Хайде стига толкова… чуха трима и си тръгнаха. Още двама се оглеждат!?

Имам претенции към още министри, каза Борисов, но не ги посочи
3 сеп 2018 07:00,
59
Хайде стига толкова… чуха трима и си тръгнаха. Още двама се оглеждат!?
Колаж: Dnes.bg

Имам претенции към още министри. Тази реплика на Бойко Борисов пред младите от ГЕРБ в събота стресна останалите 17 министри от третото му правителство.

Колко още оставки ще поиска министър-председателят след подадените три от Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски?

На кого още от своите ще каже Борисов: "Хайде стига толкова!".

Още по темата

Най-вероятно ремонтът на правителството в крайна сметка ще засегне още двама министри, прогнозират от ГЕРБ пред "24 часа".

Още в понеделник следобед Борисов ще събере коалиционните си парньори от "Обединени патриоти", за да им представи кои 3-ма ще сменят подалите оставки Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Техните заместници вече били набелязани. Засега се знае само, че ще са от ГЕРБ и ще бъдат експерти. Борисов не пожела да назове нито едно от новите имена, за да ги представи първо пред кабинета.

"Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и когато допускаме грешки, съм безкомпромисен. Струва ми безсъние и нерви. Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим", каза още Борисов.

Премиерът нарече Нанков "прекрасен специалист", но той не може да остане след смъртта на 17 души.

"Може ли ние да обясним на хората, че пет писма са пратени и нямаме сила да идем и да ги накараме да ремонтират пътя? Щели сме да загубим гаранциите. Сега загубихме 17 човека. Ще иде и ще се разхожда там на пътя, ако трябва, докато не си свършат работата. Т.е. трябва да сме непоклатими", каза Борисов и допълни: "Можеше ли регионалното министерство да наложи сила, да отиде да извика прокурори и полицаи, да спре пътя? Можеше. Не го е направил, затова ще си носи политическата отговорност. Чрез министъра трябва да си понесем политическа отговорност и новият да не допуска това нещо", аргументира се Борисов.

Това ще е първата голяма рокада в кабинета "Борисов 3". Още през юни в парламента залагаха кога премиерът ще махне вътрешния министър Валентин Радев и се оглеждаха за по-достоен негов заместник. БСП обаче направи "услуга" на Радев с акцията за вота на недоверие за сигурността и на практика закрепи целостта на кабинета.

Вероятно МВР шефът си отива и заради и заради катастрофата в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев.

На 17 август сутринта 80-годишният Георги Радев удари с автомобила си триколка на инвалид при неспазване на предимство на кръгово кръстовище. Инцидентът бе пазен в тайна 8 дни, не бе включен дори в бюлетините на МВР. Разбра се едва миналата събота, когато се появи клип от катастрофата.

На мястото на произшествието дошли полицаи, двама неизвестни цивилни, както и бившият кмет и настоящ лидер на БСП в Харманли Михаил Лисков. На клиповете се вижда как всички разговарят по мобилни телефони, но не се вижда полицаите да пишат задължителния за всяко ПТП протокол.

"Министър Радев, като не може да си контролира хората - оставка, а в същото време ги вика друг на оперативка. Накрая полицията изкара невинния виновен, ама той пък нямал претенции", коментира инцидента премиерът.

Бойко Борисов обясни, че е гледал записите от видеонаблюдението в Харманли миналата събота.

"Гледах действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута почват да обезпечават катастрофата, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал. Защо не попадна случайно от ГЕРБ някой, а лидерът на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи, под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили", възмути се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
30
 
! Отговори
ВСЕ КОМУНИСТИ преди 5 години
СКОРО ЩЕ СЕ ОСВОБОДИ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО.ДРУГАРКАТА ЦЕЦКА СЕ СТЯГА ЗА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД - ЩЕ ОГЛАВИ ТАМ ПАРТИЙНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ.
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московски не е ходил на пътя понеже с тия кървясали очи не е състояние да шофира нищо повече от моторна шейна. Депутатите тестват ли се за алкохол преди работа както таксиджиите? Ако не, може би е време
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо маха Московски в случая, но причини бол. Една от най-важните е че уби БДЖ. Но за това трябваше да бъде махнат още на първия месец. Като цяло, Герб не се научиха да управляват в полза на хората и държавата, а управляват основно в тяхна полза. Те направиха България траен абонат на последното място в ЕС.
12
6
 
9
 
! Отговори
Токай-ито - дакота преди 5 години
Моят брат Винету е Роден за Вожд - тъй каза великият дух Маниту! Викащата скуо/жена/ не я бива - другото индианец пък - хич! Аз казах-хау!
11
3
 
36
 
! Отговори
Така е преди 5 години
За десет години "управление" тиквите разкостиха България и разградиха държавността.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тука четирима сменени министри много ми прилича на играта "тука има , тука нЕма" . Назначава ги не стават, уволнява ги ,а той вечния и непогрешимия независимо, че избора им е негов.
9
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главния кукловод от години се прави , че не чуна как хората му казват "стига толкова" и продължава да мести своите пионки от едно място на друго, уж че някакви промени се правят..
8
1
 
25
 
! Отговори
lol преди 5 години
мизерника от мвр и московски не трябваше никога да бъдат назначавани... а третия и не го снам кой е.
7
4
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Тиквата, я по-добре уволнявай всички, подавай си и ти оставката и да се свършва с това недоразумение ГРОБ.
6
3
 
30
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
Борисов в затвора!
5
1
 
38
 
! Отговори
Упс преди 5 години
А защо не си така подробен и за инцидента с Московски, а???? Ама как, той е от ГЕРБ и е невинен!!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера пак е даваха онази от.качалка еврокомисарката ни,която от половин година кви.чи само за едни фалшиви новини!В ЕС има толкова смот.ани и недоклате.ни че въобще не ги инересува,какви са Банкянските под.логи!
3
8
 
3
 
! Отговори
наму преди 5 години
До ТрипонецаМИ КАТО СИ *** КВО ДА ТЕ ПРАВЯ?
2
7
 
14
 
! Отговори
Трипонеца преди 5 години
Нищо не разбрах от тирадата на Боко.. Харманли,17 човка,смърт,полиция и БСП ?!
1
4
 
30
 
! Отговори
Ким Че Ун преди 5 години
Още от сега ги знаем експертите на ГЕРБ .Калинки -малинки , крадци ,некадрници и *** ,дето не знаят коя е столицата на Виетнам .