Нанков, Радев, Московски... Три овакантени министерски кресла!

Кои са те?
Обновена: 31 авг 2018 11:39 | 31 авг 2018 11:15,
63

Снимка: Булфото

Адът край Своге е на път да оваканти три министерски кресла, тези на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков.

Още по темата

Бивш зам.-министър на отбраната, бивш депутат от ГЕРБ и специалист по боеприпаси и химия на взривните вещества. Това е МВР шефът Валентин Радев.

В първия кабинет на Бойко Борисов той бе заместник на военния министър Аню Ангелов, но на 4 май миналата година седна в неговия стол.

Валентин Радев е роден на 6 февруари 1958 година в Елин Пелин. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества. Аспирантурата му е по аеродинамика и балистика. Магистър е по икономика от УНСС.

От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия.

Професионалната си кариера започва като началник на служба "Артилерийско въоръжение" и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната.

Полковник от запаса. Бил е и хоноруван преподавател в УНСС.

Настоящият транспортен министър Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в Плевен.

Завършва УНСС със специалност "Публични финанси", а след това и "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в "София Инс".

През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на Управителния съвет на Текстилен комбинат "Монтана" АД, където работи до 2002 г.

От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на "Балтекс комерс" ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на "БГ НИТ" ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.

От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт".

В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.

През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Николай Нанков Нанков е третият министър, който ще се раздели с поста си.

Той е бил депутат от ГЕРБ, а в миналото правителство на Бойко Борисов бе заместник на Лиляна Павлова в строителното министерство - отговаряше за строителния надзор и подготовката на нормативните актове в строителното законодателство.

Роден е на 19 декември 1983 г. в Априлци. Нанков е бакалавър по "География и геология", има магистърска степен от СУ "Св. Климент Охридски" по специалността "Регионално развитие и управление".

Той е бил най-младият областен управител в страната, а до определянето му за областен управител през август 2009 г. професионалната му биография е била свързана с разработването, ръководството и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Николай Нанков нашумя в медиите с няколко показни акции като паленето на бракониерски рибарски мрежи и инспекциите на Ловеч с мотоделтапланер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Анонимен Тя тая борба трябва да започне от народът ,а не от тези крадливи разбойници .Ти видял ли си досега някой да съди сам себе си ,Аз такъв не съм видял досега и няма да видя .Затова въоръжено въстание и бой до дупка и последен патрон това му е майката друг шанс за България няма
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като се върне Станишев, ще се върне и алтернативата.
34
0
 
3
 
! Отговори
До Господин Никой преди 5 години
Кви корейци кви китайци. Ей го друг луд. Казвам че нямаме алтернатива, че лудите никнат кадо гъби жадни за власт.
33
1
 
8
 
! Отговори
Болярово преди 5 години
А министърът, направил толкова поразии в Странджа, хиляди здрави животни - етаназирани, без да има защо и загробени, кога ще последва тия тримата? Посегна на поминъка на хората, а chuma няма? Докога така, г-н Борисов?
32
3
 
0
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Анонимен 27 Алтернатива са Северно Корееца Китаеца и Аз .Ние тримата само за една година и половина ще въдворим ред в тази държава ,а след една петилетка ще я измъкнем от пепелищата в която я вкараха крадливи демократи и бандити либерали .ние тримата като дадем обещание го изпълняваме на 100 % ,бъди сигурен в това .
31
2
 
9
 
! Отговори
до Анонимен преди 5 години
Некадърниците от ГЕРБ не свършват с тези тримата. Приципната позиция е ГЕРБ да си ходи.
30
6
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 27 преди 5 години
Кой е Алтернативата Корнелия?, Симеонов?, Сидеров?, Кунева?, Доган?, или разни прииждащи като кметицата на младост дето се *** пред цяла България. Те тия са ненормални бе! Кажи ми с име, КОЙ е алтернатива на Борисов. КОЙ?
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам, че и на трите места ще бъдат сложени жени от типа на Цецка и Лилето, които започват всяко изречение с - Както каза премиерът ....
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се казва принципна позиция. Браво Бойко, Браво ГЕРБ. С Вас сме
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямало алтернатива?!Винаги има алтернатива, но в България всеки тръгнал към властта мечтае как да ще овъргаля в корупцията и да се осигури за 10 поколения напред!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това сигурно само в БГ и разни от типа на Италия го има... На 25-27 г. възраст я областен управител, я председател на борда на директорите на предприятие.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще ускори разпада в партията на бате щото курбан отиват министри пионки, а поръчките и парите са разпределяни на друго ниво. Бате се усука и увъртя прекалено в олигархичната лютеница и сега трудно ще се измъкне, а и вече омръзна на всички- трябва си пауза и редуване във властта. Лошото е, че няма алтернатива и може пак да има загуба на време и пари от преждевременна смяна на властта.
24
4
 
23
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Бойко, Бойко, и всичките ти министри да си отидат, не си ли заминеш и ти, няма да има излизане от блатото в което за десет години вкара България. Калпаво и безхаберно "управляваш" милата ни България и ти си го знаеш много добре.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете Стратиев --тои е наи-стабилния почти всяка сутрин го тледам по телевизията ,направо са медини звезди с Настимир и още един образ има....
22
4
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко, не ни устройва! Искаме, не "Якоб Монарха" 3 в 1, а искаме Бойко от Банкя 3 в 1! само твоята ОСтавка е достатъчна. Под тебе, всичко отива, след това в коша! Ясно ти го казахме: "Оставка. Борисов, Оставка!"
21
0
 
0
 
! Отговори
Ваи ваи ,специалисти преди 5 години
Знаете ли защо сложиха Райновски за шеф на ДАЙ --за да оправи такситата ,да премахнел такса престои ,че там помпели -- ужас ужасен ,това е за него ДАЙ и от там трябва да почне ...
20
0
 
6
 
! Отговори
До Вербовчик преди 5 години
Съгласен съм с теб. Яне е огромен капацитет- точно за трите поста
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде намериха работа на маторицата Лиляна. Закриха председателството, да видим сега знойната крава, къде ще седне - в транспорта или в регионалното. И в двете ще продължи да дебелее на народен гръб!
18
0
 
8
 
! Отговори
Вербовчик преди 5 години
До ТъпняА аз предлагам Яни Янев.Той разбира още повече.И за трите.
17
2
 
18
 
! Отговори
Тъпня преди 5 години
Предлагам Тома Биков за вътрешен, транспортен и регионален министър! Той разбира от всичко