Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!

И призна: Спечелила 8 дела срещу фалшивите новини
Обновена: 1 сеп 2018 19:23 | 1 сеп 2018 19:17, Анисия Иванова
106
Павлова: Чрез еврошефството променихме имиджа си!
Снимка: БТА

Чрез Българското председателството на Съвета на ЕС успяхме да постигнем целта си - коренно и трайно да променим имиджа на страната ни. Бяхме заклеймени като корумпирана, бедна и неможеща държава, но показахме, че имаме потенциал и компетентност да бъдем балансьор, лидер, да отстояваме позиция по важните европейски теми. Това коментира министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова пред участниците в 11-ия Летен университет на МГЕРБ, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Павлова е била категорична, че положителните резултати са постигнати, въпреки множеството фалшиви новини, предшестващи председателството ни.

"С манипулативни твърдения имаше опити да се внуши, че не можем да се справим с тази отговорна задача, че не сме на висотата на тази позиция", е припомнила министър Павлова в контекста на мотото на политическата академия - "Само истината, не на фалшивите новини".

Лиляна Павлова е посочила като огромна полза за страната ни и наложената от премиера Борисов приоритетна тема за Западните Балкани. "За хората, живеещи в региона, беше важно да видят перспектива. Наред с икономическите ползи - преки и косвени, фонд от 10 млрд. гарантира инвестиции в свързаността на Балканите", е припомнила Павлова в равносметката си за първите шест месеца на годината.

"Администрацията ни може да работи ефективно, важно е да бъде създаден добър механизъм да го прави. Имаме много подготвени хора, много експерти на всички нива", убедена е Павлова.

Тя е отчела като постижение пресичането на практиката за онлайн пазаруване на български граждани през чужди държави. "Доскоро, влизайки в онлайн сайтове, директно ни пренасочваха да пазаруваме през други държави. Това географско блокиране вече е преодоляно. И от 1 декември отпада окончателно. По идентичен начин бяха разрешени и проблемите с колетите. Приехме директива за колетните пратки. В образователен аспект бе запазена програмата "Еразъм", а бюджетът й - удвоен. Обърнахме тренда в съотношението при медийното отразяване в положителна посока. 120 медии отразяваха новините за председателството", е посочила Павлова.

Тя е коментирала, че едва 1 процент от българите, участвали в социологическо проучване, заявяват, че България не се е справила с председателството. "Имаме с какво да се гордеем. Равносметката е много добра", изтъкнала е Лиляна Павлова. Тя е споделила, че нито в Естония, нито в Австрия е видяла саботиране на европредседателството, както опитите, които бяха направени в България.

Лиляна Павлова е анонсирала, че през септември в Залцбург предстои Среща на върха, на която ще присъства премиерът Бойко Борисов.

Тя е споделила в отговор на поставените въпроси, че вече е спечелила 8 дела срещу фалшивите новини. "Невинаги можеш да си търсиш правата, битката е неравностойна, но вярвам, че с усилията си българският еврокомисар Мария Габриел ще допринесе да се създаде регламент срещу фалшивите новини", е коментирала Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочети и провери !Вчера излязоха данните за чуждестранните инвестиции в България 2008 г ...........18 милиарда / 18 000 000 000 / евро ! Оня Станишев !!!2018 г ...........1,8 милиарда / 1 800 000 000 / евро ! Тази ТИКВА !!!!Наистина не сме само 80 % , професор Иво Христов ! Много повече !!!
36
0
 
36
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Е Лиле ти промени и банковата си сметка
35
0
 
20
 
! Отговори
Днес преди 5 години
Пъча....си поръчах за 6.70 таз вечер
34
19
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Де го Сергей Станишев.Той "излъска" имиджа на България.От хазната преведоха едни милиони на някакъв играч от ЕС за излъскване имиджа на БГ,но...половината се върнаха в сметката на любовницата му,настояща съпруга.Цацаров уж играе като главен сервитьор на България,но като,че ли му прескочи масата и не му калкулира консумираното!
33
0
 
12
 
! Отговори
дядо Кънчо преди 5 години
Бабо Куно.Тъй кат гледам добър изказ имаш.Ако си сама и не си пресъхнала свържи се с мен.Дай си джисиема да си поговорим,па може и да ме аресаш.
32
0
 
31
 
! Отговори
З преди 5 години
Какъв имидж тая какво дрънка
31
0
 
19
 
! Отговори
БАН реагира преди 5 години
Инститъта по минетология е издал пост че тва клъстото, убаво и разкрасено мекотело е натрупало шпековите ширини от препиване с мъжка топла маьонеза
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
божкеле на такъв голям заТник ква малка и разкрасена глава. По вертикала й се издига полъх на загниващ хемероидален маесил
29
0
 
42
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ТАЗИ ЗАОБЛЕНА БЯЛА ПТИЦА Е НАГЛА ЛЪЖКИНЯ! ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ПАДНА ЕДНО СМЕШНО И ЖАЛКО ПЪЧЕНЕ И НИЩО СЕРИОЗНО НЕ БЕШЕ НАПРАВЕНО !!!
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имиджът ни заради герберасите е отрицателенпред нормалния свят.служим на претъпниците от кравария и европа
27
0
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Тая на що е министърка??? Щото вече не сме европредседатели...
26
0
 
40
 
! Отговори
ДЕБЕЛОГЪ ЗА ТОЛСТАЯ преди 5 години
НЕ ДУМАЙ КРАДЛИВА КРА ВО. ОСТАНАХА ЛИ БУДАЛИ В СКАПАНАТА ТЕРИТОРИЯ, КОИТО ДА ВЯРВАТ НА ЛЪЖИТЕ И ХВАЛБИТЕ НА НЕКАДЪРНИТЕ ИЗМАМНИЦИ. В "ЕПИЦЕНТЪР" ОТ ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА -НИ ДУМА, НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН. ПОЗВОЛИ СИ МЕКА КРИТИКА КЪМ ТИВУНИЙ И Й ЗАПУШИХА УСТАТА.ТЪЙ ДЕ, ЩЕ Е НА ХРАНИЛКАТА, ЩЕ Я ВОДИ ПРИ ПАПАТА, А ТЯ - ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ. ХРАНЯТ ЖУРНАЛЯТА,ЗА ДА СЛУШКАТ. ЕТО ПОРЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ
25
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се промени имиджа че хората продължават да напускат през терминал 2.
24
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАНА СИ МИНИСТЪРКА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА НИЩОТО.ЗА ИЗХРАНВАНЕ.
23
0
 
40
 
! Отговори
Герб преди 5 години
Най корумпираното животно от женскиски пол.
22
1
 
38
 
! Отговори
1 преди 5 години
БИДОН
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе те забравивиха вече че е имало нфщо в Бг , таз още ни занимава.. и
20
0
 
51
 
! Отговори
Mikert преди 5 години
Тази жена няма ли да я уволнят и нея!!!! Кога????
19
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 5 години
ч у м а по с в и н е т е
18
0
 
44
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
ЗА ПРОМЕНИЛА СИ СЕ.ГЛАВАТА ТИ Е СТАНАЛА ПО ГОЛЯМА И КУХА.