Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!

Новият политически сезон ще се отърси от тежестите на стария
Обновена: 1 сеп 2018 13:17 | 1 сеп 2018 09:30, Петя Славова
156
Оставките на министрите – с един куршум няколко (3) заека!
Колаж: Dnes.bg

Оставките на тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков, в кабинета "Борисов 3" е само 10% от работата, коментира проф. Михаил Константинов зо "24 часа".

Властта показа, че иска нещо да направи, а дали може и дали ще намери политическа воля да го стори, тепърве ще видим, уточни още той.

Според него, добра политическа заявка са тези оставки, но много далече от очакванията на хората. А те искат решителни действия не само по отношение на пътна безопасност, но и по други забатачени проблеми у нас.

Константинов припомни, че през месеца са се случили общо шест крайно неприятни събития, разтърсили държавата и те са индикатор, че някакви неща са затлачени и решително трябва да се оправят.

"Не искам да си представям какво щеше да стане, ако беше паднал някакъв мост и бяха загинали 40 души! Според мен щеше да настане истинска революция и правилно!, обобщи той.

Още по темата

Според него оставките на министрите е, че не са координирали добре дейностите си. "С това се показва на народа, че напълно невинни в тази история няма. Всеки носи вината си", каза още Константинов.

Според Димитър Ганев, експерт в изследователски център "Тренд", при такива тежки инциденти на пътя, като този в Своге, вината и искането за справедливост се насочват към конкретно лице - шофьор или нарушител на правилата на пътя, предизвикал трагедията. Именно този случай не се вписва в познатат ни рамка.

За шофьора почти не се говори, а основният фокус е към изпълнителите на ремонта на пътя и държавните органи, отговарящи за контрола над изпълнението.

По думите на Ганев, това точно е позволило на опозицията да насочи критиките си директно към властта, а социалното напрежение да се прехвърля към управляващите.

Според него, трите оставки за пореден път демонстрират типичния стил на Борисов да сваля напрежение с поемане на политическа отговорност чрез оставка на отговорни лица.

"Особеното на последните рокадие, че чрез тях Борисов решава в пакет трупани напрежения от месеци, използвайки като повод трагедията около Своге. Или по друг начин казано - с един куршум няколко заека в опит новият политически сезон да се отърси от тежестите на стария", каза още Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата станаха символ на корупцията и кражбите на управляващите.Почти всеки е пътувал по Тракийското море, където всеки, бърз или бавен гледа да кара в лявата лента, защото дясната е на коловози и бабуни.Затова дори шофьора да е виновен хората насочват гнева си към управляващите.Много кражби, много наглост, много безочие!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕРи двете
7
14
 
3
 
! Отговори
гост преди 5 години
До Анонимен- когато си замине главната мафиотка червена бетонна глава
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Мишо Миков е акционер в Трейс Холд
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отчаяни опити на Борисов да тушира напрежението и типично по Живковски да избяга от отговорност,както винаги го е правил.Освен шофьора,вина имат Павлова,Лазаров,приятелят му от ТРЕЙС и всички негови фирми крадящи от некачествени ремонти.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умен е!Оказа се най-добрия ученик на тато...
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия бъшиончета не са интересни.Главния Мафиот кога.
2
12
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Шопски ценности
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се отърси ама едва ли!!!Трябва МИСЛЕНЕ, господа политици!!!Ама с кво?