Оставки се чакали отдавна, но те не решавали проблемите

Дали пък страната ни се намира на ръба на политическа криза?
Обновена: 31 авг 2018 21:25 | 31 авг 2018 20:58, Камелия Цветанова
27

Трима министри подадоха оставките си заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.
Още по темата
И тримата още след катастрофата, по време на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет, заявиха, че са готови да понесат политическа отговорност. А в сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Оставките няма да решат проблемите в държавата. Това, че постовете им ще бъдат заменени от други личности няма да промени нуждата от промяна в системата", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По думите ѝ фразата, че "промяната няма да реши проблемите ни", живее в съзнанието на повечето хора в България.

"Оставки се очакваха още с началото на новия политически сезон. А някои от вече подадените доста закъсняха. Ивайло Московски заради множеството проблеми в сферата на транспорта. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък трябваше да стори това още, когато избухна скандалът с непроверените пътници на Летище София", отсече пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Иво Инджов.

И допълни, че страната ни се намирала на ръба на политическа криза, която още утре би могла да избухне с всичка сила.

През седмицата в дните след катастрофата, министрите в оставка са предавали материали и информация на следствието.

На извънреден брифинг по-рано Валентин Радев и Николай Нанков обявиха, че си тръгват без персонална вина за трагедията, но министерствата, които са ръководили явно не са свършили добре работата си и координацията между ведомствата не е била на ниво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
35
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Много минуси :)))))))))))))))))))))) толкова сте нагли и жалки.Изпаднали в демеция .Не знаете къде сте и кой век сме.Малко поне се пообразовайте тролчета псевдо червени.Почете как предавахте и избихте сами партизаните който ви пречеха.Почетете малко за Горуня генерал Анев и много други .Вие сте все в деменция но историята помни
22
2
 
35
 
! Отговори
Дилема: преди 5 години
Kаква дилема: За да свалим от власт една комунистическа партия от болшевишко-мафиотски тип (явление, наричано за кратко "гербокомунизъм"), май ще се наложи да гласуваме за една неолиберална партия на едрия капитал, нагло наричаща се "българска" и "социалистическа". О,времена!
21
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ си отиват. Този път завинаги.Затова Мутрата е в паника.
20
5
 
36
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Тролчета цървени къде сте за катастрофата на Георги Радев.Пълно затъмнение и мълчание.Никаква реакция.Няма уволнени няма и затвор НЯМА И ПРОКУРОР> Жалки платени твари Без достойнство .
19
4
 
35
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Жалки цървени тролчета.Наглоста ви мина всякакви граници .Платени от БКП боя става БСП>НО забранена със закон.Кога е строен пътя и при кого.Къде се покрихте тогава .Когато разграбваха държавата същите тез който искат само оставки.Кирчо трафикантчето.Курнелка лъжата и приватизаторката,Ленчето обсебило много пари за пиар .Съдружникаи осъден в Австрия а тук тя чиста като девица.Къде бяхте тогава.Но няма Гл прокурор съдебна система и съд в таз държава.
18
11
 
37
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 8 позитански галлош. Ти нещо си объркал периодите. Защото най-големите зулуми и беди са ни носили управленията на БСП. И затова после с десетилетия не можем да се оправим, че и господ не може. Ама ние помним и поради това БСП не вижда и няма да види власт.
17
3
 
49
 
! Отговори
тракиец преди 5 години
Чудех се защо терористи ни отбягват като дестинация сега разбрах че не могат да постигнат резултатите на управляващите
16
5
 
45
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Нямам нищо против това правителство да падне. Имам обаче МНООООГО ПРОТИВ на негово място да дойдат червените кърлежи.
15
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнела точи лиги по премиерското кресло, но... няма да я огрее. И слава богу.
14
6
 
51
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Най-наложителната оставка е на другаря Бойко Методиев Борисов!!!
13
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПрез управлението на БСП нямаше такива щети и такъв терор над населението,нито такава цензура и преследване на инакомислещи!
12
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нови избори..............................голям смях!!!!
11
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я ДА ВИДИМ КААКВИ ЩЕТИ- 1 ДЛ 3000ЛВ, 1.1995/2.1997Г- УПРАВЛЯВА ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА БСП, БЗНС И ЗЕЛЕНИТЕ- НСИ- ИНФЛАЦИЯ 2644.4%, ФЕВРУАРИ 1997Г Р.ГЕЧЕВ ЗАМ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА СЕ ЯВЯВА ПО НАЦ. ТЕЛЕВИЗИЯ И ЗАЯВЯВА, ЧЕ ОТ ФАЛИРАЛИТЕ 12 БАНКИ СА ИЗЧЕЗНАЛИ 100 МИЛИАРДА ЛЕВА. АМАН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ И БАНДИТИ- КОЛКОТО ПЪТИ СИ КУПЯТ МЯСТО ВЪВ ВЛАСТТА - СЛЕД ТЯХ ПОТОП- НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СТИГНЕ- ТЕ СА ОПАСНИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ.
10
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Мутра да си ходи! със *** мутра да си ходи и оня с особената форма на главата,поради,което се е наложило да завърши училището във Вършец!А после Народен съд!
9
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА ИЗБЕРЕМ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ- ОТНОВО ЩЕ НАПРАВЯТ 3000 ЛВ 1 ДОЛАР, ЩЕ СПРАТ ЕВРОСУБСИДИИТЕ ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ КРАЖБИ, ЩЕ ГРЪМНАТ ОТНОВО ЕДНО ТАКОВА И ПОСЛЕ ПАК ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА ВСИЧКИ НИЕ- А СЕГА ОТВОРЕТЕ УСТАВА НА БСП ОТ 2.2017 Г - ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА- ДА БЕ ДА- БАБА КОРНИ ЩЕ ПРЕОДОЛЕЕ ТЕХНОИМПЕКС, ГЕРГУФ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИ С ФИРМИ ЗА МИЛИУОНИ- ДА БЕ ДА- ГАДНИ ЛИЦЕМЕРИ- НИКОГА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЛИЦЕМЕРИ. БАБАТА МОЖЕ ДА Е КУХА, АМА ЧИЧАКА ИЧ ГО НЕМА- БСП ТУ ЩЕЛИ ДА СПЕЧЕ
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още няколко месеца и господ да дойде няма да може да оправи нанесените на държавата щети от б..око ц..ветановата шайка
7
13
 
38
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Кое ще реши проблемите Корнелия ли?Малко ли ръфаха кокала. Или оня хидро инженера?
6
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жа професорът е въздух под налягане.
5
14
 
33
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Заради едно бившо ченге ...Да, съдейки по всичко, бай григор е явно бившо ченге, устроило се в автобусния бранш.Бившите са големи фуклюфци..., особено при шофирането в женска компания...Как да не е виновен, та там непосредствено преди катастрофата са минали няколко стотин коли, а и доста след нея - докато КАТ се натутка и безсмислено спря движението. Другите шофьори да не са някакви богове в шофирането. Прав път, скорост около 40, път без дупки, а бай-григор се `фърлил у дерето...
4
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля ви канете и цитирайте хора които наистина могат да кажат нещо свързано, защото онова нещо горе в ляво на снимката е едно голямо нищо пък камо ли професор по каквото и да е било.