Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!

Новият политически сезон ще се отърси от тежестите на стария
Обновена: 1 сеп 2018 13:17 | 1 сеп 2018 09:30, Петя Славова
156
Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!
Колаж: Dnes.bg

Оставките на тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, в кабинета "Борисов 3" е само 10% от работата, коментира проф. Михаил Константинов зо "24 часа".

Властта показа, че иска нещо да направи, а дали може и дали ще намери политическа воля да го стори, тепърве ще видим, уточни още той.

Според него, добра политическа заявка са тези оставки, но много далече от очакванията на хората. А те искат решителни действия не само по отношение на пътна безопасност, но и по други забатачени проблеми у нас.

Константинов припомни, че през месеца са се случили общо шест крайно неприятни събития, разтърсили държавата и те са индикатор, че някакви неща са затлачени и решително трябва да се оправят.

"Не искам да си представям какво щеше да стане, ако беше паднал някакъв мост и бяха загинали 40 души! Според мен щеше да настане истинска революция и правилно!, обобщи той.

Още по темата

Според него оставките на министрите е, че не са координирали добре дейностите си. "С това се показва на народа, че напълно невинни в тази история няма. Всеки носи вината си", каза още Константинов.

Според Димитър Ганев, експерт в изследователски център "Тренд", при такива тежки инциденти на пътя, като този в Своге, вината и искането за справедливост се насочват към конкретно лице - шофьор или нарушител на правилата на пътя, предизвикал трагедията. Именно този случай не се вписва в познатат ни рамка.

За шофьора почти не се говори, а основният фокус е към изпълнителите на ремонта на пътя и държавните органи, отговарящи за контрола над изпълнението.

По думите на Ганев, това точно е позволило на опозицията да насочи критиките си директно към властта, а социалното напрежение да се прехвърля към управляващите.

Според него, трите оставки за пореден път демонстрират типичния стил на Борисов да сваля напрежение с поемане на политическа отговорност чрез оставка на отговорни лица.

"Особеното на последните рокадие, че чрез тях Борисов решава в пакет трупани напрежения от месеци, използвайки като повод трагедията около Своге. Или по друг начин казано - с един куршум няколко заека в опит новият политически сезон да се отърси от тежестите на стария", каза още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко големи афери лъснаха само за последната година? Какво още трябва да стане за да светне на всички,че държавата не функционира? Говори се изключително за тази отсечка,а всъщност в цялата държава пътищата са такива т.е. това не е изолиран случай,а практика!Същата в момента изпълнява и други поръчки,вместо да е отстранена, а ние го приемаме за нормално. Тази фирма не е изолиран случай на безсъвестно свършена работа,явно всички други са същите! Защото няма държава и контрол, а само корупция!
88
3
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, казах ви да работите качествено, първо да се научите да работите качествено, а след това бързо и ефективно!!!Само който се е научил да работи качествено, може да постигне Троен шлем, да работи и бързо и ефективно!!!Всички беди и нещастия, и трагедии, стават защото не работите качествено!Когато се научите да работите качествено, тогава няма начин да не изисквате и да не гледате и на вас качествено да ви вършат работата!Селяни прости, има време цял живот да се научете!Хамън!ЦРУ
87
1
 
25
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Оставките мен не ме топлят, има възложител и има изпълнител за строежа на пътя крй Своге! Възложителя , тоест правителството,министерствата и АПИ възлагат с европейски и бюджетни средства , чрез обществена поръчка и процедура, а изпълнителя строи , като спазва всички изисквания за качесвто и безопасност!След това се приема обекта , чрез приемно-предавателен протокол и се актува, като има подписи на конкретни технически лица,институции и собственици на фирмите!Всичко е толкова просто!Бъни!ЦРУ
86
3
 
