НФСБ свиква сбор, мисли дали да продължи с ГЕРБ

Симеонов ядосан, че оставките на министри не били съгласувани
Обновена: 31 авг 2018 17:42 | 31 авг 2018 16:52,
134
НФСБ свиква сбор, мисли дали да продължи с ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че свиква спешно заседание на Националния изпълнителен комитет на партията, за да решат какво ще правят оттук нататък и дали ще продължават да участват в управлението на страната.

Още по темата

Решението му е продиктувано от днешните оставки на трима ключови министри от коалиционното правителство, макар Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков да са от квотата на ГЕРБ.

"Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече", коментира той пред "Фокус" решението на премиера да ги отстрани от кабинета си.

Не чух никакви аргументи за уволненията на 3-мата министри, коалицията отдавна не функционира, допълни той.

"Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още той.

По рано днес коалиционните партньори на НФСБ в "Обединени патриоти" също се разминаха в позициите си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров застана плътно зад отстраняването на тримата министри, докато от ВМРО обявиха, че са изненадани от този ход на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 79Как да нямат алтернатива ГЕРБ, имат и това са другите десни партии като ДСБ и Да, България, ама интелигенцията, която почти не остана у нас, е малобройна в съотношетие на онези "80 %...". Той и един известен немски политик имаше едно такова изказване, че им се чуди на гласуването на българите, вместо да гласуват за делократ като Христо Иванов избират пак този, дето ги е разочаровал.
75
1
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Тия депутати не се ли движат с коли мамицата им пътищата в бг са зле дават се милиони ама се слага малко не качествен асвалт и тва тъмница маркировки няма знаци табели всичко е мега зле не се окосява нищо магистрали строят във 21 век ама се1 са строени през 20. Няма електронни тъбла да ти полазват дали има инцидент. Общо взето който е сложил подписа и е одобрил и пуснал в експлатация той е виновен
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката се показа случаен в този парламент. Важно е да намери правилния момент да яхне вълна. В момента медийно вълната изглежда приемлива. Ще се опита да я яхне, но реална подкрепа няма да получи. На следващите избори е аут.ГРОБ , нямат алтернатива, по обективни причини, нямащи нищо общо с възможностите за по качествена управление и по добри резултати. Тези политически реалности са известни на всички централи, но властовите мераци, заглушават хладния анализ. Да видим що за хазартен играч е.
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките даже са закъснели. Бездействието на съответнитеэминистерства, неупражняването на контрол на качеството, наглостта да излезе министър и да каже, че не чувствал вина, че препращал просто писмата на гражданите на строителната фирма, че нямал правомощия да принуди изпълнителя на ремонта на пътя да поправи некачественото изпълнение...какво повече може да се каже освен ПРЕСТЪПНО УПРАВЛЕНИЕ.
72
1
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До копачаТи дори грозен коментар, не можеш да напишеш, господинчо. Такова ви е нивото, на вас, кучетата на Бойко! бе стига, че сте долнопробни пом.ияри, но и да лаете, като хората, не можете!
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 71Защото трагедията в Своге е несравнима с лекия инцидент с баща му.
70
4
 
6
 
! Отговори
До копача преди 5 години
До до копача - хахахаха дори няма да ти грозния коментар, *** платен *** *** яж боб и целувай плаката на червената ***!
69
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До копачаНе, ще я плати моят икономически и социален министър! Да празнувам, си е мое право;))) Виж, какъв си завистник, г-дин гербер, броиш ми стотинките и хапките! На масата ще има, каквото е дал Господ, а не, каквото е сипал с черпака Бойко. Важното е, че ще сме заедно в Победата! И сме с Тангра, не с Бойко!
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смехуран,без Рабнойко ,няма да има спящи граничари в хотела ти!Няма да има крадене от смешната оградка......още колко рекички ще ти спрат и затвора е насреща!Един от Хунтата да мръдне и всички ще нахраните прасетата!Народа е жал.ък ,затова остава сами да се завлечете в казана!
67
8
 
4
 
! Отговори
До копача преди 5 години
Какво ще празнуваш бе ***, ти ли ще платиш почерпката, беден ***. Още си спомняме как Нинова на последните избори беше сложила една маса да празнува - в случая загубата си.
66
19
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо президента не иска да коментира пътния инцидент с баща си, а тръби навсякъде за катастрофата край Своге? Защо така избирателно Радев, или всичко или нищо, пигмей!!!
65
4
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Аз празнувам, герберите вият. Каня всички, когато оставката бъде подписана офижиално на едноседмични тържества. Нека празнуваме заедно, първото добро събитие от 26 март 2017 г., насам;)))
64
12
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Вече си представям как ни управлява Радев президентска република. Ще си правим задружно набиранки на лостовете и ще бъдат забранени всички катастрофи в България - от Нинова!
63
17
 
2
 
! Отговори
От чужбина преди 5 години
Пожелавам ви българи да ви управлява Нинова и ДПС! Ако може и Слави да се вреди, да ви метне с кастингите! Или Бареков също - наслаждавате се от сега!
62
13
 
5
 
! Отговори
kiril преди 5 години
В интерес на истината е абсолютно прав. Няма никакъв смисъл от тези оставки и то точно по този повод. В такъв случай и главния строител на пътища и съоръжения трябва да си подаде оставката.
61
6
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Това е една много добра новина. Аз започвам да се подготвям за дългите празненства, по случай падането на "Борисов 3". А вие?
60
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сори, но, каквито коментарите, такава и държавата.
59
5
 
18
 
! Отговори
:):) преди 5 години
Симеонов и твоя край се види....споко ще ти свърши дерибействането по слънчака
58
2
 
14
 
! Отговори
Ку-Ку преди 5 години
Далавери иска да скъса с БайХуй? Стига ве!
57
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери, махай се, стига компромиси.