Оставките – бърз ход, но да не се потули истината!

От ВМРО винят премиера, че иска да потуши недоволството
21
Оставките – бърз ход, но да не се потули истината!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във ВМРО сме изненадани от оставките на тримата министри, призна заместник-шефът на партията и депутат Искрен Веселинов, след като с постове си се простиха Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев заради трагичния инцидент край Своге, в който загинаха 17 души.

Още по темата

Оставките им бяха поискани от премиера Бойко Борисов, а днес станаха факт.

Веселинов коментира, че те не са било консултирани нито с ВМРО, нито с някой от останалите коалиционни партньори на ГЕРБ.

"От ВМРО заявяваме твърдо, че трябва да бъде поета отговорност от абсолютно всички, които са виновни за инцидента. Притесняваме се обаче да не остане недовършено разкриването на истински отговорните лица от този бърз политически ход, който цели очевидно да се намали общественото напрежение", каза Веселинов, цитиран от БТА.

Той заяви, че ще се иска спешна среща с ръководството на ГЕРБ, спешен коалиционен съвет, на който да бъдат представени мотивите за оставките.

Според него трябва да се отговори и на въпроса дали така ще бъдат решени проблемите, или това ще ги забави.

Веселинов каза, че от ВМРО уважават правото на ГЕРБ да излъчва и да сменя своите министри, но тук се касае за много важен проблем.

"Целта не е бързият ефект и туширане на общественото напрежение, а максимално бързо да се вземат мерки от структурите на властта, за да бъдат решени проблемите завинаги", каза Веселинов.

Той заяви, че като председател на парламентарната комисия по регионална политика е с "изключително добри впечатления от работата на министър Нанков" и неговата оставка не е добра новина за сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари