Цветанов за оставките: Понасяме политическа отговорност

Ще дискутираме възможни номинации, каза още той
1 сеп 2018 11:15, Петя Славова
109
Цветанов за оставките: Понасяме политическа отговорност
Снимка: архив, БТА

По принцип министрите, които подадоха оставките си, са от квотата на ГЕРБ и сами разбирате, че ние по никакъв начин не казваме, че носят вина. Това заяви днес във Варна председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в 11-ия университет на младежката структура на формацията.

Той допълни, че ще дискутират с коалиционните партньори възможните номинации. Цветанов каза, че партията винаги е заявявала, че за нея властта не е привилегия, а отговорност, и когато застанеш и обясниш защо подаваш оставката си, трябва да бъде възприето.

Още по темата

Управлението в момента е на ГЕРБ и коалиционните ни партньори, каза Цветанов. Той допълни, че когато си в политиката и на високите позиции в изпълнителната власт, трябва да можеш да понесеш и политическа отговорности. Той допълни, че насреща си имат опозиция, която започва да дава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е създала като модел през всичките тези години, когато са участвали във властта. Цветанов обясни, че партия ГЕРБ е много по-различна от опонентите си, защото в БСП носене на политическа отговорност няма.

Удобно в момента за БСП е, че успяха по някакъв начин да се отклонят от една тема и тук е моментът да попитам президента Румен Радев как така той дава една оценка на едните събития и дава съвсем различна, противоречаща на оценката, която дава за Своге, за инцидента с неговия баща, заяви Цветанов. В отговор на въпрос, че според президента това е раздухано от институциите, той попита - раздухано ли е от институциите, ако виновният човек е изкаран невинен. Според него за всички е ясно, че навлизащият автомобил, управляван от бащата на президента, е отнел предимството на триколката. Цветанов запита какво щяхме да обясняваме днес, ако човекът от триколката беше загинал. За мен девет дни да мълчиш, ти да си информиран от своя баща и да правиш всичко възможно да покриеш този скандал, извинявайте, това ли е президентът на страната, това ли е главнокомандващият, на когото ние всички разчитаме да бъде моралният стожер, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов каза още, че има много ясно разписани правила в коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Това беше единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната в правилната посока. Той призна, че с колегите от "Обединени патриоти" на моменти имат много тежки противоречия, но когато извеждат България над всичко, имат необходимия консенсус. Цветанов каза, че за да се гласуват персоналните промени трябва да има разговор и съгласие.

В отговор на въпрос Цветанов каза, че не би приел номинация за вътрешен министър. Отговорността, която нося, и при тази опозиция в парламента, смятам, че трябва да бъдем отговорни и трябва всеки да тежи на мястото си, каза той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н ЦВЕТАНОВ,КАТО ПИТАШ ПРЕЗИДЕНТА ЗА БАЩА МУ ЩЕ ТЕ ПОПИТАМ ЗА ТВОЯ БАЩА !!!Хайде похвали се с него,с дясна ръка на един човек срам за българите!! На твое място много хора с морал биха се срамували !!
77
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Колко са наивни половината ще бъдете избити веднага.За вас думата съд е непотребна нали.Като няма съд има народен съд.
76
0
 
4
 
! Отговори
младеж преди 5 години
ц.ц аз да те попитам ти който трябва да си в затвора но ти прекратиха делото по уговорка на високо ниво,задаваш въпроси на президента,за баща му.АМИ сменете и президента и ЗАКРИЙТЕ тази държава.вие от 15 години сте на власт и все ви виновен някой.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов,ти си най голямото зло.
74
0
 
8
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
До Анонимен 82 " До Е-е-е, а стига деНие не сме убийци,че да ги искаме до стената,ние искаме справедливост и работещи закони.Нищо друго."Не говорим за убийство, а за ЧЕСТНО И НЕЗАВИСИМО правосъдие!П.П.А ти си чааааааакай правораздаване! / При корупцията в тази лайн*яна държава /
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което ви сваля от власт е,че прекалихте с насилието,следенето,страха.И нищо друго!Дори кражбите могат да ви простят,но не и диктатурата.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Е-е-е, а стига деНие не сме убийци,че да ги искаме до стената,ние искаме справедливост и работещи закони.Нищо друго.
71
0
 
5
 
! Отговори
стига сте трили преди 5 години
Цитат:"Експрокурор Роман Василев нарече Цветанов К*УРЕШКА" - повече от това няма какво да се каже.......
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Антон Тодоров/Шайката/още не се е хвърлил да търси теоретично оправдание за простотиите и некъдърността на Герб.
69
0
 
8
 
! Отговори
Хайде стига преди 5 години
Цветанов, не ви понасяме!
68
0
 
11
 
! Отговори
Поклон пред Радой преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака. Радой Ралин
67
1
 
5
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Румънците изправиха Чаушеску до стената.А БЪЛГАРИТЕ .............., -ибан народ!
66
0
 
13
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Бате! Не ти щем политическата отговорност. Зарадвай поне веднъж българския народ бе! Застрелай се!
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не политическа....................искаме наказателна отговорност, прокурори, съд и затвор!!!Кога ще го резбере Цецо или само за апартаментите си мисли той???
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истинската политическа отговорност е ти да изчезнеш в посока към централния сафииски затвор завинаги !Е-тогава признавам !!
63
0
 
12
 
! Отговори
КОЙ? преди 5 години
КОЙ ИЗПРАТИ НА К.НИНОВА ТАКСИТАТА ДОСТА ХОРА СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА СЪЩИТЕ КОИТО ИЗПРАТИХА ТОЗИ ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е ИНВАЛИД И КОЙТО НЕПРАВИЛНО СЕ ДВИЖИ НА БАЩАТА НА ПРЕЗИДЕНТА - СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ БАЛАМИ ...................
62
0
 
17
 
! Отговори
преместване преди 5 години
Цв. Цв каква отговорност е поел, че говори от 3 лице, мн.ч- "ние"?Каква отговорност е да се преместиш от министерско на депутатско място?Не виждам поета отговорност.
61
7
 
4
 
! Отговори
ДО 61 преди 5 години
До АнонименПардон ,ама не беше ли общински съветник от БСП човекът приятел и ортак на гангстера Митьо Очите?
60
0
 
17
 
! Отговори
Оставка боце. преди 5 години
Защо само политическа отговорност, а нещо наказателна няма ли да понесе някой министър. московски причини смърт по непредпазливост?
59
0
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До Hafen die WahrheitЯвно не си запознат. Според действащите цени в България пътищата с бетонна настилка са по-евтини от тези с настилка от т.н. "асфалт", а провилното е асфалтобетон...Проблемът с пътищарската мафия е много дълбок и кардинален...