Радев: Да обединим младите, за да не са "осакатени" Балканите!

Президентът каза, че това ще стане с образование и наука
30 авг 2018 20:52, Петя Славова
47
Радев: Да обединим младите, за да не са "осакатени" Балканите!
Снимка: БТА

Напоследък е модерно всички на Балканите да говорим за свързаност - основно в областта на транспорта, на енергетиката, дигитализацията. Но една такава свързаност ще остане "осакатена", ако не успеем да обединим нашите млади хора в областта на образованието и науката.

Това е заявил президентът Румен Радев пред участниците в Десетата конференция на Балканския физически съюз днес, цитиран от прессекретариата на държавния глава. Тази година международният форум се проведе в София под патронажа на Румен Радев.

Още по темата

Той е изразил надежда, че учените, участвали във конференцията, ще продължат да работят именно за свързаност в региона в областта на науката и образованието, а ползотворните дискусии ще поставят началото на нови партньорства.

По думите на президента, провеждането в София на форума, събрал стотици уважавани учени от Балканите, е признание за страната ни и за Съюза на физиците в България. Приветствам вашите усилия и големи постижения в една от най-всеобхватните, красиви и мощни науки. Физиката е наука, без която индустриалната революция и прогресът на човечеството не биха били възможни, е посочил държавният глава.

Президентът е отбелязал, че няма област от нашето ежедневие днес, в която фундаменталната и приложната физика да не присъстват и в това се състои голямата отговорност и предизвикателство пред всички учени физици, а именно да продължават прогреса на човечеството. Като пример държавният глава е посочил авиацията: "Като пилот летях с огромната убеденост в себе си за безопасността и успешния изход на полета, защото стотици брилянтни умове в областта на физиката поколения наред бяха "регламентирали" всичко в тази сложна наука", е заявил Румен Радев.

Членове на балканския съюз са националните физически организации на Албания, България, Кипър, Република Македония, Гърция, Черна гора, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция. В тридневния международен форум в София са участвали над 400 специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
"Колко ви плаща Герб да плюете плюете по президента и БСП във 70 % от коментарите в новинарските сайтовете вилнеят Гербаджийските *** . *** нещасни!" Никой не плюе Радев. Всеки отбелязва непрекъснатите му грешки и това, че се излага с непрекъснатото плюене по ГЕРБ. Самият той не прави абсолютно нищо за България, а само чака нещо, за да се заяде. Той е нашият президент, т.е. на цяла България и всеки има право да го критикува и да му посочва правия път и грешките, когато бърка.
33
0
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
"Президентска република и разпускане на парламента, след велико народно събрание, няма друг избор!" ОК, ако г-н Бойко Борисов е президентът!!!
32
2
 
9
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Къде я другарката ви дружинна :))))))))))) острото перо Ленчето:))))))))))Кирчо контрабандиста:)))))))))) >Пълно затъмнение никакви оставки нито изявления нито импейчмънд:)))))))))))))))))))) Нито да серазбере по мъжки там от зад с другарчето ви Радев...Псевдо президен избран с манипулаций ,лъжи и подкупи.
31
1
 
8
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Тролчете псевдо червани от БКП платени ЗАБРАНЕНИ СТЕ С закон.21век сме поне това разберете.Но нали сте 80% *** и прости.Както го каза един от вашите Вождове.Че електората им е такъв.До вас другаря ви радев не може по конституциа да е президент.1.Злоупотреба със служебно положени2.Облагодетелстване на близки или роднини от това.справка назначенията на любовницата му.Катастрофата на тейко му прикриване и подправяне на документи ИЗМАМА.3.Грипен... :))4.Изводите са човеци не за селски ........
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене, какво стана с баща ти??? Кога ще влиза в затвора???
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, направи поне едно добро за България - подай си оставката !
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, стига си приказвал празни приказки и хулил другите, ами вземи направи нещо. Че, от колко време си държавен глава и нищо не си направил за тази държава.
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Радев да мълчи" Чета и си правя изводи. Само изключително *** човек може да напише такива дивотии. Оставете Президента на мира. Радвайте се, че има такъв човек в България.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как ще го направи? Ако едно момче е гей е отхвърлено от обществото и няма права , ако е с някакъв проблем ( в говора или др..) пак е така трябва първо да си променим мисленето и да приемем различните!
25
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ви плаща Герб да плюете плюете по президента и БСП във 70 % от коментарите в новинарските сайтовете вилнеят Гербаджийските *** . *** нещасни!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нулев интерес към другаря Радев
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Като пилот летях с огромната убеденост в себе си за безопасността и успешния изход на полета, защото стотици брилянтни умове в областта на физиката поколения наред бяха "регламентирали" всичко в тази сложна наука", е заявил Румен Радев."Ааа, що? Аз мислих, че е благодарение на стюардесите и счетоводителите. Един доцент така ми каза.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Като пилот летях с огромната убеденост в себе си за безопасността и успешния изход на полета, защото стотици брилянтни умове в областта на физиката поколения наред бяха "регламентирали" всичко в тази сложна наука", е заявил Румен Радев.ааа, щооо? Аз мислих, че всичко е благодарение на стюардесите и счетоводителите.
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски резидент не щем. Ама при 80% ди6или какво да очакваме? Избраха го.
20
5
 
19
 
! Отговори
Радев??? преди 5 години
Отблъскващият Радев. Той не е нашият президент, а представлява само комунистите. *** на баба ви Корни.Той трябва да е надпартиен, но не е. Аут на Радев, че дразни повече от половината българи. Избраха го случайно и всички вече дълбоко съжаляват. Да си ходи в милата Москва, откъдето му диктуват всичко! Хем е глупав, хем му личи. Вижте му малките злобни очички. Хем е и хърбав. Вечно влачи и се пъчи до Десито, а не вижда, че тя може да го нокаутира с един удар.Да си изберем нов президент.
19
3
 
16
 
! Отговори
Да добавя към 26 преди 5 години
Румен Радев назначава незаконно сервитьорката/любовница Деси във ВВС без тя да има никакъв ценз. Връзкарство от соц тип. Не го е срам да ни поучава, като няма никакъв морал.
18
1
 
15
 
! Отговори
Радев да мълчи преди 5 години
Аферата на генерала с любовницата му. Амбициозната любима на генерала отдавна изместила законната му съпруга. След като я назначава за пиар, тя започва да коли и беси. В армията я знаят като генерал Деси.Отначало заема само щат във финансовия отдел. После съвместява и длъжността шеф на пресцентъра. Нарушавайки устава на армията, Р.Радев е наказан. От левицата не са подозирали, че хвърляйки кандидат президента си в предизборна битка ще лъснат тайни от скандалния му любовен живот и други афери
17
21
 
1
 
! Отговори
Яжте ... преди 5 години
..му *** на Генерал Радев, злобари миризливи . Следващият мандат пак е за него ,мишоции
16
2
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
къде ше ги обединявате другарю Президент, под червеното знаме ли?
15
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент който разделя нацията по добре да си трае с изказвания за обединение, некомпетентен незнаещ, много жалко за народа с такива на власт.