Нанков, Радев, Московски... Три овакантени министерски кресла!

Кои са те?
Обновена: 31 авг 2018 11:39 | 31 авг 2018 11:15,
63

Снимка: Булфото

Адът край Своге е на път да оваканти три министерски кресла, тези на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков.

Още по темата

Бивш зам.-министър на отбраната, бивш депутат от ГЕРБ и специалист по боеприпаси и химия на взривните вещества. Това е МВР шефът Валентин Радев.

В първия кабинет на Бойко Борисов той бе заместник на военния министър Аню Ангелов, но на 4 май миналата година седна в неговия стол.

Валентин Радев е роден на 6 февруари 1958 година в Елин Пелин. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен с магистърска степен, офицер по артилерийско въоръжение – инженер по боеприпаси и химия на взривните вещества. Аспирантурата му е по аеродинамика и балистика. Магистър е по икономика от УНСС.

От 1991 година е доктор, а от 1996 година е старши научен сътрудник II степен. Има няколко специализации в Русия, Канада, Чехия и Германия.

Професионалната си кариера започва като началник на служба "Артилерийско въоръжение" и стига до директор на Института за перспективни изследвания на отбраната.

Полковник от запаса. Бил е и хоноруван преподавател в УНСС.

Настоящият транспортен министър Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в Плевен.

Завършва УНСС със специалност "Публични финанси", а след това и "Финансов мениджмънт" в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор индустриален риск и промишлено застраховане в "София Инс".

През 1999 г. става председател на борда на директорите и член на Управителния съвет на Текстилен комбинат "Монтана" АД, където работи до 2002 г.

От 2002 г. до 2003 г. е търговски директор на "Балтекс комерс" ЕООД – търговско представителство за индустриално оборудване на фирми от Австрия и Германия. В периода 2003 до юли 2009 г. е управител на "БГ НИТ" ЕООД – официално представителство на фирма STOLL – Германия за България.

От юли 2009 до май 2011 г. заема поста заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От май 2011 до март 2013 г. е министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт".

В периода май 2013 до август 2014 г. е народен представител в 42-то Народно събрание и член на Комисията по транспорта, информационни технологии и съобщенията и на Комисията по енергетиката.

През ноември 2014 г. за втори път е назначен на поста министър и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Николай Нанков Нанков е третият министър, който ще се раздели с поста си.

Той е бил депутат от ГЕРБ, а в миналото правителство на Бойко Борисов бе заместник на Лиляна Павлова в строителното министерство - отговаряше за строителния надзор и подготовката на нормативните актове в строителното законодателство.

Роден е на 19 декември 1983 г. в Априлци. Нанков е бакалавър по "География и геология", има магистърска степен от СУ "Св. Климент Охридски" по специалността "Регионално развитие и управление".

Той е бил най-младият областен управител в страната, а до определянето му за областен управител през август 2009 г. професионалната му биография е била свързана с разработването, ръководството и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Николай Нанков нашумя в медиите с няколко показни акции като паленето на бракониерски рибарски мрежи и инспекциите на Ловеч с мотоделтапланер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А другият Радев няма ли да подаде оставка?Заради Харманли, не само заради Своге.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да направят докато не се започне ИСТИНСКА борба с корупцията, нищо няма да се промени. Корупция при обществените поръки, в пътната полиция, в автомобилна администрация... Това е причината.
14
4
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
В ГЕРБ КАЛИНКИ МНОГО И ВЕДНАГА ЩЕ НАЛЕТЯТ НА ОВАКАНТЕНИТЕ МЕСТА КАТО МУХИ НА МЕД, НО ШАНС ИМАТ ТИЯ, КОИТО СЕ МАЗНЯТ НА ВЕЛИКИЯ ПАДИШАХ И ИМАТ КРЕВАТНИ ЗАСЛУГИ КАТО ЛИЛЕТО НАПРИМЕР !!!
13
3
 
22
 
! Отговори
Складът преди 5 години
с калинки е пълен, не бойте се, деца! Ще има нови, още по-некомпетентни, извикани набързо калинки, които също ще избиват и осакатяват с неадекватните си действия.
12
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Бойко кога ще подаде оставка.
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три вакантни места? Това да не е покана да се кандидатираме? Не че не можем да я оплескаме по-добре от тях де! Но въпросът е, че групирането на оставките по "тройки" не решава проблема! ВСИЧКИ вкупом трябва да си ходят и да отговарят пре съда за причинените вреди!
10
6
 
15
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 5 години
Московски няма да го махнат, защото Евро Рома ще се разсърди. Те искат техен човек в правителството, макар и неофициално.
9
2
 
23
 
! Отговори
а майката? преди 5 години
Нов гаф на подчинените на правосъдния министър Цецка Цачева. Администрацията на софийския затвор е скрила от съда, че осъденият Янко Попов-Туцо от групата за мокри поръчки Килърите е бил наказан за укрит телефон, открит в края на юли т. г. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.
8
3
 
27
 
! Отговори
Личен състав преди 5 години
Тоя Московски от всичко разбирал, бре! Завършил Икономическия в Свищов. Ккой не го приемеха никъде из България, там отиваше. Само като видехме такава диплома и ни беше ясно, че е ***.
7
2
 
32
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Случайни хора....пълен абсурд ...особенно Мавъра...директор от малък!
6
1
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
А с фирмите полагащи некачествен асфалт какво правим ? А с шофьора помлял колите пред него какво правим? Човек познаващ до болка този път и возещ една камара хора за къде е бързал?
5
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Румен Фърчилката подаде оставка,дето бутат инвалидите ,тогава и те може да подадат !
4
8
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Защо калинки? Всички имат образование, единия има дори степен. Това че са били корумпирани или не са си свършили работа е отделен въпрос и е ясно че трябва да си ходят.А, да. Забравих. Българина е силен на маса. Велик и сичко може да опраи, като изпие 2 ракии. Само дето на другата заран ще се вре на светофара, ще бутне някъде да тръгне работата и накрая ще протестира, като хванат някой с подкуп. Щото можеше и той да е този някой.
3
5
 
34
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Който ги е назначавал да си ходи и той, толкова му е капацитета. А цачева за тр и ик където искаше да я подписваме?
2
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селяните завладяха цялата държава!Марш!
1
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На път не е като да са ги подали. Вдигате само пушилка. Целия кабинет навънка ! Събрали се само калинки.