НФСБ свиква сбор, мисли дали да продължи с ГЕРБ

Симеонов ядосан, че оставките на министри не били съгласувани
Обновена: 31 авг 2018 17:42 | 31 авг 2018 16:52,
134
НФСБ свиква сбор, мисли дали да продължи с ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че свиква спешно заседание на Националния изпълнителен комитет на партията, за да решат какво ще правят оттук нататък и дали ще продължават да участват в управлението на страната.

Още по темата

Решението му е продиктувано от днешните оставки на трима ключови министри от коалиционното правителство, макар Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков да са от квотата на ГЕРБ.

"Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста оставки вече", коментира той пред "Фокус" решението на премиера да ги отстрани от кабинета си.

Не чух никакви аргументи за уволненията на 3-мата министри, коалицията отдавна не функционира, допълни той.

"Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още той.

По рано днес коалиционните партньори на НФСБ в "Обединени патриоти" също се разминаха в позициите си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров застана плътно зад отстраняването на тримата министри, докато от ВМРО обявиха, че са изненадани от този ход на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Театрото- ББ ги уволнява, Валери ги връща на постовете им, го гледахме вече.Не ни играйте стари номера 'доброто ченге, лошото ченге'.Изтъркаха се тия игрички, разпознава ги, омръзнаха ни.
35
4
 
22
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
СБОР,СБОР,СБОР.....И ЧЕВЕРМЕТА АААААА!
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плъха усети че лодката се клати и бърза да се разграничи.А досега се държеше с две ръце за Шлифера на мутрата.
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката идвай да направиме проверката...
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitА Меркел тя не е комунистическа *** принципна като патриот евроатлантик и рублажия в същото време.
31
6
 
21
 
! Отговори
омръзна ни! преди 5 години
Вън Валери от управлението на страната!Позор!Безочие!Пак театър ли ще правят? Валери ще прибере тримата при себе си?Тоя театър вече сме го гледали!
30
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката трябва да е следващия президент.
29
7
 
13
 
! Отговори
Yan преди 5 години
"Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали." Кажи го на протестиращите от Своге! Смееш ли?
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тежко е да ***. да ги разгони боко и направи съюз с ДПС ще има по голям келепир освен с тези тъпоъгли картуни. Защо никой не пита как може на нов път да има ограничение 40 км/ч. защото има елементарен завой .Това има ли го някъде другаде в чужбина. Ясно е че покритието не е качествено и конструкцията и затова са поставили знака. Сами си признават вината но никой не ги пита.
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин 23Ха.....че защо САМО тримата не стават????? А другите ЗА КАКВО СА? Я ми покажи НЕЩО В РЕД в нашата държава!!!
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката да провери дали някое крайпътно заведение в Своге не е вдигало шум до мястото на катастрофата и да скъса с ГЕРБ ако не са взели мерки за шума край пътищата.
25
13
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Кораба потъва тия търсят шапката на капитана.Потъват само комунистическите гемии! Тя и Меркел щеше да си ходи, ама я я виж..!
24
3
 
17
 
! Отговори
оловния войник преди 5 години
За Татар Винкелов мога да кажа, че от бедния - богат не става. Още едно олицетворение на поговорката: "дай на простака власт...
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво евалла, че ги уволни обаче трябва да им вземе главите до край за назидание на другите крадци, джебчии и разбойници наоколо, тримата министъри в затвора, Крумови закони стига двойни игрички и въртели.
22
5
 
1
 
! Отговори
Umyt преди 5 години
Aide daite patnata bg mreja, bg mostovete na sultanite, i bez drugo si im e nasledstvo....i pitaite sultanite za vrana da ne bi i sultanat da si iska vranata...
21
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Одобрявам! И на тримата липсваше професионализъм! "Наши" хора, но не ставаха!
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
принципно има логика - когато си в коалиция, редно е да има най-малкото обсъждане.спомням си, че при триглавата ламя имаше "тристранен съвет", колкото и той сигурно да е бил про-форма, но го имаше.
19
4
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Валерка , оставките не са съгласувани и с Корнелия. Кво се речиш ? Я го гледай....!Мисли се за фактор.
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освободиха се три министерски кресла. Сега ще разиграват театъра с подкрепата, дано се докопат до някое от тях. Прагматизъм му се вика на това (Бай *** му викаше келепир).
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито патриотите, такава и държавата...