди, че турско робство е нямало. Че няма геноцид над българите, а обратното. Че турци никога не са коалиция българи, а обратното. Че турци никога не са гонили българи в Тракия, а обратното. Питай него.
78
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за възродителния процес е,че турците искаха да отцепят Кърджалийска област и да я направят автономна турска област..Пълни глупости. Няма такова нещо.