13
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
Че Бб е от улицата също. Или новият да не е от Банкя? Е пробвахме от Мадрид все тая.Грешен е модела на изборА. Чрез партии избираме неуки случайни хора. Сега тези с оставките отиват в парл а оттам си тръгват трима Някой да ги знае заминаващите си? Да ги е чул да се изкажат,да направят нещо..не.Защо аджеба са там? Че и другите като тях.Трябва личности с мнение и ум.Стига послушковци гласувачки
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още като уби детето си теябваше да се оттегли и да отиде в затвора!
84
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП не е алтернатива на сегашното управление. Няма реална опозиция в България. Няма партия, която да поеме властта.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 79Тебе ще сложим бе папагал
82
3
 
6
 
! Отговори
на Съд преди 5 години
Съдът да отнеме сега и българските имена на Московски , щото е ПРОТИВОЗАКОННО да носиш крадени имена
81
2
 
9
 
! Отговори
до кога??? преди 5 години
*** що триеш коментара за ромът Ивайло Московски , до кога ще търпим хитрите роми които се кроят зад българките или турските имена , до кога???
80
2
 
9
 
! Отговори
зрелищаипасти преди 5 години
а нещо да напишете за готвения допълнителен данък за автомобилите до 3.5 тона ?
79
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като махнете Мутрата какво?Кой ще дойде?Само не ми казвайте, че Нинов и татарите от ДпС са вариянт.
78
5
 
11
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Боко ще хвърли бялата кърпа пред 16 септември.Нашите сънародници от чужбина ще дойдат и с няколко телевизии да отразяват протеста и Мутрата не иска да става за резил.Нашите медии са купени и нищо няма да отразят.После Борисов ще гледа на пролет да се докопа пак до властта.
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дасикане Рома великите роми на Хан Аспарух , нали с това се славят местните ни роми у нас че са подковавали конете на Хан Аспарух
76
7
 
30
 
! Отговори
Часът на истината преди 5 години
НА 16 СЕПТЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/ ЗАПОЧВА МНОГОХИЛЯДНИЯ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГЕНОЦИДА,КРАЖБИТЕ И МАРОДЕРСТВОТО НА БОРИСОВ! ОЧАКВАТ СЕ И ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАЩИ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА! АЗ РЕШИХ-НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ВОДИ ТАЗИ БИТКА ВМЕСТО НАС- ЩЕ БЪДА ТАМ!!!
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1878 г. български ли са били правителствата?
74
2
 
25
 
! Отговори
Ще преди 5 години
Сменя министри??а нали фирмите които носят принтери за 3000 лв са същите! Нали % си остава? И новият мин ще разписва какво му наредят.Затова дали е Х или У все тая.Едва ли Той ще им каже..имате карт бланш,правете промени.Те все са на телефона съветват се с..Вожда!Но е важно да се залъгва народа и един да е винаги в бяло!! Къде се покри главният глашатай ЦЦ,да каже нещо за успехите??само преди седмица квичеше колко им завиждали за успехите!Да посочи 1усп без далавера
73
3
 
19
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
За десет години управление Бочко и обкръжението му са изтеглили огромни заеми. Само през 2015 г. са изтеглени 16 милиарда лева. Обаче за десетте години управление, България достигна на първо място по корупция и на последно място по стандарт на живот. Ще бъде ли потърсена някога съдебна отговорност на "управлявалия" десет години министър-председател и обкръжението му ?
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей
71
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият кабинет трябва да си даде оставката. Престъпност, беднотия, корупция, липса на инвеститори, никакво икономика и производство, здравеопазване критично, отрицателен естествен прираст. Какво още трябва да стане?
70
4
 
17
 
! Отговори
Часът на истината преди 5 години
НА 16 СЕПТЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/ ЗАПОЧВА МНОГОХИЛЯДНИЯ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ГЕНОЦИДА,КРАЖБИТЕ И МАРОДЕРСТВОТО НА БОРИСОВ! ОЧАКВАТ СЕ И ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАЩИ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА! АЗ РЕШИХ-НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ВОДИ ТАЗИ БИТКА ВМЕСТО НАС- ЩЕ БЪДА ТАМ!!!