Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!

Новият политически сезон ще се отърси от тежестите на стария
Обновена: 1 сеп 2018 13:17 | 1 сеп 2018 09:30, Петя Славова
156
Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!
Колаж: Dnes.bg

Оставките на тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, в кабинета "Борисов 3" е само 10% от работата, коментира проф. Михаил Константинов зо "24 часа".

Властта показа, че иска нещо да направи, а дали може и дали ще намери политическа воля да го стори, тепърве ще видим, уточни още той.

Според него, добра политическа заявка са тези оставки, но много далече от очакванията на хората. А те искат решителни действия не само по отношение на пътна безопасност, но и по други забатачени проблеми у нас.

Константинов припомни, че през месеца са се случили общо шест крайно неприятни събития, разтърсили държавата и те са индикатор, че някакви неща са затлачени и решително трябва да се оправят.

"Не искам да си представям какво щеше да стане, ако беше паднал някакъв мост и бяха загинали 40 души! Според мен щеше да настане истинска революция и правилно!, обобщи той.

Още по темата

Според него оставките на министрите е, че не са координирали добре дейностите си. "С това се показва на народа, че напълно невинни в тази история няма. Всеки носи вината си", каза още Константинов.

Според Димитър Ганев, експерт в изследователски център "Тренд", при такива тежки инциденти на пътя, като този в Своге, вината и искането за справедливост се насочват към конкретно лице - шофьор или нарушител на правилата на пътя, предизвикал трагедията. Именно този случай не се вписва в познатат ни рамка.

За шофьора почти не се говори, а основният фокус е към изпълнителите на ремонта на пътя и държавните органи, отговарящи за контрола над изпълнението.

По думите на Ганев, това точно е позволило на опозицията да насочи критиките си директно към властта, а социалното напрежение да се прехвърля към управляващите.

Според него, трите оставки за пореден път демонстрират типичния стил на Борисов да сваля напрежение с поемане на политическа отговорност чрез оставка на отговорни лица.

"Особеното на последните рокадие, че чрез тях Борисов решава в пакет трупани напрежения от месеци, използвайки като повод трагедията около Своге. Или по друг начин казано - с един куршум няколко заека в опит новият политически сезон да се отърси от тежестите на стария", каза още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е виновен,че също като министрите си е много добър и доверчив човек.Жалко за България и ненужно за хората.
48
2
 
23
 
! Отговори
франк серпико преди 5 години
Министрите са слуги на мафията! Когато се изхабят, мафията ги сменя! Най неприятното е когато има министър, който иска да промени нещо, вместо подкрепа получава само хули от обществото, водено за носа от ,,правилните" медии! И с Корнелия у в някаква степен е така, но и тя се оказа ниско ниво и доста глъма! Или просто гръмоотвод, монтиран върху дебелата глава на Бойко!
47
2
 
28
 
! Отговори
Пародия преди 5 години
Бб е назначил тези тримата. Поредна греда- грешен избор.След като всеки избор МУ е грешен значи той няма капацитета да избира.Какво са направили тези тримата сами без негово знание и препоръка??Нищо!Защо ги маха,така той признава или прикрива своята некомпетентност.Той го назначил и им иска оставките,логично е НИЕ да искаме неговата,нали е назн от нас
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов си отивал, чудо голямо. Та кой ли идва след него, оня лигльо с кервана и камилите. Чудна алтернатива да засияеш от радост. "Пременил се Илия, огледал се пак в тия"
45
3
 
36
 
! Отговори
това е преди 5 години
ГЕРБ печели изборите защото лъже и ***,питайте Ц Цветанов той е идеолога за голямата измама.....
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След1993 година чиновническия инстинкт на министрите на МВР и работата на дивана доведе България до разпад,без място в живота,без лични качества,но озърташе и пари и далавери.Големите грехове са само на министрите и служителите на вътрешните работи.Цветанов създаде хора само за комбинации и обработи хората да са алчни и корумпирани.Пробата му е успешна и напредва.Видими резултата във всички сфери.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BurzumПотърси помощ-спешно Е
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това ли е наказанието- че са ги преназначили?Това не е поемане на отговорност, а точно ОБРАТНОТО!!В съда, оттам директно в затвора, по бързата процедура....тогава може би народа ще се поуспокои, а техните колеги пък ще се позамислят.Нооо, никога няма да стане - гарван гарвана око не вади!
41
2
 
18
 
! Отговори
спасител в кукуруза преди 5 години
Спокойно, граждани - резервната скамейка с калинките и с винетките е дълга. Ще има министри за всички.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като работещите в държавния сектор са повече от тези в частния..............................................кво повече има да се говори!!!!!!!!!!!!!!!!!ГЕРБ=РАК,демек убива собствени си хост.
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заметоха набързо, но с оставките не отпада отговорността! Тия тримата съм сигурен, че се опитват да ги предпазят за да ги ползват по нататък когато всичко е отшумяло и вече са "чисти".
38
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като Корнелия се появи и ПАК пое вината, защо тея подават оставка!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До WhitestarВие пък сега искате политиците да работят. Те разбират единствено от далавери и кражби. В това наистина са много добри.
36
2
 
22
 
! Отговори
толерантен преди 5 години
Свинетка как е ко прай!? Никой не казва. Добре ли е!? Успява ли да поддържа личното си тегло!?
35
3
 
17
 
! Отговори
Whitestar преди 5 години
С тези оставки не се променя най-важното. То е сигнал, че системата работи по грешен начин. Министри и експерти трябва да сменят подхода и да синхронизират своята работа със системите от правила и закони, свързани с правата и конституцията, а не да се демонстрира едно политическо харакири, в полза на криви практики. Очевидно е, че решението на такива проблеми тепърва предстои!!!
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно се очаква с това да мине и народа да е нахранен и всичко да се забрави. Абре пилета шарени мамени ,тиквички неузрели, оставка не е наказание и поемане на вина. Подаването или искането на оставки продсто значи, че министъра е некадърен. Отговорност се носи единствено наказателна. И единствено тя донякъде може да удевлетвори пострадалата страна.
33
1
 
11
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
А мойта пенция па че е 103 ? и половина...
32
3
 
14
 
! Отговори
Много са нагли преди 5 години
Терористите на власт в София внушават даже че милиардите за ефропроектчета се ограбвали нагло не от БЪлгария ,а от други народи на Европейския съюз..
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма отговорност. Махаш 3 ***, слагаш нови. Старите са пак на хранилката, но не министри. Ще каже човек, че са живеели от министерска заплата. Аре беЗащо няма съдебна с-***???
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България вече няма човешкия ресурс, който да я измъкне от кризата.