Борисов обеща: Ще обсъдим с колегите кандидатурите!

Оставките на министрите - личен акт, каза премиерът
1 сеп 2018 14:02, Петя Славова
51
Борисов обеща: Ще обсъдим с колегите кандидатурите!
Снимка: БТА

В понеделник ГЕРБ ще обсъди с коалиционните си партньори кандидатурите за новите министри. Това съобщи днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който разговаря с участниците в 11-ия летен университет на младежката структура на партията.

Още по темата

Той посочи, че оставките на министрите са личен акт. След като съм ги поискал, значи има направени пропуски и, за съжаление, имаме 17 загинали, каза премиерът. Борисов добави, че са изпратени пет писма до фирмата да оправи пътя, но когато е имало сигнали, че пътят е опасен, министърът е длъжен ако трябва да стои на пътя и да го предотврати, заяви той. Затова се носи политическа отговорност.

Премиерът добави, че иска ГЕРБ да е европейска партия и по думите му "като сме сгрешили и има проблем, ще си понесем отговорността".
 

а оставката на вътрешния министър Валентин Радев, Борисов каза, че начинът, по който е действала полицията на много места, не само в Харманли, е точно това, което не иска да вижда в полицията - невинният да е виновен с вмешателство на партийни лидери.

За кандидатурите за нови министри Борисов каза, че има идеи и предложения, и те ще са от ГЕРБ, защото са от тяхната квота по коалиционното споразумение. В отговор на въпрос ще има ли и други промени в кабинета премиерът каза, че има претенции към още министри, но ще говори, когато се съберат с колегите от коалицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари