Борисов: Показваме как се пази границата на ЕС

Премиерът инспектира ремонтите по варненските улици
1 сеп 2018 12:15, Петя Славова
49
Борисов: Показваме как се пази границата на ЕС
Снимка: БТА

България и Турция на практика показват как се пази границата на ЕС, заяви премиерът Бойко Борисов във Варна, предаде "Фокус".

"Натискът, особено през летните месеци, е голям. Огромни усилия струва това на държавата, на мен самия. Виждате как цели държави с мощна икономика се тресат, предизвикват се катаклизми, каквито никога не сме очаквали. Затова България може да бъде модел. Веднъж със запазването правата на човека, което винаги сме извеждали в култ. Втори път с изнесени центрове извън ЕС чрез споразумение, каквото след срещата във Варна между Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и президента Ердоган, със санкцията на ЕС, показа, че едно изключелно работещо споразумение. Само днес имаме над 150 мигранти, които от Гърция и Турция са задържани от нашите славни граничари и военни", коментира той.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните и ремонтните дейности на инфраструктурни проекти във Варна, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заедно с кмета на града Иван Портних, премиерът е проверил работата при пробива на бул. "Сливница". Правителството е отпуснало 4,5 млн. лева за проекта, като с реализирането му ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала "Хемус". Вече са изградени битовата канализация, както и телекомуникационната мрежа. Основата на едното пътно платно вече е готова, поставени са бордюри и частично асфалтиране. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП "Региони в растеж".

Премиерът Борисов е инспектирал и строителните работи на бул. "Васил Левски", който е най-големият инфраструктурен проект в града. За изграждането на новото трасе от ул. "Подвис" до ул. "Девня" правителството е отпуснало 80,5 млн. лева.

След завършването на булеварда ефектът ще бъде облекчаване на движението в града, намаляване на задръстванията, извеждане на трафика извън централната градска зона, както и бърза връзка от летището към курортите, се отбелязва в съобщението, в което се добавя, че работата по инфраструктурните проекти се изпълнява по график.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
27
 
! Отговори
Спестовник преди 5 години
Пак харчиш държавни, т.е. наши пари Бойче. Служебни автомобили, гориво, охрана, командировчни и др. Всяко твое мърдане извън уютната ти канцелария е трошене на държавни пари. И без теб работниците ще се справят. Разходите за този твой воаяж са доживотните пенсии на поне дузина бедни пенсионери.
21
2
 
15
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Лидерът на Донецката Народна Република Александър Захарченко е бил убит вчера в Донецк от САЩ.
20
0
 
26
 
! Отговори
Филм преди 5 години
Борисов заедно с касиера обикалят обектите. Като филми за дон корлеоне,да видят строителните фирми на кой да носят лептата. Че покрай всички скандали и махнати министри да не си помискят,че вече не се плаща. Ами..кервана си върви. Я и Цецо е там във Варна..Добрич е близо ще мъкнат соджуци. И инспектират хранилките
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ? С организирани канали за мигранти ли ?
18
0
 
24
 
! Отговори
Сайта преди 5 години
Ако обичате,моля бъдете по коректни. Бб инспектира?? Не трябва ли техн надзор да инспектира?? Пишете ББ се разхожда по обектите. Ето не спазва закона няма каска!! Не може да разчита само на здравината на главата си!! Нито носи метър нито теодолит?? Как инспектира да не взема проби от асфалта/ варовика/
17
0
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До 15- анЦецо нали плаща имотни данъци я 10 тина апартамента има. Абе гер бе растче ти колко си платил? Освен за трева отдели и за хапчета. Я ако си се разсънил вече,вземи се напъни сети се и напиши за ЕдиН гер бе растки успех без привкус на далавера. Дръпни по силно от тревата да сетиш ,ако има такъв
16
1
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Зад него върви бус с ленти и ножици!! Спри се малко! Жега е,наедрял си..да не осиротеят ( оСидеротеят) твоите чада.!! Бб инпектира ,по смешен виц от арменец- миньор! Даа преди всяка инспекция колко ли се готви по темата.!! Бб е супер!! Луд умора нема,само се поти
15
14
 
5
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Аз па чух, че са вързАли Йончева за оградата, тя лае и кьорав мигрант не смее да премине/
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 7Хаха!Какви пари са ваши бе? Точно пьк такива тролчета като теб и дружинката ти и една стотинка даньци не сте плаща ли! Жал ми е за умния и интелегентния Бьлгарин който напусна родината си е заради такива шмекерджии като тоя на снимката и като теб!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асфалт паша става все по-дебел и по-дебел. Евтините ПР магаретии вече всеки ги разбра.
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години пълна власт на БСП във форумите.БСП в сърцата, УРА
11
1
 
20
 
! Отговори
Той преди 5 години
След плажа сложил риза и вратовръзка..и...! Той разходките ги нарича испекция.Убеден съм че който и да е инспектор би трябвало да знае повече от тези които инспектира!! Нашият значи знае всичко повече от всички накуп И това с образование за пожарникар.Мале ако бе прочел още една книга или бе завършил да речем инженер.Ама да упр БГ стига пожарна+ Виф
10
0
 
17
 
! Отговори
Ехееее преди 5 години
Как се пази граница с пилетарска мрежа!?
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Черна комедия
8
1
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Като че ли има една заучена реч и я повтаря при всеки удобен случай, само успехи, строителство, непробиваема граница. Абе, голем.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата не разбра ли, че колкото по-малко парадира с пътищата по-добре за него, иначе както вървят нещата асфалта ще му изяде главата. Колкото до границата какво пази оня ден заловени 25 души в два автомобила те как са минали да не са летели, а колко още на са хванати само стари баби знаят.
6
0
 
22
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
А училището от картон за 5 мил,ще иде ли да го види?? Или го е страх да не прихване знания. Бая силна ваксина има той срещу наука. И забележете всичко давало правителството? Какво произвежда това правителство? Случайно тези пари не са ли наши?? Кой ли строи там?? Горките варненци
5
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4ти мандат за Борисов и никога власт за цървените
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНСПЕКТОР БОРИСОВ ПАК ТРЪГНА НА ЕКСКУРЗИИ ИЗ СТРАНАТА. ЧУДЯ СЕ ЗАЩО НЕ Е ИНСПЕКТИРАЛ ПЪТЯ ПРИ СВОГЕ?
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се смееш ли, да плачеш ли?