Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!

Новият политически сезон ще се отърси от тежестите на стария
Обновена: 1 сеп 2018 13:17 | 1 сеп 2018 09:30, Петя Славова
156
Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!
Колаж: Dnes.bg

Оставките на тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, в кабинета "Борисов 3" е само 10% от работата, коментира проф. Михаил Константинов зо "24 часа".

Властта показа, че иска нещо да направи, а дали може и дали ще намери политическа воля да го стори, тепърве ще видим, уточни още той.

Според него, добра политическа заявка са тези оставки, но много далече от очакванията на хората. А те искат решителни действия не само по отношение на пътна безопасност, но и по други забатачени проблеми у нас.

Константинов припомни, че през месеца са се случили общо шест крайно неприятни събития, разтърсили държавата и те са индикатор, че някакви неща са затлачени и решително трябва да се оправят.

"Не искам да си представям какво щеше да стане, ако беше паднал някакъв мост и бяха загинали 40 души! Според мен щеше да настане истинска революция и правилно!, обобщи той.

Още по темата

Според него оставките на министрите е, че не са координирали добре дейностите си. "С това се показва на народа, че напълно невинни в тази история няма. Всеки носи вината си", каза още Константинов.

Според Димитър Ганев, експерт в изследователски център "Тренд", при такива тежки инциденти на пътя, като този в Своге, вината и искането за справедливост се насочват към конкретно лице - шофьор или нарушител на правилата на пътя, предизвикал трагедията. Именно този случай не се вписва в познатат ни рамка.

За шофьора почти не се говори, а основният фокус е към изпълнителите на ремонта на пътя и държавните органи, отговарящи за контрола над изпълнението.

По думите на Ганев, това точно е позволило на опозицията да насочи критиките си директно към властта, а социалното напрежение да се прехвърля към управляващите.

Според него, трите оставки за пореден път демонстрират типичния стил на Борисов да сваля напрежение с поемане на политическа отговорност чрез оставка на отговорни лица.

"Особеното на последните рокадие, че чрез тях Борисов решава в пакет трупани напрежения от месеци, използвайки като повод трагедията около Своге. Или по друг начин казано - с един куршум няколко заека в опит новият политически сезон да се отърси от тежестите на стария", каза още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
12
 
! Отговори
Той преди 5 години
Защо ли са ми министри!? Само ми пречат и да им пера гащите! И без това, всеки ден хората мен търсят да им реша проблема! Детския хор - децата реват! Просълзиха ми се очите!....
68
3
 
9
 
! Отговори
Дали преди 5 години
Например новият на Мин на Всички Работоти/МВР/може да оправи този тумор??не!! Е някоя балдъза ще наблажи или любовница! Ще може да прави структурна реформа? Абсурд да разкара чантаджиите.Ще промени интешект. ниво на полицаите? Не! Повече пари? Не! Ами защо е тогава там?все едно да те пуснат сред алигатори с оръжие...фотоапарат.Бе ще те разкъсат ама..снимай.За съжаление Бб се оказа напълно неадекв.Не бих го взел и за пазач в частна фирма( е той беше- пази тато)
67
1
 
25
 
! Отговори
Не стига преди 5 години
Константинов е прав - ако Бойко мисли че с три оставки ще свали напрежението жестоко се лъже. На хората много им е писнало и това е крайно недостатъчно! Освен това новия политически сезон тепърва ще започва..
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алексей Петров има знания и нищо не би ги спасило виновните от подсъдимата скамейка.Борисов действайте бе човек.
65
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
За Олигархията да уволни двама -трима бушонни министри за да хвърли малко прах в очите на народеца е нищо. За олигархията е важно системата да не се смени - а иначе Московски или Ангелкова ще е уж началник на транспорта е без значение.
64
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на цялата некадърна и крадлива Тиквена Шайка.
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е тотално изчерпан кадрово. Като цяло е изчерпан тотално! Няма какво да предлпжи повече! Бягай боце у Банкя. Не остана нищо за усвояване!
62
1
 
10
 
! Отговори
ФАКТ до 62 преди 5 години
Напълно си прав като започнем с Фердинанд.
61
3
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да сменим Борисов с някой обикновен българин от улицата!
60
3
 
19
 
! Отговори
До факт преди 5 години
Бих казал, че от 1878 няма българско правителство! Даже царете след освобождението ни бяха назначени!
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка работа! Все едно Калигула да уволни центурионите Аугустинус и Корнелиус!
58
3
 
20
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
От 1989год. насам, нямаме нито едно Българско правителство управлявало България.Всичките ни ги спускаха от американското посолство и Москва.Само че тези избрани от американците се оказаха най големте унищожители на България.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, имат Алтернатива!
56
1
 
27
 
! Отговори
И сега преди 5 години
Напълно безсмислени упражнения са тези смени.Нима мислите че новите министри ще бъдат инициативни и полезни.?? Нее!!ще минат инструктаж при вожда-правете така онова,слушайте!!После през касиера Цц,разписвайте какво ви кажа и носете комисионните еди къде си! И така уж нов бардак..ама..!!Докато няма ескперти няма смисъл!Радев у Московски може и на Пирогов да ги сложи,все тая Той и те не разбират нищо,Значи стават за всякъде
55
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито един отговорен, умен, кадърен човек няма да се захване с Борисов, само очевидни некадърници и мошеници. Това недоразумение пожарникар-премиер е пагубно за България!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалка история...това е все едно Хитлер да беше уволнил Гьоринг навремето...толкова да му пука на Тиквата.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Това за "много добър и доверчив", ако не си го сложил в кавички и се отнася за политик е все едно да кажеш........... "наи-вен и г-луп-ав"!!!!! А това автоматически означава, че ставаш за всичко друго, но не и за управленец, а още повече пък на държава! Такива аматьори в една фирма ги гонят на третия месец след изпитателния срок! А тука..............
52
11
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Северен поток 2 е напълно безсмислен проект. Северено поток 2 ще направи Европа енергийно зависима от Русия, а от това има полза само Владимир Путин!
51
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нищо не е станало врьщат се в нс с по големи заплати няма да се промени практикатада се дават пари от фирмите да се купуват гласове и така керваньт си вьрви ние сипишем простотиите а някои саитове забраняват на някои изобщо да коментират
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46- "След 1993 година..."ПОЛИЦИЯ е деполитизирана държавна структура за опазване на обществения ред според Законите в държавата.НАРОДНА МИЛИЦИЯ е държавна структура за опазване на властта на определена политическа партия, у нас - БКП.